Προς το περιεχόμενο

Καινούργιο music studio pc.

LK

Καινούργιο studio PC  

7 μέλη ψήφισαν

1. 1. Ti configuration θα επιλέγατε.

• 1. Καινούργιο PC, με δυνατό επεξεργαστή, με windows 11 αλλά με παλαιό software και hardware.
    • 2. Καινούργιο PC, με όχι τόσο δυνατό επεξεργαστή, με windows XP και παλαιό software και hardware .

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Καιρό με τριβελίζει στο μυαλό η ιδέα να στήσω ακόμα ένα audio PC.

Τα προγράμματα που τρέχω για audio εφαρμογες, DAW , plugins ,mastering κλπ ΔΕΝ πρόκειται να τα αλλάξω.

Δεν έχω αποφασίσει όμως τι θέλω να κάνω.

Α) Να πάρω ένα καινούργιο PC με windows 11 (αν και θα είναι overkill)  και να το σετάρω με τα παλιά προγράμματα και το παλιό hardware , sound card - usb controllers κ.λ.π)  ή

Β) Να πάρω ένα καινούργιο PC , με μικρότερη επεξεργαστική δύναμη και minimum RAM , μιας και θα το στήσω με Windows XP και θα το  σετάρω με τα παλιά προγράμματα και το παλιό hardware , sound card - usb controllers κ.λ.π)  .

Εσείς τι θα κάνατε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, LK είπε

Τα προγράμματα που τρέχω για audio εφαρμογες, DAW , plugins ,mastering κλπ ΔΕΝ πρόκειται να τα αλλάξω.

Α) Να πάρω ένα καινούργιο PC με windows 11 (αν και θα είναι overkill)  και να το σετάρω με τα παλιά προγράμματα και το παλιό hardware , sound card - usb controllers κ.λ.π)  ή

Β) Να πάρω ένα καινούργιο PC , με μικρότερη επεξεργαστική δύναμη και minimum RAM , μιας και θα το στήσω με Windows XP και θα το  σετάρω με τα παλιά προγράμματα και το παλιό hardware , sound card - usb controllers κ.λ.π)  .

Εσείς τι θα κάνατε;

Απουσιάζει και ο Τρόλεις-τον διγράψατε ρε?- Για Ώδειο δεν ασχολούμαι πλέον, άσε που τείνουν να γίνουν ΕΝΑ ΩΔΕΙΟ και ΕΙΚΟΝΑ

Πλέρωσα κάτι λεφτούλια ΠΕΡΣΗ και ΙΡΑΝ μπορώ να πιω και το μηχάνημα τρέχει πιο γληγουρα απ όσο ανεβάζεις στου Σωλήνα . Αυτές οι αηδείες που με έλεγε ο Μαραθώνας περί Ρέντερινγκ... καμία σχέση.

Πλέον ρεντάρεις ταινιάκια ΚΑΙ δίωρα που ήθελα εγώ στο φτερό

Πλέον το πρόβλημα είναι στο Σωληνα , με κατοστάρα  ίνα σέρνεται να ανεβάσει

ΥΓ κοίτα να φτιάξεις τους χώρους , οι 2 όροφοι με βίνταζ και  εικόνα με απογοήτευσαν. Αυτά δεν είναι Καλλιανίδες, μη χαλαρώνεις, θα έπρεπε να ντρέπεσαι

Επεξεργασμένο από Σαμη Παραγκα

1 ώρα πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Αυτές οι αηδείες που με έλεγε ο Μαραθώνας περί Ρέντερινγκ... καμία σχέση.

Πλέον ρεντάρεις ταινιάκια ΚΑΙ δίωρα που ήθελα εγώ στο φτερό

Εάν τα videos που φτιάνεις είναι σαν τη μουσική που παίζεις...μπορεί. Μπορεί βέβαια να έχεις φτιάξει τον Big Blue....!!! Εκτός εαν το φτερό που εννοείς, είναι από στρουθοκάμηλο!!!

• Χαχα 4

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

1 ώρα πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Απουσιάζει και ο Τρόλεις-τον διγράψατε ρε?-

Καλύτερα γιατί θα ξεχνάγαμε και αυτά που ξέρουμε. 🤣

2 ώρες πριν, LK είπε

Εσείς τι θα κάνατε;

Tα windows XP που έχεις τι είναι? 32bit?

Αφού δε θα αλλάξεις προγράμματα ούτως η άλλως, πάρε ένα καινούργιο PC με CPU μέσης απόδοσης και μνήμη βάλε 16GB ούτως η άλλως είναι φθηνές, βάλε τα 11 και αν τρέχουν τα παλιά προγράμματα και το παλιό interface και τα controller όλα καλά.

Άμα δεν τρέχουν, κάτσε να βασανίζεσαι με τα XP 🤣που δε θα εκμεταλλεύονται τον επεξεργαστή όπως τα 11, δηλαδή θα χάνεις και από εκεί. Εγώ αυτό θα έκανα με αυτά τα δεδομένα. Θα δοκίμαζα το πρώτο και μετά αν κάτι δε λειτουργούσε καλά, το δεύτερο. Δε θα εστίαζα πάντως στην επεξεργαστική δύναμη αφού δε θα άλλαζα προγράμματα γιατί θα ήταν waste ούτως η άλλως.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

• Moderator
11 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Tα windows XP που έχεις τι είναι? 32bit?

Αφού δε θα αλλάξεις προγράμματα ούτως η άλλως, πάρε ένα καινούργιο PC με CPU μέσης απόδοσης και μνήμη βάλε 16GB ούτως η άλλως είναι φθηνές, βάλε τα 11 και αν τρέχουν τα παλιά προγράμματα και το παλιό interface και τα controller όλα καλά.

Άμα δεν τρέχουν, κάτσε να βασανίζεσαι με τα XP 🤣που δε θα εκμεταλλεύονται τον επεξεργαστή όπως τα 11, δηλαδή θα χάνεις και από εκεί. Εγώ αυτό θα έκανα με αυτά τα δεδομένα. Θα δοκίμαζα το πρώτο και μετά αν κάτι δε λειτουργούσε καλά, το δεύτερο. Δε θα εστίαζα πάντως στην επεξεργαστική δύναμη αφού δε θα άλλαζα προγράμματα γιατί θα ήταν waste ούτως η άλλως.

Έχω και xp 64 bit, αλλά θα βάλω XP 32 bit.

Η ram δεν έχει σημασία,  μέχρι 4gb βλέπουν τα xp.

Τα προγράμματα και οι USB controllers τρέχουν όλα στα  win11 και μαλιστα και στην τελευταία version 24H2, τα έχω δοκιμάσει. 

Μόνο την audio card δεν έχω τεστάρει σε windows 11 ,γιατί είναι pci (θα την δοκιμάσω και αυτή). 

Το pc δεν θα κάνει τίποτα άλλο και δεν θα είναι online ποτέ,  ούτε στο home network μου.

• Like 1

3 λεπτά πριν, LK είπε

Έχω και xp 64 bit, αλλά θα βάλω XP 32 bit.

Η ram δεν έχει σημασία,  μέχρι 4gb βλέπουν τα xp.

Τα προγράμματα και οι USB controllers τρέχουν όλα στα  win11 και μαλιστα και στην τελευταία version 24H2, τα έχω δοκιμάσει. 

Μόνο την audio card δεν έχω τεστάρει σε windows 11 ,γιατί είναι pci (θα την δοκιμάσω και αυτή). 

Το pc δεν θα κάνει τίποτα άλλο και δεν θα είναι online ποτέ,  ούτε στο home network μου.

Τότε θα έβαζα σίγουρα 11 με την προϋπόθεση πάντα πως θα δουλέψει και το παλιό  audio interface

image.thumb.jpeg.0d3b925fb7cc5dc61207a4dc77e3cbad.jpeg

image.jpeg.e1c767f584118c508f78d772795b9031.jpeg

🤣

• Moderator
1 ώρα πριν, cos_dr είπε

Τότε θα έβαζα σίγουρα 11 με την προϋπόθεση πάντα πως θα δουλέψει και το παλιό  audio interface

image.thumb.jpeg.0d3b925fb7cc5dc61207a4dc77e3cbad.jpeg

image.jpeg.e1c767f584118c508f78d772795b9031.jpeg

🤣

Δεν έχει καμία σχέση το λειτουργικό με obsolete τεχνολογία όταν αναφερόμαστε σε audio PC.

Ίσα ίσα, γιατί να το βαρύνω το σύστημα με ένα λειτουργικό,  που δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα στο audio .

Δεν άλλαξε τίποτα στον ήχο τα τελευταία 20+ χρόνια .

.wav παρήγαμε και τότε  .wav και τώρα. 

Δεν είναι σαν το video, που έχουμε φτάσει στο 8Κ.

Το ίδιο και στα daw, τουλάχιστον έτσι όπως τα χρησιμοποιώ εγώ,  σαν hard disk recorder..

Δεν θα φύγω ποτέ από το cubase sx 2.2 , που το δουλεύω 20+ χρόνια,  με κλειστά τα μάτια. 

• Like 1

27 minutes ago, LK said:

Δεν θα φύγω ποτέ από το cubase sx 2.2 , που το δουλεύω 20+ χρόνια,  με κλειστά τα μάτια. 

Ελα τωρα υπερβολες

Και εγω δε φευγω απο το 10 που το δουλευω ακομα με κλειστα ματια με 10αρια κι ας παιρνω το 14 μεθαυριο.

Παντα με 10αρι και 10αρια κι ας βγουν τα γουιν 24 με αι

Μη τα ισοπεδώνουμε 

• Like 1

• Moderator
2 λεπτά πριν, sultan of string είπε

Ελα τωρα υπερβολες

Και εγω δε φευγω απο το 10 που το δουλευω ακομα με κλειστα ματια με 10αρια κι ας παιρνω το 14 μεθαυριο.

Παντα με 10αρι και 10αρια κι ας βγουν τα γουιν 24 με αι

Μη τα ισοπεδώνουμε 

Ποια η διαφορά?

Εκτός βέβαια από την αυτονόητη,  ότι αν δεν έχεις το software ήδη, και στήνεις τώρα το μηχάνημα,  προφανώς θα πας στη νεότερη έκδοση του software, αν μη τι άλλο,  γιατί δεν θα βρίσκεις την παλιά. 

Δεν νομίζω ότι εγώ θα έκανα κάτι παραπάνω με το cubase 14 από ότι με το 2.2.

• Like 2

37 λεπτά πριν, LK είπε

Δεν έχει καμία σχέση το λειτουργικό με obsolete τεχνολογία όταν αναφερόμαστε σε audio PC.

Ίσα ίσα, γιατί να το βαρύνω το σύστημα με ένα λειτουργικό,  που δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα στο audio .

Δεν άλλαξε τίποτα στον ήχο τα τελευταία 20+ χρόνια .

.wav παρήγαμε και τότε  .wav και τώρα. 

Δεν είναι σαν το video, που έχουμε φτάσει στο 8Κ.

Το ίδιο και στα daw, τουλάχιστον έτσι όπως τα χρησιμοποιώ εγώ,  σαν hard disk recorder..

Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ

Οι φωτό μου ήταν ένα νοσταλγικό θα έλεγα χιούμορ.

Ιδιαίτερα για το audio interface έχω δηλώσει 😃 πολλές φορές όταν το έφερε η κουβέντα πως ακόμα με τη soundblaster αυτή θα ήμουν που την έχω ακόμα, πήρα μετά την audigy platinum pro

image.jpeg.1f8403a9b29daf5dfd0dd3883d5f58a9.jpeg

αυτή με το πάνελ σε λευκό (για να μην την ψάχνω και τη φωτογραφίζω γιατί την έχω έξω στο φοριαμό στο μπαλκόνι πακεταρισμένη😃), το σώμα δηλαδή την κάρτα την έχω ακόμα αυτή τη στιγμή μέσα στο PC σαν 3η και δουλεύει. Πήρα την Lexicon Lambda που έχω ακόμα διότι δυστυχώς μετά τα XP, δεν δούλευε το εξωτερικό εξαιρετικό panel της, το software διαχειρισης δεν ήταν συμβατό με Vista και μετά και με βόλευε απιστευτα πολύ που ήταν πάνω στο Tower εξωτερικά σε θήκη 5''25 και είχε και τις COAXIAL - OPTICAL. Κρίμα, ενώ έχουν drivers μέχρι και τα 11 οι fan, δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν ή να ασχοληθούν να λειτουργήσει το software του πάνελ. Μόνο με τους drivers, ακόμα και να συνδέσεις το πάνελ στη σειριακή που έχει, τα windows δεν βλέπουν τις εισόδους εξόδους του πάνελ😰

Ακόμα αυτή θα είχα και οι ASIO της, ακόμα και τώρα stable, εξαιρετικοί.

Τα VST θα τα οδηγούσα τέλεια.Και τόσες θύρες... τις έχασα τις ΠΣΙΦΙΑΚΕΣ😰

Μα και ο λόγος που  κάνω αναβαθμίσεις, είναι τα παιχνίδια μόνο και με τα βιντεο μου έχει φύγει η τρέλα και θα κόψω και τα παιχνίδια.

Απλά σίγουρα τα νεα DAW εκμεταλλεύονται καλύτερα τον επεξεργαστή και επειδή είμαι και NATIVE INTRUMENTάκιας το έχω ανάγκη το POWER και να δουλεύω πολλά VST και EFFECTS  τελευταίας γενιάς μαζί

Το audio interface όμως όντως δε χρειάζεται αναβάθμιση αμα δουλεύεις έτσι και ιδιαίτερα αν με ενδιαφέρει να συνδέω ένα μόνο hardware synth, την κιθάρα μου και το μικρόφωνό μου.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!  ΑΠΟΛΥΤΩΣ!😃

Επεξεργασμένο από cos_dr
  • Like 2

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου