Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή σε άταστο Bass Ukulele

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,

μιας και η προηγούμενη και μοναδική για μένα, συζήτηση για tapewound χορδές μπάσου, ήταν απόλυτα επιτυχής, επανέρχομαι με ένα άλλο θέμα.

Όπως γράφω και στην επικεφαλίδα έχω ένα Kala U-Bass Nomad 4 NT, το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά το έχω για πώληση/ανταλλαγή,

https://smart.noiz.gr/details.php?id=584455 ,

μιας και δεν μπορώ να παίξω πια όργανα με τάστα....

Είναι τώρα ένα μήνα και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί, μου μπήκε λοιπόν η ιδέα να το μετατρέψω σε άταστο μόνος μου.

Πέρα από κάποια video στο You Tube δεν έχω καμία γνώση για το αντικείμενο.

Θεωρώ ότι το μικρό μέγεθος και η μικρή αξία κάνουν αυτό το σχέδιο εφικτό και στα μέτρα μου.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν υπάρχει εκεί έξω κάποιος φίλος με γνώσεις και διάθεση για συμβουλές.

Με πολλές εκ των προτέρων ευχαριστίες.

Να είστε όλοι καλά

Νίκος Κοτσαλής

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νίκο δεν είναι τίποτα, ιδανικά θα μπορούσες να βγάλεις τα τάστα με ένα ειδικό εργαλείο που μειώνει την πιθανότητα να σηκωθεί το ξύλο από το τράβηγμα του τάστου αλλά και με μη ειδικά εργαλεία μπορεί να γίνει αυτό με υπομονή, για να μην μπαίνεις σε επιπλέον έξοδα. Θα χρειαστεί να βαθύνεις και τα λούκια στο nut (τα ειδικά εργαλεία για αυτό είναι ακριβά, αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να το κάνεις με μη ειδικά εργαλεία). Τέλος θα χρειαστεί να γεμίσεις τις εγκοπές με κάποιο υλικό, το ευκολότερο είναι στόκος 2 συστατικών πολυεστερικός... ιδανικά, λεπτά κομμάτια από σκληρό ξύλο κολλημένα με ξυλόκολλα, μετά λίγο τρίψιμο η ταστιέρα και έτοιμο

Αν δεν ''πιάνουν τα χέρια σου'' που λεμε  καλύτερα να το πας σε ένα μάστορα γιατί είναι εύκολη δουλειά και δεν νομίζω να σου πάρει πολλά

kavagio for strings

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου