Προς το περιεχόμενο

Τι bridge και tail piece για Gibson Les Paul Custom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στην ομαδα,

Εχω μια 70s Gibson Les Paul Custom της οποίας τα βαγονακια στη γεφυρα εχουν φαγωθει και εχουν σκουριασει, οπως επισης και στο tail piece εχει φυγει ολο το χρυσο βερνικι και λεω μιας και παραγγελνω μαγνητες να γινει και αυτη η αναβαθμιση.
Τι μου προτεινετε ? δεν εχω θεμα με το μπατζετ.

Επεξεργασμένο από Aris Spa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην την πειράξεις καθόλου, ούτε μαγνήτες ούτε βαγονάκια, την πουλάς όπως είναι οριτζιναλ (έτσι τη θέλουνε) και παίρνεις μια σύγχρονη ποιοτική κιθάρα

kavagio for strings

9 λεπτά πριν, Άγιος είπε

Μην την πειράξεις καθόλου, ούτε μαγνήτες ούτε βαγονάκια, την πουλάς όπως είναι οριτζιναλ (έτσι τη θέλουνε) και παίρνεις μια σύγχρονη ποιοτική κιθάρα

αυτο δεν παιζει με τιποτα, ειναι οικογενειακο κειμηλιο. συν οτι εχω και συγχρονες.
Η main κιθαρα ειναι μια standard les paul 50s (οι καινουριες) που ενω ειναι 10/10 κιθαρα με κουραζει το 50s neck και οταν παω πισω στην καστομ που ειναι 60σ ειναι οτι καλυτερο

• Συμφωνώ 1

Πολύ ωραίος @Aris Spa, βάλε και καμία φωτό να τις χαρούμε! 

Για hardware για Gibson-οειδή, συστήνω τυφλά Faber. Εδώ το link:

https://www.faberguitar.com/?k=83&lang=eng

Ευκαιρία να βάλεις και locking. 

• Like 1

6 λεπτά πριν, Έκτορας είπε

Πολύ ωραίος @Aris Spa, βάλε και καμία φωτό να τις χαρούμε! 

Για hardware για Gibson-οειδή, συστήνω τυφλά Faber. Εδώ το link:

https://www.faberguitar.com/?k=83&lang=eng

Ευκαιρία να βάλεις και locking. 

τα λοκινγκ δεν με ψηνουν πολυ να πω την αληθεια. θα τον τσεκαρω αυτον αποτι βλεπω ειναι Γερμανια οποτε θα ερχονται και σχετικα γρηγορα.

8f3bb79a-2afc-4364-a85b-2e1214386715.jpeg

• Like 5

8 λεπτά πριν, MGs είπε

Abm αλλιώς ψάξε απο gibson.Tα ίδια που έχει επάνω βρες.Τι μαγνήτες σκέφτεσαι να βάλεις και γιατί?

490r 498t θα βαλω. Θελω κατι πιο high output αλλα να εχει gibson χροια. Οι Τ-Τοps που φοραει ειναι ετσι κι ετσι. Ο κατω ειναι καλος αλλα ο πανω ειναι λασπη. 

• Like 1

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά οι T-tops θεωρούνται πολύ καλοί.

Έχεις κοιτάξει αν έχεις 500k pots? Η Gibson, ιδιαίτερα τότε, δεν ήταν και πολύ συνεπής στο τί έβαζε, ίσως έχει 300k τα οποία σίγουρα λασπώνουν τον ήχο. 

Απλά μια σκέψη. 

2 ώρες πριν, Aris Spa είπε

Ti μου προτεινετε ?

Nα απομακρυνθείς με απαλά βήματα προς τα πίσω από την κιθάρα. ?

Δεν πειράζουμε vintage όργανα ειδικά όταν φοράνε εξαιρετικους t top μαγνήτες.

Η φωτογραφία είναι κακής ποιότητας και δεν φαίνεται καλά η γέφυρα για να σου πω αν είναι original αλλά αν η κιθάρα είναι μετά το 75 φοράει κανονικά Nashville.Οποτε παίρνεις 

αυτήν 

https://www.thomann.de/gr/gibson_pbbr040_bridge_tuneomatic.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA_9u5BhCUARIsABbMSPtEZgXIMa1KXkW6G9lE0XVhWqVm09p53gSkLRG3tdoPTxfWgRNdyMQaAsIoEALw_wcB

Αν η κιθάρα σου φόρα την original γέφυρα στη θέση σου θα άλλαζα μόνο τα saddles (κρατώντας φυσικά τα original) αν και πολύ πιο απλό θα ήταν να ξεσκουριασεις τα original και να τα ξαναβάλεις στη θέση τους 

• Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

5 λεπτά πριν, Έκτορας είπε

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά οι T-tops θεωρούνται πολύ καλοί.

Έχεις κοιτάξει αν έχεις 500k pots? Η Gibson, ιδιαίτερα τότε, δεν ήταν και πολύ συνεπής στο τί έβαζε, ίσως έχει 300k τα οποία σίγουρα λασπώνουν τον ήχο. 

Απλά μια σκέψη. 

ολα οριτζιναλ ειναι πανω οποτε λογικα ειναι 500κ τα ποτς. Τωρα με τ-τοπς και παφσ κλπ δεν βγαζεις ακρη απο εκεινες τις εποχες. Ηταν εντελως ασυνεπη τα εργοστασια. Παραδειγμα αν διαβασεις απο κιθαριστες τις τοτε εποχεις λεγανε οτι οι μαγνητες απο τις παλιες λες πωλ (50σ-60σ) ηταν αδυναμοι και τσιριζαν, μετα βαλανε τ-τοπς και μετα λεγανε τα ιδια με τ-τοπς και βγηκαν οι aftermarket μαγνητες βλεπε dimarzio super distortion.
Γενικα παντως οι τ-τοπς δεν ειναι κατι τρομερο. Η λες πωλ στανταρτ που εχω ακομα και πριν αλλαξω μαγνητες, την παταγε την καστομ σε ηχο: και live με τον ενισχυτη και σε ηχογραφηση. 

• Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου