Προς το περιεχόμενο

Καινούργιο music studio pc.

LK

Καινούργιο studio PC  

7 μέλη ψήφισαν

1. 1. Ti configuration θα επιλέγατε.

• 1. Καινούργιο PC, με δυνατό επεξεργαστή, με windows 11 αλλά με παλαιό software και hardware.
    • 2. Καινούργιο PC, με όχι τόσο δυνατό επεξεργαστή, με windows XP και παλαιό software και hardware .

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator
3 λεπτά πριν, sultan of string είπε

Εχω την 5 καπου

Δεν θελω καν να τη σκέφτομαι 

Ποια η διαφορά ξανά ρωτάω,  σαν audio engines  ή σαν hard disk recorders;

Ουσιαστική διαφορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, LK είπε

Ουσιαστική διαφορά.

Δεν έχουν διαφορά.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

• Moderator
4 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Δεν έχουν διαφορά.

Και εγώ έτσι λέω. 

Επίσης προσθετω ότι τις δυνατότητες του sx 2.2 , στο 100% δεν νομίζω ότι τις κάλυψε ποτέ κανείς στον πλανήτη,  δεν του έφτασαν και αποφάσισε να πάει για τον λόγο αυτόν σε νεότερη έκδοση. 

Απλά δεν υποστηρίζει προφανώς νέα vst....οκ λογικό. 

Έχω όμως ήδη  1000 vst  που τρεχουν και αυτά δεν τα έχω καλύψει(σε δυνατότητες) ούτε στο 20%.

• Like 1

1 λεπτό πριν, LK είπε

Και εγώ έτσι λέω. 

Επίσης προσθετω ότι τις δυνατότητες του sx 2.2 , στο 100% δεν νομίζω ότι τις κάλυψε ποτέ κανείς στον πλανήτη,  δεν του έφτασαν και αποφάσισε να πάει για τον λόγο αυτόν σε νεότερη έκδοση. 

Απλά δεν υποστηρίζει προφανώς νέα vst....οκ λογικό. 

Έχω όμως ήδη  1000 vst  που τρεχουν και αυτά δεν τα έχω καλύψει(σε δυνατότητες) ούτε στο 20%.

Εννοείται. Μα δεν αλλάζει κάτι στην ουσία.

Απλά βελτιώνονται στην απόκριση. Δηλαδής, τώρα που πήγα στο Studio One ενα χρόνο, συγκρίνοντάς το στο ίδιο μηχάνημα με το τελευταίο/στάσιμο Sonar με τα ιδια VST, το interface είναι πιο γρήγορο. Το audio engine τους είναι βελτιωμένο προφανώς και μειώνεται ακόμα περισσότερο η περίπτωση drop out και unstable συμπεριφοράς.

• Like 1

30 minutes ago, LK said:

Ουσιαστική διαφορά.

λειτουργικότητα

δυνατότητες editing

plugins

και πόσα άλλα ξεχνάω τώρα και τα ψάχνω στη 10 όταν δουλευω την 13

δεν συζητάω καν για την 5

μόνο νοσταλγία μου φέρνει η 5 και μου θυμίζει ότι ήμουν 10 χρόνια νεώτερος

και το sonar, πλήρες μεν, τραγικό δε σύγκριση με το 10...δε λέμε για παρακάτω

• Moderator
Μόλις τώρα, sultan of string είπε

λειτουργικότητα

δυνατότητες editing

plugins

και πόσα άλλα ξεχνάω τώρα και τα ψάχνω στη 10 όταν δουλευω την 13

δεν συζητάω καν για την 5

μόνο νοσταλγία μου φέρνει η 5 και μου θυμίζει ότι ήμουν 10 χρόνια νεώτερος

Επίτρεψε με να είμαι σίγουρος ότι τις δυνατότητες του, cubase 5, τις χρησιμοποιησες maximum, στο 5%.

Το ίδιο ισχύει και για εμένα,  για να μην παρεξηγήσεις. 

• Like 1

3 minutes ago, LK said:

Επίτρεψε με να είμαι σίγουρος ότι τις δυνατότητες του, cubase 5, τις χρησιμοποιησες maximum, στο 5%.

Το ίδιο ισχύει και για εμένα,  για να μην παρεξηγήσεις. 

όχι δεν σε παρεξηγώ

σίγουρα το 5 το χρησιμοποίησα στο 5 και το 13 το χρησιμοποιώ επίσης στο 5

όμως κάνω τη δουλειά μου απείρως πιο γρήγορα και πιό εύκολα στο 13 είμαι όχι σίγουρος, βεβαιότατος

Δεν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω με ΤΙΠΟΤΑ

Νομίζω και μην με παρεξηγήσεις και συ, οτι ο καθένας για να πει κάτι πρέπει να το δοκιμάσει πρώτα.

Δεν δοκίμασες ούτε το 10 ούτε το 11 ούτε το 12 ούτε το 13 για να νιώσεις τι παραπάνω ήρθε κάθε φορά. Εγώ κάθε φορά ένιωθα ότι μου λύνονταν τα χέρια σε κάποιους τομείς, τόσο που έλεγα άξιζε η αναβάθμιση και πήγαινα στην επόμενη με μεγαλύτερη σιγουριά

εγώ που χρησιμοποίησα το 5 για 4 χρόνια περίπου μπορώ αντίστροφα να φανταστώ τι ήταν το 2.2

και δεν παρεξηγιόμαστε

συζήτηση κάνουμε

Ούτε να σε πείσω με το ζόρι, δική σου απόφαση είναι.

Αν μπορώ να σε βοηθήσω με την εμπειρία μου θα χαρώ. αν όχι πάλι δικό σου θέμα.

• Like 1

Στο audio stretching υπήρξε βελτίωση την τελευταία δεκαετία με αποτέλεσμα πολυπληθή και φορτωμένα με effects audio tracks να δουλεύουν όσο αφορά το time, σαν midi. 

Σίγουρα έχουν natively πλέον λειτουργίες, όργανα και effects που αναζητούσαμε σε αλλα plug in, ενσωμστωμενες πλέον, είναι σουίτες, δεν είναι  απλοί audio sequencers και mixers. Είναι ολοκληρωμένα studio παραγωγής αλλα η βάση και η λογική δεν άλλαξε. Το ίδιο γράφουμε και από το 2003 και μετα το time stretching και η real-time απόδοση ήταν το οιο συγκλονιστικό και σε αυτό βοήθησε η εξέλιξη των pc parts. 

• Like 1

• Moderator
12 λεπτά πριν, sultan of string είπε

όχι δεν σε παρεξηγώ

σίγουρα το 5 το χρησιμοποίησα στο 5 και το 13 το χρησιμοποιώ επίσης στο 5

όμως κάνω τη δουλειά μου απείρως πιο γρήγορα και πιό εύκολα στο 13 είμαι όχι σίγουρος, βεβαιότατος

Δεν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω με ΤΙΠΟΤΑ

Νομίζω και μην με παρεξηγήσεις και συ, οτι ο καθένας για να πει κάτι πρέπει να το δοκιμάσει πρώτα.

Δεν δοκίμασες ούτε το 10 ούτε το 11 ούτε το 12 ούτε το 13 για να νιώσεις τι παραπάνω ήρθε κάθε φορά. Εγώ κάθε φορά ένιωθα ότι μου λύνονταν τα χέρια σε κάποιους τομείς, τόσο που έλεγα άξιζε η αναβάθμιση και πήγαινα στην επόμενη με μεγαλύτερη σιγουριά

εγώ που χρησιμοποίησα το 5 για 4 χρόνια περίπου μπορώ αντίστροφα να φανταστώ τι ήταν το 2.2

και δεν παρεξηγιόμαστε

συζήτηση κάνουμε

Ούτε να σε πείσω με το ζόρι, δική σου απόφαση είναι.

Αν μπορώ να σε βοηθήσω με την εμπειρία μου θα χαρώ. αν όχι πάλι δικό σου θέμα.

Αν πάω σε άλλη βερσιόν,  το πιθανότερο είναι σε  πρώτη φάση να καθυστερήσω....γιατί θα ψάχνω το "rec".

Δεν νομίζω δε ότι και, όταν το  βρω , να κάνω γρηγορότερα τη δουλειά που κάνω,  γιατί αυτό δεν είναι θέμα daw, αλλά επεξεργαστή  και ram.....

Στο video πχ ,δεν θα γυρνούσαν ποτέ σε xp,  Ξεκίνησα με pentium 4 και 2 gb ram και  windows xp sp3 και sony Vegas 10.

Πάντα μιλάμε για full HD.

έκανα render σε 3 λεπτό video σε 30 λεπτά,  άσε πόση ώρα ήθελα να κάμω apply τυχόν εφέ.

Τώρα με i5 12γενιας, 16 gb ram ,, και πάλι το sony Vegas 10, κάνω apply effects ταυτόχρονα σε 10 videos ΑΜΕΣΑ, και render....σε 3,5 λεπτά.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου