Προς το περιεχόμενο

Τι μας ενοχλεί στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένων οργάνων;

Nekkon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφορμή για την ανάρτηση στάθηκε το παρακάτω βίντεο,

όπου ο τύπος κάνει ένα Top 10 πραγμάτων που τον εκνευρίζουν στις συναλλαγές μεταχειρισμένων οργάνων στο Craigslist, που από ότι κατάλαβα είναι κάτι αντίστοιχο με το Smart Noiz. 

Και διαπίστωσα ότι σχεδόν όλα όσα υπάρχουν εκεί, υπάρχουν και σε μας. Είναι μία ολόκληρη κουλτούρα, που αν σε ενδιαφέρει το gear, μπαίνεις σε μια διαδικασία να γίνεις κομμάτι της. Αν βαριέστε να δείτε το βίντεο, σας παραθέτω μεταφρασμένο το δικό του Top10:

10. "Αν το κοιτάζεις, ξέρεις περί τίνος πρόκειται." Και γιατί να μην το περιγράψεις σαν άνθρωπΑς για να με διευκολύνεις;
9."Με ενδιαφέρει η αγγελία σου. Τηλεφώνησέ μου". Το 2024 οι άνθρωποι στέλνουν μηνύματα. 
8."Με ενδιαφέρει μόνο εξαιρετική περίπτωση ανταλλαγής". 
7."Τιμή ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ".
6."Βιαστείτε, όσο προλάβετε σε αυτήν την τιμή"
5. "Epiphone inspired by Gibson" ή FENDER Squier. Απλά πες Epiphone ή Squier, ξέρουμε τι παίζει. Δεν ξεγελάς κανέναν.
4."Το πουλάω απλά και μόνο επειδή...". Δε διευκολύνει την πώληση μια ιστορία χωρίς ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι ότι το πουλάς επειδή δεν το θέλεις και θες να πάρεις κάποια λεφτά πίσω. 
3."Η χασούρα μου είναι δικό σου κέρδος". Γεια σου ρε αλτρουιστή, να σε κάνουμε εθνικό ευεργέτη.
2."Μόνο σοβαρές προτάσεις". Ουάου, πάνω που είχα όρεξη για φάρσες έχοντας ζήσει τη μισή ζωή μου, είμαι teenager ασούμε.

"Δεν απαντάω". Αυτό εύκολα θα ήταν το δικό μου Νο1. Αν έχεις αγγελία και κάποιος ενδιαφέρεται, θα ρίξεις τη μύτη σου να απαντήσεις. Πες ένα όχι ευχαριστώ, δε θα παρεξηγηθεί κανένας. Αγενή μπαγλαμά. 
1."Την πουλάω για να μειώσω τον στόλο". Στα Αγγλικά το λένε "Thinning the herd". Οι κιθάρες δεν είναι ούτε κοπάδι, ούτε καράβια. Αυτό να πω την αλήθεια προσωπικά δε με εκνευρίζει καθόλου. Έχουμε εξάλλου και χειρότερα στο φόρουμ, όπως ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ, ή το χαρακτηριστικό των BOOMERS, αποκαλούν τις κιθάρες.........ΚΙΟΥΡΙΕΣ ρε φίλε!!! Ελεοοοοοοος! 😅

Εσείς; Τι απεχθανεστε στη διαδικασία αγοραπωλησίας; Είμαι όλος αυτιά 👂 👂 👂 

• Like 2

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ενοχλεί ο μπαγλαμάς, η συναναστροφή μαζί του είτε πουλάει είτε αγοράζει καθώς και οι αγγελίες με μπαγλαμάδες γενικά

Επεξεργασμένο από Άγιος
  • Like 1

kavagio for strings

''5. "Epiphone inspired by Gibson" ή FENDER Squier. Απλά πες Epiphone ή Squier, ξέρουμε τι παίζει. Δεν ξεγελάς κανέναν.''

-Κλασσικό.

''2."Μόνο σοβαρές προτάσεις". Ουάου, πάνω που είχα όρεξη για φάρσες έχοντας ζήσει τη μισή ζωή μου, είμαι teenager ασούμε.

"Δεν απαντάω". Αυτό εύκολα θα ήταν το δικό μου Νο1. Αν έχεις αγγελία και κάποιος ενδιαφέρεται, θα ρίξεις τη μύτη σου να απαντήσεις. Πες ένα όχι ευχαριστώ, δε θα παρεξηγηθεί κανένας. Αγενή μπαγλαμ'a''

-To ποιο σιχαμερό εκει έξω.

Είναι μερικοί που βάζουν μια αγγελία και νομίζουν οτι κατέχουν χρυσάφι.

Απο τι στιγμή που κοινοποιεις στο ιντερνετ μια αγγελία και ζητάς η πουλάς κάτι - μάντεψε τι είναι επόμενο.

Η επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφορίας!

Εγώ θα προσθέσω και 2 ακόμα

Αυτός που πουλάει και δε προσθέτει τη σωστή περιγραγή η πληροφορία. (είναι για φάπες)

Και αυτός που όταν ανταλλάζει κάτι, προσπαθεί να σου ρουφίξει έστω 1 ευρώ επιπλέον για να λεει πράφιτ.

Και τους δύο τους έχω πετύχει πολύ πρόσφατα!

Επεξεργασμένο από Maple
  • Like 1

Έχω βρει μια μέθοδο ταυτοποίησης του διαφαινόμενου μπαγλαμά. Αντιγράφεις το νούμερο του, προσθήκη επαφής στο Viber, και βλέπεις την εικόνα προφίλ του. Αν είναι φελλός, θα κάνει μπαμ από μέτρα 

• Like 1

Never give up! 

9 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Έχω βρει μια μέθοδο ταυτοποίησης του διαφαινόμενου μπαγλαμά. Αντιγράφεις το νούμερο του, προσθήκη επαφής στο Viber, και βλέπεις την εικόνα προφίλ του. Αν είναι φελλός, θα κάνει μπαμ από μέτρα 

Η αλήθεια ειναι οτι έχεις δίκιο.

• Like 1

Η αλήθεια ειναι ότι δε ξέρω  τι είναι χειρότερο

Να πέσεις σε φραγκοkiller ή να έχεις οδηγήσει 1 ώρα για να πας να τσεκάρεις όργανο που στις φωτογραφίες φαίνετε καινούργιο και απο κοντά..... Vintage!!!

• Like 1

1 λεπτό πριν, Maple είπε

Η αλήθεια ειναι ότι δε ξέρω  τι είναι χειρότερο

Να πέσεις σε φραγκοkiller ή να έχεις οδηγήσει 1 ώρα για να πας να τσεκάρεις όργανο που στις φωτογραφίες φαίνετε καινούργιο και απο κοντά..... Vintage!!!

Το δεύτερο!

Για λοβοτομή κατευθείαν.

• Χαχα 1

• Guru

Πιό ενοχλητικό για μένα είναι όταν παίρνεις κάτι (με αποστολή) που η αγγελία περιγράφει 'σαν καινούργιο', και:

Η μεν κιθάρα είναι μεσ' στη μπίχλα, -σάπιες χορδές, - ταστιέρα που θέλει λείανση και απολύμανση, - εκεί που ακουμπά ο γυμνός αγκώνας έχει αλλάξει χρώμα από τον ιδρώτα. 

Το δε πεταλάκι έχει τόση σκόνη και τρίχες πάνω του, λες κι έχει τρέξει στο 'Paris Dakar'. 

Άσε τον ενισχυτή που λείπουν βίδες από πίσω και οι λάμπες είναι κάθε μία και άλλη μάρκα... 

Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσεις μια κιθάρα ή ένα πεταλάκι που πρόκειται να πουλήσεις ρε φίλε!

• Like 1
  • Χαχα 1
  • Συμφωνώ 3

μου τη δινει ο τυπος που ξεκιναει με την ερωτηση: 'φιλε πως θα κανουμε τη διαδικασια'?,και ενω του γραφεις ενα κατεβατο με λυσεις και εξυπηρετηση, δεν απανταει ποτε...

• Λυπάμαι 1
  • Συμφωνώ 1

Slow must go on....!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου