Προς το περιεχόμενο

Τί κιθάρα "χρειάζεται" να προσθέσω...?

Τί κιθάρα μου "λείπει" και πρέπει οπωσδήποτε να έχω...?   

30 μέλη ψήφισαν

1. 1. Διαλέξτε τύπο κιθάρας για να προσθέσω:

• Παραδοσιακή Strat
    • Les-paul-type με 2 P-90s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με τις κιθάρες που έχεις στη κατοχή σου εγώ θα πρότεινα les paul με p90s, η κάτι άλλο πιο τρελιάρικο πάλι με p90s! 

Για κάποιο λόγο οι τέλε με P90s μαρεσουν πιο πολύ.

https://www.thomannmusic.com/fender_ja_90_jim_adkins_na_il.htm

Και έχεις 3 σουπερ στρατ...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλείνει την ψαλίδα ο συνδυασμός  LP & P90s αλλά η Strat κρατάει ξεκάθαρο προβάδισμα.

Η  μοναδική μου set-neck κιθάρα είναι μειοψηφία ήδη έναντι τεσσάρων βιδωτών και από ό,τι φαίνεται, θα μεγαλώσει το χάσμα! ? Ευχαριστώ όσους ψήφισαν.

15 ώρες πριν, Έκτορας είπε

Για καφρο-μεταλιές που μου έρχεται 2-3 φορές τον χρόνο να παίξω...

Η κιθάρα είναι προσωπικό θέμα. Ψήφισα LP γιατί την προτιμώ από τις δύο που έβαλες και γιατί αισθητικά την στρατ την βαριέμαι (ξαναγυρνάμε στο προσωπικό θέμα). Απ' τη στιγμή που δεν την θες για extreme γκάζι προσωπικά θα πήγαινα σε Telecaster (με τέλε μαγνήτες), ο bridge μαγνήτης είναι μαγικός και σαν κιθάρα είναι πολύ ευέλικτη ηχητικά.

Αν θες P90's και για μεγαλύτερη διαφορά θα πήγαινα σε "σκάφος" με P90's. Επίσης υπάρχουν οι Jazzmaster & DeArmond μονοί με ωραίο χαρακτήρα και οι δύο. Οι Filtetrons αν και διπλοί, ηχητικά διαφέρουν από τους PAF style διπλούς που έχεις τώρα στις κιθάρες σου, και αυτοί πολύ ευέλικτοι και για καθαρό ήχο και για γκάζια.

• Like 1

• Moderator

Κατ' αρχάς ψήφισα Strat γιατί μπορεί να είναι πιο χρήσιμη σε περισσότερες περιπτώσεις, αν και δεν ξέρω τι ακριβώς παίζεις.

Από κει και πέρα όσον αφορά τους P90s, αυτό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος είναι ότι άλλο Les Paul Std με P90s, άλλο SG ή LP jr με P90s, άλλο κιθάρα με wraparound γέφυρα, άλλο με παραδοσιακή ABR-1 και άλλο με locked Nashville. Όλες αυτές οι κιθάρες έχουν εντελώς διαφορετικό ήχο.

• Like 2

16 λεπτά πριν, kpeyos είπε

Από κει και πέρα όσον αφορά τους P90s, αυτό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος είναι ότι άλλο Les Paul Std με P90s, άλλο SG ή LP jr με P90s, άλλο κιθάρα με wraparound γέφυρα, άλλο με παραδοσιακή ABR-1 και άλλο με locked Nashville. Όλες αυτές οι κιθάρες έχουν εντελώς διαφορετικό ήχο.

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Όσες φορές εντυπωσιάστηκα από τον ήχο των P90s ήταν σε "ελαφριές" κιθάρες όπως SG ή Les Paul Junior. Να το ξεκαθαρίσω, δεν έχω παίξει ποτέ P90s, μιλάω για online videos. Βγαίνει ένας πολύ ωμός ήχος, τέρμα rock'n'roll. Η παραπάνω άποψη προρθέτει μια νέα διάσταση στην συζήτηση...

• Moderator
49 λεπτά πριν, Έκτορας είπε

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Όσες φορές εντυπωσιάστηκα από τον ήχο των P90s ήταν σε "ελαφριές" κιθάρες όπως SG ή Les Paul Junior. Να το ξεκαθαρίσω, δεν έχω παίξει ποτέ P90s, μιλάω για online videos. Βγαίνει ένας πολύ ωμός ήχος, τέρμα rock'n'roll. Η παραπάνω άποψη προρθέτει μια νέα διάσταση στην συζήτηση...

Πάνω κάτω οι διαφορές στους ήχους πηγαίνουν ως εξής:
1. Les Paul = Περισσότερα μπασοπρίμα.
2. Les Paul JR / SG = Περισσότερα μεσαία.

3. Wraparound = Αρμονικές, σκάσιμο και zing. Πιο μαλακή αίσθηση, πιο single coil ήχος.
4. ΑBR-1. Περισσότερο fundamental, πιο σφιχτή, πιο "μεγάλος" ήχος.
5. Locking Νashville. Ακόμη πιο σφιχτές και πιο μεσαίες από τις Νο4.

Οπότε αν θες ένα φοβερό μπλουζοκίθαρο, πάς σε κάποια τύπου Les Paul '54 με Wraparound / P90s, αν θες μεγάλα ρυθμικά τύπου Social Distortion πάς σε κάποια τύπου '56 Les Paul με ABR-1 / P90s, αν θες zingy punk ρυθμικά τύπου Buzzcocks σε κάποια SG/JR με Wraparound, αν δε γουστάρεις το zing και είσαι για full μεσαία σε κάποια SG Std με P90s.

Αυτά σε γενικές γραμμές. Υπάρχουν κι άλλες διαφορές ανάλογα με την κατασκευή της γέφυρας, τα υλικά κλπ. Γενικά "whatever touches the string is God" που λέει κι ο Paul Reed Smith.

• Like 1

• Moderator

Ψήφισα strat και στο τέλος strat θα πάρεις. Και ξέρεις γιατί; Διότι καμία από τις κιθάρες σου δεν έχει ήχο strat ? και είναι αυτό που θες... Έναν "κλασικό" ήχο strat.  ?

• Like 1

all this has happened before and will happen again

Από ό,τι φαίνεται (και για να μην κάνω και άλλο poll, προς Θεού...), το μόνο που έχει μείνει να λύσουμε είναι το combo για την Strat:

• Surf green με rosewood board
  • Shoreline gold με maple board

Spoiler: δεν θα είναι Fender...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου