Προς το περιεχόμενο

Καινούργιο music studio pc.

LK

Καινούργιο studio PC  

7 μέλη ψήφισαν

1. 1. Ti configuration θα επιλέγατε.

• 1. Καινούργιο PC, με δυνατό επεξεργαστή, με windows 11 αλλά με παλαιό software και hardware.
    • 2. Καινούργιο PC, με όχι τόσο δυνατό επεξεργαστή, με windows XP και παλαιό software και hardware .

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, LK είπε

Τελικά σήμερα δοκίμασα το native instruments guitar compos (βασικό εργαλείο μου) .

Δεν τρέχει σε τίποτα πάνω από xp sp3. (Ούτε καν στα 7 αρια).

Άρα τα xp είναι μονόδρομος. 

Έχω 10 pc στημένα,  δεν είναι το πρόβλημα μου τα pc ...έχω να φάνε και οι κότες.

Το πρόβλημά μου είναι το audio PC, σεταρισμενο όπως το χω τώρα,  ανταποκρίνεται 100% μόνο με xp.

αυτη η απαντηση με καληψε.

ΕΔΩ εισαι! Μηχανημα, που Οχι απλως θα πεταει, φεγγαρι πας με αυτο!!! με ευχαριστεις αργοτερα!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, LK είπε

Στον ίδιο με εσένα,  η μάλλον εσύ είσαι χειρότερα,  που κοιτάς κούτσουρα 70 ετών πριν 😆

ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙα'ΜΕΝΑ!

• Χαχα 1

2 ώρες πριν, LK είπε

Έχω φάει τα νιάτα μου με τους υπολογιστές. 

Πλέον ούτε beta testing με ενδιαφέρει να κάνω ούτε το διασκεδάζω. 

Βρήκα το software που θέλω για να κάνω μουσική. 

Μουσική θέλω να κάνω,  όχι να ασχολούμαι με το να στήσω pc και να  μάθω νέο software. 

Τη βλέπω τη λύση.

Ένα μέσο καινούργιο tower, μέχρι 400 ευρώ, το στήνω με XP sp3..., περνάω τα πάντα που έχω ήδη,  και το χω για αλλά 20 χρόνια.

Μετά δεν νομίζω να χρειαστεί άλλο 😁

βρε 30ετια σε βγαζει αυτο σου λεω,,,!!!!! 2 θα ειναι οι σταθερες σε 30 χρονια! Το μηχανημα σου, και Μητσοτακης για προθυπουργος!!!!!!!!!!

• Χαχα 1

• Moderator

Το δίλημμα πάντως παραμένει.

1. Έχω ήδη άλλα 2 Pc , ή και 3 στο storage, που είναι windows Xp friendly (2 Pentium 4 και έναν Pendium D στα 3,40 GHZ.

2. Δοκίμασα σχεδόν όλο το software μου αν τρέχει σε windows 11 (και μάλιστα 24Η2)  , και τρέχει περίπου το 80 με 85 %.(not a deal breaker after all)

Το θέμα είναι, ΑΝ πάω σε κανούργιο PC και audio interface, το ΝΕΟ audio interface θα έχει θέμα συνεργασίας με το παλιό cubase sx 2.2;

To έχει δοκιμάσει κανείς; Νέα κάρτα με παλιό DAW;

Αυτός ο λόγος είναι που με κάνει ΑΝ πάω σε νέο Pc και σε νέα κάρτα , να πάω σε steinberg μιας και είναι η ίδια εταιρία.

46 λεπτά πριν, LK είπε

Το θέμα είναι, ΑΝ πάω σε κανούργιο PC και audio interface, το ΝΕΟ audio interface θα έχει θέμα συνεργασίας με το παλιό cubase sx 2.2;

Αν πας σε καινοργιο PC θα πάρεις το Studio One το Pro, θα ξεπεράσεις το θέμα με το αρχαίο plugin της native instruments, το ίδιο το Studio One έχει τόσα effects για κιθάρα, θα συνδέσεις και ότι έχεις πάνω στο νεο audio interface και θα δουλεύεις στο μισό χρόνο. Έχει ότι plug in χρειάζεται ο πιο επαγγελματίας μουσικός για να κάνει ότι παραγωγή θέλει, δομημένα με έξυπνο browsing και δε θα ξανασχοληθείς με τίποτε άλλο, βάλε και το rapman και τα άλλα synth που έχει μέσα τα VST το presonus που είναι τρέλα και let it go. Και τα άλλα τα παλια plugin...... let them go.It's time to let them go, man! 🤣

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Στις 10/11/2024 στις 7:06 ΜΜ, LK είπε

Δεν νομίζω να έχω πρόβλημα να βάλω xp σε νέο pc...μάλλον. 

Δοκίμασε να στησεις σε συγχρονο PC τα winxp σε vm.

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

@LK Πολύ σημαντική λεπτομέρεια: η κάρτα ήχου σου είναι PCI είπες. Αν και φαντάζομαι θα το έγραφες, μπορείς να επιβεβαιώσεις αν είναι PCI σκέτο ή PCI Express; Γιατί αν δεν είναι Express, δεν θα βρεις καινούριο mobo που να έχει PCI θύρες πλέον, και θα πρέπει να βάλεις και κάποιο μετατροπέα για να την τοποθετήσεις.

Βασικά δεν θυμάμαι να είδα να γράφεις κάπου το μοντέλο της κάρτας σου, θα βοηθούσε να το ξέραμε.

• Moderator
21 λεπτά πριν, TakisB είπε

@LK Πολύ σημαντική λεπτομέρεια: η κάρτα ήχου σου είναι PCI είπες. Αν και φαντάζομαι θα το έγραφες, μπορείς να επιβεβαιώσεις αν είναι PCI σκέτο ή PCI Express; Γιατί αν δεν είναι Express, δεν θα βρεις καινούριο mobo που να έχει PCI θύρες πλέον, και θα πρέπει να βάλεις και κάποιο μετατροπέα για να την τοποθετήσεις.

Βασικά δεν θυμάμαι να είδα να γράφεις κάπου το μοντέλο της κάρτας σου, θα βοηθούσε να το ξέραμε.

Αν πάρω καινούργιο PC,  θα πάρω και καινούργια κάρτα. 

Γι αυτό ρωτάω αν η καινούργια κάρτα θα έχει θέμα με το παλιό cubase.

• Moderator

Επίσης η κάρτα μου είναι pci και όχι pci express,  αλλά μικρή σημασία έχει γιατί θα την αλλάξω με νέο υπολογιστή. 

Σήμερα τελείωσα με τα tests.

Συμπέρασμα:

1ον Το 85% του music software, και ειδικά το βασικό daw ,που το δουλεύω 20 χρονια και 6 μηνες (απο τον Απρίλιο του 2004 ( cubase sx 2.2)  δουλεύει σε όλους τους μοντέρνους υπολογιστές,  απροβλημάτιστα , ακόμα και με windows 11 24H2).

2ον Το cubase sx 2.2 δεν έχει κανένα πρόβλημα με σχετικά καινούργιες USB κάρτες (αυτό δοκίμασα σήμερα) 

Με βάσει αυτά,  ξεαγχώθηκα,  μιας και οποιοσδήποτε μοντέρνος υπολογιστής μπορεί να τρέξει το παλιό music software μου. 

Άρα κάποια στιγμή θα πάρω ένα USB audio interface,  και έκλεισα και για τα επόμενα 20 έτη. 

• Like 5

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου