Προς το περιεχόμενο

Τι bridge και tail piece για Gibson Les Paul Custom

Aris Spa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

34 λεπτά πριν, Έκτορας είπε

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά οι T-tops θεωρούνται πολύ καλοί.

Έχεις κοιτάξει αν έχεις 500k pots? Η Gibson, ιδιαίτερα τότε, δεν ήταν και πολύ συνεπής στο τί έβαζε, ίσως έχει 300k τα οποία σίγουρα λασπώνουν τον ήχο. 

Απλά μια σκέψη. 

Η και λγότερο. Να μην πω εγώ τι είχε μια sg δικιά μου.

• Like 1

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Aris Spa είπε

ολα οριτζιναλ ειναι πανω οποτε λογικα ειναι 500κ τα ποτς

300k πρέπει να είναι,αν είναι late 70s.

300k bridge 500k neck αν θέλεις να έχεις πιο καλή ισορροπία σε σκληρούς ήχους,με αυτό το όργανο.

Ισως να χρειαζόσουν και μόνο αυτή την αλλαγή.

Απο τη στιγμή που η κιθάρα χρησιμοποείται δε βλέπω λόγο να μην αλλάξεις την γέφυρα και το stop bar με νέα της αρεσκείας σου, προφανώς μιλώντας πάντα για drop-in replacements που μπορουν να ξανα-αντικατασταθούν με τα original μεσα σε δευτερολεπτα. Εννοείται ότι αν τα βγάλεις τα original μπαίνουν ασφαλισμένα και τυλιγμένα στη θήκη της κιθάρας ή σε άλλο ασφαλές σημείο. 

Tα ηλεκτρικά απο την άλλη θα δίσταζα να τα πειράξω, ειδικά αν το harness είναι ανέγγιχτο αλλά στην τελική δική σου απόφαση, δεν είναι λες και είπες να την σκάψεις για floyd.

Μόλις τώρα, MGs είπε

300k πρέπει να είναι,αν είναι late 70s.

300k bridge 500k neck αν θέλεις να έχεις πιο καλή ισορροπία σε σκληρούς ήχους,με αυτό το όργανο.

Ισως να χρειαζόσουν και μόνο αυτή την αλλαγή.

και παλι δεν εχουν το output που θελω. Γενικα δεν κολλαω με βινταντζ και τετοια χαχα

Πάντως αν αποφάσισες οπωσδήποτε να αλλάξεις μαγνήτες, εγώ στη θέση σου θα έβγαζα όλο το harness ατόφιο, με όσα λιγότερα κολλα-ξεκολλα γίνεται και θα το έβαζα στην άκρη. Mαγνήτες, διακόπτη, ποτενσιόμετρα πυκνωτές jack όλα. Ειδικά αν είναι και χαντακωμένες οι τιμές των ποτενσιόμετρων επειδή... Gibson το θεωρώ πολυ καλύτερη ιδέα απο το να αλλάξεις τα μισά πχ απο δώ και απο 'κει. 

Μικρό θα είναι το έξτρα κόστος, θα έχεις τα πάντα απο διακόπτη μέχρι jack νέα και θα έχεις τα original στην άκρη αν ποτέ θελήσεις να την "επαναφέρεις". 

Επεξεργασμένο από odis13
  • Συμφωνώ 3

Για να επανέλθω στο θέμα της γέφυρας, η κιθάρα σου έχει όντως την πιο μοντέρνα Nashville και εγώ προτιμώ αισθητικά την μικρότερη και πιο vintage-correct ABR που θα βρεις στην Faber. Είναι drop-in replacement και το γεγονός οτι είναι locking είναι εξαιρετικό στις αλλαγές χορδών. Εννοείται θα έβαζα (όπως έχω κάνει στην Les Paul μου) ΚΑΙ locking aluminium tailpiece, πάλι από την Faber, μιας και είπες ότι το κόστος δεν είναι θέμα. Πανάλαφρο, και εξαιρετικό στο να μεταφέρει δονήσεις και να διατηρεί το sustain. 

Όλα drop in & reversible modes, για την απίθανη περίπτωση μεταπώλησης. 

Απλά και μόνο η γνώμη μου από την εμπειρία μου με τα Faber. 

Εαν το ζήτημα ειναι μόνο αισθητικό τοτε μην αλλάξεις hardware.

Οτι γέφυρα και να βάλεις επίχρυση θα ξεβάψει... εκτός και αν δεν παίζεις τη κιθάρα.

Τα όργανα τα έχουμε για να μας υπηρετούνε και όχι το αντίθετο.

Εάν πάλι στοχευεις στο να βάλεις κάτι ποιο ποιοτικό που να κάνει μια διαφορά δες faber η ακόμη και schaller.

Εγώ δε θα άλλαζα τίποτα στη κιθάρα - ειναι πιο όμορφη οταν δείχνει τα χιλιόμετρακια της!

Τώρα για τους μαγνήτες...

Σε αυτούς που θέλεις να μεταβείς να έχεις υπόψη οτι ο neck στα αυτιά ΜΟΥ, είναι αρκετά μουντός.

Οι μαμίσιοι παίζει να έχουν καλύτερο clarity, αλλα εξαρτάται τι θες να κάνεις.

Σε κάθε περίπτωση εαν πειράξεις soldering joints - δηλαδή οτιδήποτε ηλεκτρικό, θα υποτιμίσεις την αξία της κιθάρας απο την οπτική του κομπλεξικού Gibsonάκια που τα θέλει όλα original....

10 ώρες πριν, Έκτορας είπε

Για να επανέλθω στο θέμα της γέφυρας, η κιθάρα σου έχει όντως την πιο μοντέρνα Nashville και εγώ προτιμώ αισθητικά την μικρότερη και πιο vintage-correct ABR που θα βρεις στην Faber. Είναι drop-in replacement και το γεγονός οτι είναι locking είναι εξαιρετικό στις αλλαγές χορδών. Εννοείται θα έβαζα (όπως έχω κάνει στην Les Paul μου) ΚΑΙ locking aluminium tailpiece, πάλι από την Faber, μιας και είπες ότι το κόστος δεν είναι θέμα. Πανάλαφρο, και εξαιρετικό στο να μεταφέρει δονήσεις και να διατηρεί το sustain. 

Όλα drop in & reversible modes, για την απίθανη περίπτωση μεταπώλησης. 

Απλά και μόνο η γνώμη μου από την εμπειρία μου με τα Faber. 

τσεκαρα της Faber και εστειλα και ενα εμαιλ με το τι μου προτεινουν αλλα αποτι φαινεται θα πρεπει να αλλαξω και τις βιδες που μπαινει η γεφυρα μεσα στο σωμα και ισως θελει σκαψιμο κατι που δεν με ψηνει χαχα

9 ώρες πριν, Maple είπε

Εαν το ζήτημα ειναι μόνο αισθητικό τοτε μην αλλάξεις hardware.

Οτι γέφυρα και να βάλεις επίχρυση θα ξεβάψει... εκτός και αν δεν παίζεις τη κιθάρα.

Τα όργανα τα έχουμε για να μας υπηρετούνε και όχι το αντίθετο.

Εάν πάλι στοχευεις στο να βάλεις κάτι ποιο ποιοτικό που να κάνει μια διαφορά δες faber η ακόμη και schaller.

Εγώ δε θα άλλαζα τίποτα στη κιθάρα - ειναι πιο όμορφη οταν δείχνει τα χιλιόμετρακια της!

Τώρα για τους μαγνήτες...

Σε αυτούς που θέλεις να μεταβείς να έχεις υπόψη οτι ο neck στα αυτιά ΜΟΥ, είναι αρκετά μουντός.

Οι μαμίσιοι παίζει να έχουν καλύτερο clarity, αλλα εξαρτάται τι θες να κάνεις.

Σε κάθε περίπτωση εαν πειράξεις soldering joints - δηλαδή οτιδήποτε ηλεκτρικό, θα υποτιμίσεις την αξία της κιθάρας απο την οπτική του κομπλεξικού Gibsonάκια που τα θέλει όλα original....

δεν με ενδιαφερει η αξια, ειναι κιθαρα που την παιζω οχι επιπλο. οπως επισης δεν θα την πουλησω ποτε. τα μονα βινταντζ οργανα που αξιζει να πουλησεις αν εχεις ειναι 50σ και 60σ φενδερ και γκιμπσον για να βγαλεις καλα λεφτα. 

• Συμφωνώ 1

17 λεπτά πριν, Aris Spa είπε

τσεκαρα της Faber και εστειλα και ενα εμαιλ με το τι μου προτεινουν αλλα αποτι φαινεται θα πρεπει να αλλαξω και τις βιδες που μπαινει η γεφυρα μεσα στο σωμα και ισως θελει σκαψιμο κατι που δεν με ψηνει χαχα

Σίγουρα ΔΕΝ είναι απαραίτητο το να αλλάξεις τις βίδες. Ψάξε τις επιλογές στο site, έχουν και μετατροπείς για οποιασδήποτε χρονολογίας Gibson, μέχρι και για Epiphone κλπ. Και βεβαίως δεν θα χρειαστεί επουδενί σκάψιμο. 

• Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου