Προς το περιεχόμενο

Downtown Hustle

Jazzjoker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το παρακάτω σαφλάκι ξεκίνησα να το ηχογραφώ το προηγούμενο ΣΚ πειραματιζόμενος με κάποια νέα (για εμένα) effects του Cakewalk και ένα drum set του ez drummer που δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει. Με ταλαιπώρησε πάρα πολύ ηχητικά για να το φέρω εκεί που ήθελα και δεν τα κατάφερα τελικά. Το ξανάπιασα σήμερα με ξεκούραστα αυτιά και το πάλεψα αρκετά. Ο σκοπός είναι πολύ περισσότερο ένας style/era correct ήχος παρά μια άψογη μίξη.

Αν έχετε όρεξη, ρίξτε μια ακρόαση και πείτε τις παρατηρήσεις σας.

• Like 8

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυο πράγματα δεν μου "αρέσουν" ώστε να βρίσκω τον ήχο style/era correct. Τo έντονο βάθος που επέλεξες να βάλεις και ο ήχος των τυμπάνων, όπου χρειάζεται κάτι πιο σφικτό και όχι τόσο open sounding.

Γενικώς, ακούγεται μια χαρά με τα τύμπανα αυτά, αλλά δεν έχουν ήχο που τον συναντάς εύκολα σε τέτοιο στυλ μουσικής.

Επεξεργασμένο από gkourmoul1
  • Like 2

Γιώργος

1 ώρα πριν, gkourmoul1 είπε

Δυο πράγματα δεν μου "αρέσουν" ώστε να βρίσκω τον ήχο style/era correct. Τo έντονο βάθος που επέλεξες να βάλεις και ο ήχος των τυμπάνων, όπου χρειάζεται κάτι πιο σφικτό και όχι τόσο open sounding.

Γενικώς, ακούγεται μια χαρά με τα τύμπανα αυτά, αλλά δεν έχουν ήχο που τον συναντάς εύκολα σε τέτοιο στυλ μουσικής.

Διαφωνώ!

InfluenSir!

Μπορεί να λέω και μπαρούφες, αλλά πριν απαντήσω έβαλα καμιά 40αριά κλασικά blues κομμάτια στο fast forward, για να μπορώ να κάνω μια γρήγορη σύγκριση. Μπορεί να είναι μικρό το δείγμα, αλλά δεν συνάντησα τετοιο ήχο σε τύμπανα, ούτε τόσο έντονο βάθος. Οπότε, απάντησα με κάθε επιφύλαξη.

Γιώργος

8 hours ago, Jazzjoker said:

Ο σκοπός είναι πολύ περισσότερο ένας style/era correct ήχος παρά μια άψογη μίξη.

θα έλεγα πετυχες και στα δυο

• Like 1

Τα κομματια της εποχης που θες να "πιασεις" σιγουρα δεν ειχαν τοσο εντονο room miking στα ντραμς μια και γραφονταν σε "νεκρα" στουντιο (δεν εχω ακουσει τοσο πολυ "φυσικο" reverb σε καμμια blues ηχογραφηση 50s & 60s).

Αρα τον "χωρο" δεν τον εχεις πιασει.

Εχεις πιασει ομως τον ΗΧΟ των τυμπανων. Βγαλε το 90% του reverb βαλε και λιγο ¨πορτοφολι¨ 😅 στο ταμπουρο  και θα εισαι ΠΑΣΑΣ.   

Ο ηχος της κιθαρας ειναι φανταστικος.

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Μια χαρά ήχο έχεις,ωραίος ο ενισχυτής,πρωτοξάδελφος του deluxe reverb?

Το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα είναι μία διαδικασία που πρώτα πρέπει να ευχαριστεί εσένα και μετά όλους τους υπόλοιπους.

Εδώ ακούμε κάτι ηχογραφήσεις χειρότερες απο τις δικές μας 150 χρόνια τώρα,αν ήταν ο πιό καθοριστικός παράγοντας,τον Βob Dylan π.χ και αρκετούς άλλους,θα τους συναντούσες συχνά πυκνά στην ερμού.

Προσωπικά αν ήθελα να κάνω μια αλλαγή στην μίξη,αυτή θα ήταν να βάλω τα drums πίσω,ίσως και λίγο mono,το μπάσο λίγο πιο μπροστά τους και την κιθάρα μπροστά.

Σε αυτό που έχεις,οι θέσεις που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι,μπροστά τα drums,μετά η κιθάρα και πίσω το μπάσο.

Μπορείς να δοκιμάσεις και mono όλα τα drums,γιατί αρκετές παλιές ηχογραφήσεις τυμπάνων τότε έιχαν αριστερά,δεξιά και κέντρο τα μικρόφωνα,χωρίς απαραίτητα στο κέντρο να είναι η μπότα και το ταμπούρο και τα έφερναν μετά όλα κέντρο (mono).

To Reverb μην το πολυ ψάχνεις,αυτό που αγαπήσαμε πραγματικά σε παλιές ηχογραφήσεις δέν θα το βρείς σε plugin.

Παλιότερα κάθε στούντιο είχε τους δικούς του χώρους και όλα διέφεραν αρκετά μεταξύ τους,γι αυτό αρκετά πρόσφεραν σχεδόν τον ίδιο μαγευτικό ήχο σε όσους έγραφαν εκεί,όπως τo capitol και van gelden.

Μπράβο σου!

Και να μην το ξαναπειράξεις,την εικόνα την έδωσες.

• Like 1

1 ώρα πριν, Jazzjoker είπε

Mixing slang? 😁

Δώσε μετάφραση παρακαλώ.

• Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου