Προς το περιεχόμενο

Αγορά κιθάρας απο φυσικό κατάστημα σε ΗΠΑ / Ιαπωνία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, Miltos23 είπε

Μα στην Ευρώπη δεν έχω θέμα,  την δοκιμάζω στο κατάστημα, την πληρώνω και μου την στέλνουν με ασφάλεια με courier.

Βασικά, αυτό είναι το θέμα και τελειώνει (κατά την άποψή μου) εκεί. Ποιός ο λόγος να ψάξεις εκτός Ευρώπης και να πληρώσεις φόρους και δασμούς για ένα όργανο? Υπάρχει τώρα πια τρομερή ποικιλία εδώ, για να καλυφθούν όλα τα γούστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Έκτορας Το καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο βασικός λόγος σε όλα αυτά είναι να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που μπορείς να βρεις στην Αμερική, όχι ότι δεν έχουμε ποικιλία στην Ευρώπη. Δεν το συζητάμε για πριν 10-15 χρόνια που το δολλάριο ήταν στο πάτωμα, ήταν κρίμα να πας και να μην ψωνίσεις όσο περισσότερο μπορούσες (όχι απαραίτητα κιθάρα). Ακόμα και σήμερα όμως μπορείς να βρεις πολύ χαμηλότερες τιμές.

Ένα παράδειγμα, μετά από 20 δευτερόλεπτα αναζήτησης σε μόνο ένα και πολύ προφανές κατάστημα, που δεν είναι και καμιά τρελή ευκαιρία σε σχέση με όσα μπορείς να βρεις αν κάνεις σοβαρό ψάξιμο:

https://www.guitarcenter.com/Fender/American-Professional-II-Stratocaster-Rosewood-Fingerboard-Electric-Guitar-Olympic-White-1500000331116.gc

Και η ίδια από Thomann: https://www.thomann.de/gr/fender_am_pro_ii_strat_owt.htm

Με σημερινή ισοτιμία Ευρώ-δολλαρίου, η διαφορά τιμής είναι κάπου 500 Ευρώ ή 1/4 της τιμής στην Ευρώπη. Δεν το λες λίγο νομίζω.

Με δεδομένο (νομίζω ξεκαθαρίστηκε) ότι φόρους και δασμούς δύσκολα θα γλιτώσεις, η όποια διαφορά τιμής, εξανεμίστηκε. Εκτός αν το θέμα του νήματος είναι "πώς ακριβώς κρύβουμε την βιδωτή κιθάρα στην βαλίτσα, για να γλυτώσουμε τους φόρους και τους δασμούς", στην οποία περίπτωση και αυτό απαντήθηκε. Σωστά;

5 minutes ago, Έκτορας said:

Με δεδομένο (νομίζω ξεκαθαρίστηκε) ότι φόρους και δασμούς δύσκολα θα γλιτώσεις, η όποια διαφορά τιμής, εξανεμίστηκε. Εκτός αν το θέμα του νήματος είναι "πώς ακριβώς κρύβουμε την βιδωτή κιθάρα στην βαλίτσα, για να γλυτώσουμε τους φόρους και τους δασμούς", στην οποία περίπτωση και αυτό απαντήθηκε. Σωστά;

Καμία διαφωνία. Και επίσης δεν το συστήνω σε κανέναν αυτό με την αποφυγή δασμών, κι εγώ όταν πήγα κάποια στιγμή στην Αμερική απέφυγα να ψωνίσω κάτι που θα με έβαζε στη διαδικασία να κρύβομαι στο τελωνείο.

• Συμφωνώ 1

Πέρα από τα προφανή και σωστά που ήδη ειπώθηκαν, δεν ξέρω τι παίζει με τις αεροπορικές. 

Τελευταίο φορά που ταξίδεψα με κιθάρα (σε σκληρή θήκη) πλήρωσα έξτρα εισιτήριο και η κιθάρα ήταν κανονικά σε κάθισμα δίπλα μου και όχι εκεί που βάζουμε τις χειραποσκευες. 

Επίσης μια μπάντα που ήταν να έρθει να παίξει εδώ στο αεροδρόμιο "έφαγαν πόρτα" ακριβώς επειδή δεν είχαν πληρώσει έξτρα για να μεταφέρουν τα όργανα (νόμιζαν ότι θα τα βάλουν στις χειραποσκευες) και ήρθαν εδώ χωρίς όργανα και ο μαγαζατορας ζήτησε από εμάς να τους δανείσουμε τα δικά μας.

Αυτά πριν πέντε έξι χρόνια, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτή η πολιτική των αεροπορικών σε ό,τι αφορά μουσικά όργανα.

Μάλλον αυστηρότερες είναι οι αεροπορικές, post-covid. Κάποιες έχουν ένα έξτρα αντίτιμο για μεταφορά μουσικών οργάνων, για να τα πάρεις μαζί σου στην καμπίνα.

27 λεπτά πριν, John Goumis είπε

Πέρα από τα προφανή και σωστά που ήδη ειπώθηκαν, δεν ξέρω τι παίζει με τις αεροπορικές. 

Τελευταίο φορά που ταξίδεψα με κιθάρα (σε σκληρή θήκη) πλήρωσα έξτρα εισιτήριο και η κιθάρα ήταν κανονικά σε κάθισμα δίπλα μου και όχι εκεί που βάζουμε τις χειραποσκευες. 

Επίσης μια μπάντα που ήταν να έρθει να παίξει εδώ στο αεροδρόμιο "έφαγαν πόρτα" ακριβώς επειδή δεν είχαν πληρώσει έξτρα για να μεταφέρουν τα όργανα (νόμιζαν ότι θα τα βάλουν στις χειραποσκευες) και ήρθαν εδώ χωρίς όργανα και ο μαγαζατορας ζήτησε από εμάς να τους δανείσουμε τα δικά μας.

Αυτά πριν πέντε έξι χρόνια, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτή η πολιτική των αεροπορικών σε ό,τι αφορά μουσικά όργανα.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική στις αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά τα μουσικά όργανα. 

Οι κανονισμοί έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και ως εκ τούτου ένα αντικείμενο που υπερβαίνει συγκεκριμένες διαστάσεις που κάθε εταιρεία χωριστά ορίζει, ΔΕΝ μπαίνει στα ράφια των αεροσκαφών πάνω από τις θέσεις. Ομοίως εξυπακούεται ότι τίποτα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ελεύθερο μέσα στην καμπίνα. Μονές εξαιρέσεις αποτελούν τα εξής.

1) όργανο στο αμπάρι χρεωμένο σαν αποσκευη (με δική μας ευθύνη για την ασφάλεια του. Όπως θα συνέβαινε και με αποσκευές)

2) όργανο δεμένο και ασφαλισμένο με ιμάντες σε θέση που ο επιβάτης έχει αγοράσει. 

Έντονη σημείωση σε όλα αυτά είναι ότι αυτά αναφέρουν οι κανονισμοί ασφαλείας αεροπορικών μεταφορών που εκδίδει η ευρωπαϊκή αρχή πολιτικής αεροπορίας και αποδέχεται με νόμο του κράτους η ελληνική αρχή πολιτική αεροπορίας που αναλαμβάνει και την εποπτεία αυτών των κανονισμών. 

Το αν κάποιος θα βρεθεί να μας πει κάποια στιγμή ότι "εγώ έφερα όργανα από τη Γερμανία αγκαλιά ή την έβαλα στα ράφια" ή κάτι άλλο είναι να είχαμε να λέγαμε.

Επίσης πρέπει να ληφθεί υπ όψιν ότι κάθε εταιρεία, αποδέχεται γενικά τον κανονισμό της easa αλλά ενδέχεται να παίρνει μέτρα πιο αυστηρά για δικούς της λόγους. Το ίδιο και ο κυβερνήτης του εκάστοτε αεροσκάφους. 

Δηλαδή αν και ο κανονισμός επιτρέπει αποσκευές δεμένες στα καθίσματα της καμπίνας, η εταιρεία μπορεί να μην θέλει να πάρει το ρίσκο ή να μη θέλει να το κάνει για ανομολογητους εμπορικούς λόγους. Ή απλά ο εκάστοτε κυβερνήτης να μην το θέλει να γίνει (και έχει δικαίωμα) και απλά μετά θα πρέπει να αιτιολογήσει στην εταιρεία του τους λόγους της απόφασης του. Αλλά με αυτό δε θα βρεις ποτέ άκρη γιατί θα περάσει στάνταρ το δικό του.

Συνεπώς είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην γίνει αυτό που θέλει κάποιος. Δεν μπορούμε να γενικεύουμε με τις αεροπορικές.

Προσωπικά, όσες φορές το έχω κάνει, τη στέλνω στο αμπάρι σε καλή hard case ή flight case και σαν priority αποσκευη. 

Υ.γ οι αξονικοί τομογράφοι που έχουν πλέον τα αεροδρόμια για τις αποσκευές, δείχνουν τα πάντα... Το αν θα κληθείτε να αποδείξετε κάτι εξαρτάται από πολλούς παράγοντεςμ από τη νομιμότητα μέχρι το ποσό βαριέται ο εκάστοτε τελώνης ή αστυνομικός.

Επεξεργασμένο από Shelter
  • Like 3

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

η πολιτική των εταιρειών έχει αλλάξει από τον Απρίλιο.

Πλέον μόνο μια μικρή αποσκευή ή σακίδιο και στις περισσότερες η αποσκευή και πληρώνεται και δεν μπαίνει μέσα. Μέσα με άλλη χρέωση.

Βέβαια εξαρτάται από εταιρεία σε εταιρεία.

Φίλος που ταξιδεύει με aegean μέχρι το καλοκαίρι αυτό πηγαίνει και φέρνει κιθάρα και την βάζει στα ντουλάποια επάνω

έχω προσέξει ότι πλέον πολλές εταιρείες έχουν ξεχωριστό πεδίο που επιλέγεις για  μεταφορά μουσικού οργάνου, είναι στις αγορές βαλίτσας - χειραποσκευής , από κάτω σου λέει πχ κατοικίδια καροτσάκια μωρού μουσικά όργανα κλπ κλπ 

θέλω κι εγώ να μεταφέρω κιθάρα σε χώρα εκτός Ε.Ε. , εννοώ ήδη μου ανήκει . Θα δω πως θα το κάνω όταν και αν ταξιδέψω 

"There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva

Γιατί να πεις ότι την αγόρασες από εκεί? Δεν μπορείς να πεις ότι την είχες μαζί σου? Σιγά μην την έχεις και σε περιτύλιγμα δώρου. Για τα ρούχα που φοράς σε ρωτάνε αν έχεις απόδειξη ή από πού τα πήρες?

Βασικά οκ, μάλλον μου πήρε λίγο παραπάνω να το καταλάβω. Θες να στη στείλει κάποιος σαν ασυνόδευτο με αεροπλάνο ή κάτι τέτοιο. Αυτό είναι όντως περίεργο ειδικά αν δεν υπάρχει απευθείας πτήση.

Επεξεργασμένο από Alex Raptakis

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου