Προς το περιεχόμενο

Αγορά κιθάρας απο φυσικό κατάστημα σε ΗΠΑ / Ιαπωνία

Miltos23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Σήμερα το πρωί κοίταζα κιθάρες - τι πιο σύνηθες θα μου πείτε - και αναρωτήθηκα πως φέρνεις μια κιθάρα απο Αμερική/ Ιαπωνία; Εννοώ κυριολεκτικά να την φέρεις.

Πας ταξίδάκι, μπαίνεις σε ένα μαγαζί ψωνίζεις μία και την παίρνεις μαζί σου στο αεροπλάνο. 

Όταν φτάσεις Ελλάδα περνάει τελωνείο; 

Για πείτε!

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν αποφασίσεις να την φέρεις με courier / ταχυδρομείο, να συνυπολογίζεις μεταφορικά έξοδα, συν έξοδα εκτελωνισμού συν ΦΠΑ στο σύνολο όλων των προηγουμένων (συν φυσικά στην τιμή του οργάνου). Σύγκρινε με την τιμή που έχει το όργανο στην Ευρώπη, για να δεις αν αυτό είναι κάτι που σε συμφέρει.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι δυνατό (νομίζω γίνεται, γενικά) εαν αποφασίσεις να ταξιδέψεις, να αποφύγεις να δηλώσεις το όργανο. Θα ήταν καλό σε κάθε περίπτωση να μην έχεις οτιδήποτε στην θήκη του που θα φανέρωνε ότι το αγόρασες στον τόπο που πήγες ταξίδι.

37 λεπτά πριν, Miltos23 είπε

Για πείτε!

To 1993 μου έφερε ένας φίλος μια Gibson από Αμερική. Με το που κατέβηκε Γερμανία, ερχόμενος για Ελλάδα, τον μάζεψε το τελωνείο (το γερμανικό). "Γειά σας, τί έχετε στη θήκη που γράφει Gibson?". Mία κιθάρα που αγόρασα....μπορούμε να δούμε την απόδειξη?"...Για καλή μας τύχη (στην άγνοια που είχαμε τότε για παρόμοιες αγορές), όταν πήγε να τη πληρώσει ο φίλος μου (στο Αμέρικα) η μία του κάρτα είχε όριο 150 ευρώ, οπότε έδωσε και 2η κάρτα για το υπόλοιπο και πήρε 2 αποδείξεις. Όταν ο Γερμανός λοιπόν ζήτησε απόδειξη αγοράς, είχε τη γρήγορη σκέψη να του δώσει την απόδειξη των 150 και -ώ του θαύματος- πέρασε αέρα. Ηθικό δίδαγμα, θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα. Από τότε τα τελωνεία έσφισαν υπερβολικά....

Επεξεργασμένο από marathon
  • Like 1

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ωπ! Να μια λεπτομέρεια που δεν σκέφτηκα, ότι δεν θα έχει απευθείας πτήση για Ελλάδα.

Κατάρα, δυσκολεύει το πράμα. Όχι ότι έχω τα λέφτα να πάω Αμερική ή Ιαπωνία, αλλά λέμε τώρα.

Άλλη λύση που έχει κάνει φίλος που ήθελε να πάρει Fender από Αμερική ήταν να λύσει την κιθάρα (μπράτσο/σώμα) και να βάλει τα parts σε βαλίτσα κανονική μαζί με τα ρούχα του, όχι σε θήκη κιθάρας. Όταν ήρθε Ελλάδα τα ξαναβίδωσε, την πήγε για σετάρισμα και τέλος. Εννοείται κανένας δεν το κατάλαβε σε τελωνεία κλπ.

Προφανώς αυτό δουλεύει μόνο με bolt-on κιθάρες, Gibson και λοιπές set neck δεν παίζουν σε αυτό το σενάριο.

Επεξεργασμένο από TakisB
  • Like 1
  • Συμφωνώ 1

8 ώρες πριν, Miltos23 είπε

...Εννοώ κυριολεκτικά να την φέρεις.

Πας ταξίδάκι, μπαίνεις σε ένα μαγαζί ψωνίζεις μία και την παίρνεις μαζί σου στο αεροπλάνο...

Στην εποχή του internet δεν βλέπω τον λόγο γιατί να επιβαρυνθείς με τα επιπρόσθετα ταξιδιωτικά έξοδα εκτός και κάποιος είναι υπεράνω χρημάτων. Σε αυτή την περίπτωση και οι δύο χώρες είναι μεγάλες (ειδικά η Αμερική) και επιβάλλεται ο ταξιδιώτης να περάσει αρκετό καιρό εκεί ώστε να ανακαλύψει και άλλα πράγματα εκτός των μουσικών οργάνων. Αν σώνει και καλά πρέπει να ταξιδέψουμε για κιθαροτουρισμό τότε σαφώς συμφέρει η Γερμανία με αρκετά καταστήματα νέων & μεταχειρισμένων οργάνων, πολύ χαμηλότερα αεροπορικά εισιτήρια και χωρίς τελωνείο.

Αν μας ενδιαφέρουν οι αγορές Ιαπωνίας - Αμερικής προτείνω διαδικτυακό ψάξιμο και κλικ στο όργανο που θέλουμε. Και οι δύο χώρες έχουν αμέτρητα διαδικτυακά καταστήματα που στέλνουν Ελλάδα, έχω αγοράσει δύο από Ιαπωνία και δύο από Αμερική. Από κάθε χώρα, μία πέρασε το τελωνείο σαν αόρατη και η άλλη χρεώθηκε κανονικά. Ήταν όμως άλλα χρόνια και είχα επίσης φροντίσει να σταλούν με EMS από Ιαπωνία και USPS από Αμερική. Αμφιβάλω ότι τόσο μεγάλο δέμα σήμερα θα περάσει χωρίς χρηματικό αντίτιμο όμως αν έχεις μισή ελπίδα, πρέπει να αποσταλούν με αυτές τις εταιρείες για να αναλάβουν τα ΕΛΤΑ όταν η κιθάρα θα έρθει Ελλάδα. Ακόμα και αν πληρώσεις ότι αναλογεί, θα γλυτώσεις τα κερατιάτικα που προσθέτουν οι UPS, Fedex, DHL κλπ.

• Like 1

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! 

Η ιδέα είναι ότι στα πλαίσια του ταξιδιού αγοράζω και μια κιθάρα, δηλαδή δεν πάω ταξίδι για να αγοράσω κιθάρα!

2 ώρες πριν, Miltos23 είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! 

Η ιδέα είναι ότι στα πλαίσια του ταξιδιού  (στην Ευρώπη) αγοράζω και μια κιθάρα, δηλαδή δεν πάω ταξίδι για να αγοράσω κιθάρα!

corrected!

Μα στην Ευρώπη δεν έχω θέμα,  την δοκιμάζω στο κατάστημα, την πληρώνω και μου την στέλνουν με ασφάλεια με courier.

Το θέμα είναι όταν φεύγεις εκτός Ευρώπης, τι συμβαίνει όταν φέρνεις κιθάρα πίσω;

7 λεπτά πριν, Miltos23 είπε

Το θέμα είναι όταν φεύγεις εκτός Ευρώπης, τι συμβαίνει όταν φέρνεις κιθάρα πίσω;

...last year!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου