Προς το περιεχόμενο

Καινούργιο music studio pc.

LK

Καινούργιο studio PC  

7 μέλη ψήφισαν

1. 1. Ti configuration θα επιλέγατε.

• 1. Καινούργιο PC, με δυνατό επεξεργαστή, με windows 11 αλλά με παλαιό software και hardware.
    • 2. Καινούργιο PC, με όχι τόσο δυνατό επεξεργαστή, με windows XP και παλαιό software και hardware .

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για μένα οι δυνατότητες editing είναι το Α και το Ω.

και σήμερα τα εργαλεία είναι απίστευτα.

πχ χωρίς chord track δεν θα μπορούσα να δουλέψω, όπως επίσης έχω συνηθίσει λειτουργίες όπως unmix vocals κλπ.

Κυρίως όπως είπα αλλάζει και υποστηρίζεται η λειτουργικότητα.

Κάνεις πράγματα χωρις να πρέπει να αλλάξεις παράθυρα ή να κλικάρεις.

Δυστυχώς δεν μπορώ να τα εξηγώ και να τα θυμάμαι όλα.

Το πιό χαρακτηριστικό είναι ότι όταν πάω πίσω σε μια έκδοση μέσα στα πρώτα λεπτά η αντίδρασή μου είναι" που πήγε αυτό? ααα δεν υπάρχει"

Νομίζω με καταλαβαίνεις.

Πάντως το workflow δεν έχει αλλάξει σημαντικά.

Το rec είναι στην ίδια θέση.

πάντως σίγουρα μια νέα έκδοση απαιτεί learning curve, αλλά αυτό ισχύει με όλα και είναι το τίμημα που θα πληρώσεις. Το κάνεις σε κάθε νέα έκδοση του reslove ή του premiere. Μη μου πεις ότι δεν είναι απαραίτητο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator
20 λεπτά πριν, sultan of string είπε

για μένα οι δυνατότητες editing είναι το Α και το Ω.

και σήμερα τα εργαλεία είναι απίστευτα.

πχ χωρίς chord track δεν θα μπορούσα να δουλέψω, όπως επίσης έχω συνηθίσει λειτουργίες όπως unmix vocals κλπ.

Κυρίως όπως είπα αλλάζει και υποστηρίζεται η λειτουργικότητα.

Κάνεις πράγματα χωρις να πρέπει να αλλάξεις παράθυρα ή να κλικάρεις.

Δυστυχώς δεν μπορώ να τα εξηγώ και να τα θυμάμαι όλα.

Το πιό χαρακτηριστικό είναι ότι όταν πάω πίσω σε μια έκδοση μέσα στα πρώτα λεπτά η αντίδρασή μου είναι" που πήγε αυτό? ααα δεν υπάρχει"

Νομίζω με καταλαβαίνεις.

Το rec είναι στην ίδια θέση.

πάντως σίγουρα μια νέα έκδοση απαιτεί learning curve, αλλά αυτό ισχύει με όλα και είναι το τίμημα που θα πληρώσεις. Το κάνεις σε κάθε νέα έκδοση του reslove ή του premiere. Μη μου πεις ότι δεν είναι απαραίτητο.

Εγω δεν αμφισβητώ ούτε τον τρόπο που προτιμάς να δουλεύεις, ούτε τις ευκολίες που έχεις ή νομίζεις ότι έχεις.

Εγώ απλά απάντησα σε αυτό

1 ώρα πριν, sultan of string είπε

Ελα τωρα υπερβολες

Δεν είναι καθόλου υπερβολές λοιπόν.

Το sx 2.2 μπορει να καλύψει ακόμα και σήμερα τον οποιονδήποτε στον πλανήτη (όπως και οποιοδήποτε άλλο daw)

Ακόμα και επαγγελματία.

Αλλά αν κάποιος άλλος προτιμά κάτι άλλο....δικαίωμά του είναι.

• Moderator

Ένα πολύ ικανό επιχείρημα , υπέρ του νέου συστήματος με δυνατό επεξεργαστή και 16 GB ram, είναι ότι τόσο το cubase sx 2.2 , όσο και όλα τα plugins....θα πετάνε....

4 λεπτά πριν, LK είπε

Ένα πολύ ικανό επιχείρημα , υπέρ του νέου συστήματος με δυνατό επεξεργαστή και 16 GB ram, είναι ότι τόσο το cubase sx 2.2 , όσο και όλα τα plugins....θα πετάνε....

Θα πετάνε και ο υπολογιστής θα κοιμάται. Μπορεί να μπει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας🤣, θα ακούγονται τα χασμουρητά του επεξεργαστή κάτω από την ψήκτρα. 😲🤣

Εδώ χασμουριέται ο δικός μου στα plugin  τελευταίας τεχνολογίας

Σε ένα από τα κομμάτια που είχα ανεβάσει.

Στο Studio One

Έτρεχαν 3 Omnisphere φορτωμένα (και πες είναι και παλιό αυτό)

4-5 της Native Instruments καινούργια.

έγραφα με ανοιχτά εξτρά effects στο master κανάλι και σε 2 busses

Και ο  5900Χ που θεωρείται και παππούλης πλέον 🤣 δούλευε στο 4-5% με τα ρολόγια κατεβασμένα μόνα τους κάτω από το μισό και τον έχω και σε eco mode. Στο μισό του μισού. Λες μπας και δεις κανα spike, τίποτα, idle 🤣

Εννοείται το σύστημα δεν καταλαβαίνει τίποτα, κάνω και άλλα πράγματα, μπορώ να ρεντάρω και βιντεο και να γράφω μουσική.

• Like 1
  • Χαχα 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

45 λεπτά πριν, sultan of string είπε

Πάρε STUDIO ONE, έχει και τα chords που θέλεις και δουλεύει καλύτερα από το υπερφίαλο πανάκριβο παρδαλό AI της συμφοράς CUBASE🤣. Το 7 το έσκισε τα μισά λεφτά για workflow 🤣 PRESONUS, o βασιλιάς του HOME STUDIO, o βασιλιάς του workflow, ο βασιλιάς του drag & drop.

Θανατος στην Γερμανικη  Steinberg! Presonus! God bless America🤣 Πάρτο τώρα πριν το απαγορεύσουν στην Ευρώπη🤣

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

Τίποτα από τα δυο δεν ψηφίζω αλλά από όσα διάβασα συμφωνώ εν μέρη με τον Cos_dr

Γιατί να αναβαθμίσεις κάτι με βάση παλιά software ?

θα έλεγα ότι είναι μια ωραία ευκαιρία να αλλάξεις κάποια πράγματα και να είσαι μέσα στην τεχνολογία κάνοντας και την δουλειά σου πιο εύκολη, από DAW υπάρχουν επιλογές καλές.

Δεν νομίζω με τις γνώσεις που έχεις ότι θα δυσκολευτείς στην προσαρμογή κάτι νέου.

Μια προσωπική μου άποψη και γνώμη χωρίς να θέλω να σε βγάλω από τα θέλω σου.

For the record, κάνω και χαβαλέ για το Cubase vs Studio One. 🤣

• Moderator
4 λεπτά πριν, foxxx είπε

Τίποτα από τα δυο δεν ψηφίζω αλλά από όσα διάβασα συμφωνώ εν μέρη με τον Cos_dr

Γιατί να αναβαθμίσεις κάτι με βάση παλιά software ?

θα έλεγα ότι είναι μια ωραία ευκαιρία να αλλάξεις κάποια πράγματα και να είσαι μέσα στην τεχνολογία κάνοντας και την δουλειά σου πιο εύκολη, από DAW υπάρχουν επιλογές καλές.

Δεν νομίζω με τις γνώσεις που έχεις ότι θα δυσκολευτείς στην προσαρμογή κάτι νέου.

Μια προσωπική μου άποψη και γνώμη χωρίς να θέλω να σε βγάλω από τα θέλω σου.

Γιατί:

1ον don't fix it if it is not broken

2ον H ζωή είναι μικρή.

• Like 2

4 λεπτά πριν, LK είπε

Γιατί:

2ον H ζωή είναι μικρή.

Εντάξει είπα μια γνώμη αν τόσο πολύ σε έχει βολέψει πάω πάσο 😎

Μόλις τώρα, LK είπε

Γιατί:

2ον H ζωή είναι μικρή.

Και εγώ, σπάστηκα λίγο, αλλά επειδή έχω οργανωμένα τα folders για τα dll, απλά όρισα τα folders στο PreSonus και τα βρήκε γρήγορα και τώρα χαίρομαι τις πιο εξελιγμένες και άμεσες λειτουργίες audio και midi editing, με λιγότερα βήματα όπως ειπώθηκε πιο πάνω.

Και ένα πιο όμορφο GUI βοηθάει και στην έμπνευση.

Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα.

Και πριν 20 χρόνια με τα παλαιότερα, έκανα τη δουλειά μου μια χαρά. Δε θα άλλαζε κάτι.

Τα βασικά πράγματα δεν αλλάζουν και ξέρω να προγραμματίζω ήχους, να δουλεύω με samples. Δεν έχω πρόβλημα. Ο καλός ο μύλος, όλα τα αλέθΗ 😃 Και στα παλιά να γύριζα, πάλι μουσική θα έγραφα, θα μελετούσα, το ίδιο ευχάριστα.

Απλά παλιά έκανες freeze, δεν μπορούσες να κάνεις πράγματα ταυτόχρονα, έκλεινες τα effect που γονάτιζαν τη CPU, αν άνοιγες πολλά VST με effects άρχιζε το midi lag και άλλα. Δεν μπορούσες να ανεβοκατεβαίνεις και να κάνεις άλλα πράγματα στο PC, να δεις εκπομπές, την αλληλογραφία σου γιατί κράσαρε το σύμπαν Ε, τώρα δεν υπάρχουν αυτά. Πέθαναν. 😃Η ουσία όμως δεν αλλάζει

• Like 2

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου