Προς το περιεχόμενο

Ποιό παλαιότερο synth θα αγοράζατε σήμερα;

TakisB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, theoMusictech said:

Και, το εκπληκτικο, Yamaha Ex5 ,

https://www.youtube.com/watch?v=926xcd5sUOU

με κορυφαιους ηχους που μου αρεσουνα κομα και σημερα!

Και γ@μώ τα μηχανήματα κι αυτό, δύσκολο να βρεθεί σήμερα δυστυχώς (σε καλή κατάσταση και καλή τιμή).

Πάντως μου κάνει εντύπωση που βασικά όλοι έχετε αναφέρει αρκετά παλιά synths, πιο rare ή iconic, νεανικά απωθημένα κλπ. Πρακτικές επιλογές που εμπίπτουν στην κατηγορία "όχι ακριβώς παλιό, απλώς discontinued και discounted ως μεταχειρισμένο", μόνο εγώ ο βαρετός της παρέας βλέπω να έχω κάνει.

Επεξεργασμένο από TakisB
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα ειμαι της γενιας ΠΑΣΟΚ!!!!! και, νομιζω οτι φαινεται!!!!! εεεεεε, πως να το κανουμε!!! εκει εμπνευσθηκαν καποιοι&βγηκανε τα καλυτερα και τα ωραιοτερα γκατζετ! τωρα φατε vst! που θα ελεγε και ο Waterfall!!!!!

μωρε μπορουμε να το βρουμε αμα θελουμε! το εχω ξαναπει! αν θες κατι πολυ γινεται! και σε καλη κατασταση! εχω μια αμφιβολια αν μπορουμε να το βρουμε σε καλη τιμη!

Αλλα... Και να το παιρναμε, τι θα το καναμε;;; εχει γινει μεγαλη επιστημονικη μελετη πανω στο θεμα, νοσταλγια, θελω κατι απο παλιοτερη εποχη,,, και το συμπερασμα που εχει βγει, ειναι, οτι και να αποκτησει καποιος ενα απωθημενο του, στην ουσια δεν θα το πολυδουλεψει.

Θελει απλα να το εχει στο μυαλο του, σαν κατι ,,, που δεν απεκτησε και , ολο το υπολοιπο πακετο γυρω απο αυτο. Δηλαδη,,, "Ε ρε αν ειχα το ταδε synth,,, ξερεις τι παπαδες θα εκανα "τοτε"". Οταν το αποκτησει χανεται η επιθυμια, κατι που ισως συμβαινει και με συγχρονα γκατζετ πολλες φορες. Ισχυει συνηθως το παραπανω, δεν ισχυει παντα ομως.

Σε εμενα παντως, δεν ισχυει σιγουρα. Θα το δουλευα μια χαρα!

τωρα τη γνωμη μου θα πω οπως παντα, μη παρουμε φωτια, εχω εξηγησει πολλες φορες το γουστο μου... Και γιατι,,, εχω αυτο το γουστο που εχω, γιατι επιλεγω τα μηχανηματα που επιλεγω κλπ και με πιο Κριτηριο.

Τετοια μηχανηματα, δεν παλιωνουν ποτε. Εχουν τη θεση τους οπουδηποτε, Παντα. Απλα, η τοποθετηση του $1000000 ειναι, οτι κατασκευαζονται καινουρια , με συγχρονες τεχνολογιες, εξεληξη παλιοτερων , αλλα οπως και να εχει, μεσα στη τωρινη εποχη. Ας πουμε το Ex5 ειχε δισκετα σαν μεσο αποθυκευσης. Το Montage M εχει usb3-4-5-55! η ουσια ομως, και σε ενα μηχανημα που κατασκευαστηκε το 98 και σε εναμηχανημα που κατασκεβαστηκε το 2028, ειναι ηχρηση του, το user interface του και,,, το αν το περιεχομενο του χρησιμευει σε κατι σημερα, ή... Η διαρκεια του! να βγαλει τα λεφτα του που λεμε!!!

Και χρησιμευει! και, πολλες φορες, ενα παλιοτερο μηχανημα με πιο απλο και, περισσοτερο προσβασιμο "μενου" μπορει να ειναι περισσοτερο χρησιμο και καποιος, να το εκμεταλευτει σε μεγαλυτερο βαθμο, απο ενα μηχανημα με μενου>υπομενου>υπομενου>υπομενου... και παει λεγοντας!

• Like 2
  • Μπερδεύτηκα 1

Τα εργαλεία όταν έχεις την γνώση τους γίνεσαι ο καλύτερος τεχνίτης.

Αν παράλληλα υπάρχει το ταλέντο, γίνεσαι καλλιτέχνης.

Αν απλά συλλέγεις για να δείχνεις γίνεσαι συλλέκτης .

Όπως και να έχει, τα απωθημένα είναι μέσα μας είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με Τιτ Σοκ.

Κάποτε είχαν δισκέτα, τώρα έχουν ssd, κάποτε ήθελες 3000€ /999.000δρχ τώρα πάλι τα ίδια θέλεις και άλλα 1000-1500€..

Όλο κάτι θέλουμε και αν το είχαμε τι θα κάναμε αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε ..

• Like 1
  • Συμφωνώ 2

www.sonicspace.gr

@theoMusictech Συμφωνούμε γενικά, γι' αυτό και εγώ έβαλα στη λίστα μου κάποια μηχανήματα που είναι μεν μια γενιά πίσω αλλά παραμένουν αρκετά σύγχρονα, στέκονται ανετότατα για live ή ακόμα και studio δουλειά και απλώς τώρα τα παίρνεις φτηνά για τις δυνατότητές τους.

Εννοείται ότι κι εγώ έχω μηχανήματα που είναι απωθημένα-φετίχ και θα τα είχα σε ένα rig απεριόριστου budget βέβαια.

Επεξεργασμένο από TakisB
  • Like 1

23 λεπτά πριν, Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε είπε

Τα εργαλεία όταν έχεις την γνώση τους γίνεσαι ο καλύτερος τεχνίτης.

Αν παράλληλα υπάρχει το ταλέντο, γίνεσαι καλλιτέχνης.

Αν απλά συλλέγεις για να δείχνεις γίνεσαι συλλέκτης .

Όπως και να έχει, τα απωθημένα είναι μέσα μας είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με Τιτ Σοκ.

Κάποτε είχαν δισκέτα, τώρα έχουν ssd, κάποτε ήθελες 3000€ /999.000δρχ τώρα πάλι τα ίδια θέλεις και άλλα 1000-1500€..

Όλο κάτι θέλουμε και αν το είχαμε τι θα κάναμε αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε ..

απαντηση  υποδειγμα!

η εξεληξη δεν σταματαει ποτε. Η εξεληξη! τα ορια μας,,,,,?????? ΜΟΝΟ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ!!!!!

Σχετικα με το Πασοκ καταλαβες! στα 90ς ετυχε να ειναι αυτο το κομμα στη κυβερνηση, με τη συμπτωση οτι παραλληλα υπηρχε; αυτη η (ψευδ)αισθηση της αν απτυξης, βαλε και το οτι (ισως) , οι εταιριες κατασκευαζαν περισσοτερα;;; καλυτερα;;;;; γκατζετσ καθε ειδους,,, πολυ θελει ενα παιδι να ψωνιστει;;;!!!!!!!!!!!!!!!

9 λεπτά πριν, TakisB είπε

@theoMusictech Συμφωνούμε γενικά, γι' αυτό και εγώ έβαλα στη λίστα μου κάποια μηχανήματα που είναι μεν μια γενιά πίσω αλλά παραμένουν αρκετά σύγχρονα, στέκονται ανετότατα για live ή ακόμα και studio δουλειά και απλώς τώρα τα παίρνεις φτηνά για τις δυνατότητές τους.

Εννοείται ότι κι εγώ έχω μηχανήματα που είναι απωθημένα-φετίχ και θα τα είχα σε ένα rig απεριόριστου budget βέβαια.

studioδουλεικες????? ποσες καικ ποσες συγχρονες δεν εχουν γινει με αυτα τα μηχανηματα! ειναι τυχαιο που καθε λιγο και λιγακι , οοολο και κατι απο εκεινη την εποχη βγαινει σε vst? ή... κλωνος!!! για εμενα καθολου!

σε live θρυλοι της μουσικης βγαινουν με synths, πολυ παλιοτερα που απλα τα εχουν συνηθησει. Ειτε λογο ηλικιας ειτε γιατι απλα τα γουσταρουν!

η θεωρια μου λεει οτι και απεριοριστο μπατζετ να υπαρχει, απο τη στιγμη που ολα τα αλλα ειναι περιορισμενα, (χρονος, (αν ειναι περιορισμενες) εμπειριες, ταλεντο που ειπε ο συμφορουμητης παραπανω, χωρος, διαφορες προσωπικες/επαγγελματικες υποχρεωσεις που δε σε αφινουν να χαρεις το οτι παιρνεις κλπ, ειναι ματαιη η οποια αγορα!!!!!

περιμεντε θα κλεισω ευχαριστα!!!

Αν ομως, παρεις κατι ανεξαρτητως μπατζετ, που απλα,,, να το εχεις "ζυγισει" οτι σου κανει. Το u/i του. Οι λειτουργιες του. το κλαβιε του. Ακομα και το μεγεθος του και εισαι χαρουμενος με αυτο, ειναι 1000 % σιγουρο οτι οχι μονο δεν εχεις πεταξει ουτε ενα ευρω απο τα χρηματα σου, αλλα ειναι σιγουρο οτι  θα το χρησιμοποιησεις. Επειδη απλα δεν θα μπορεις να σκεφτεσαι οτι, εχεις κατι που σου αρεσει τοσο πολυ, το οποιο το εχεις μεσα σε μια τσαντα, αποθηκη ή οπουδηποτε αλλου και να μη το δουλευεις!

ενα παραδειγμα θα δωσω,ειναι χαρακτηριστικο στο μυαλο μου για το ποσο επιδραστικο ειναι/μπορει να γινει ενα μηχανημα, που μη πουμε ψεματα, τα'χει τα χρονακια του!

Roland MV-8800 . Αυτο το μηχανημα λοιπον, Δεν υπαρχει!!!!!

Οκ εκτος το οτι ειναι γομαροθυριο, κυριολεκτικα το μονο που δε κανει ειναι καφεδες!!!

Υπηρχε και ενα βιντεακι παλια που τα λεει ολα. Το θυμαμαι, εχει μεταφερθει και απο αλλους σαν ιστορια.

Ειναι ενας τυπος σε ενα λομπι ξενοδοχειου, που προετοιμαζεται για ενα live. Εχει αυτο το θυριακι!

παρα διπλα του ειναι ενας τυπος με Ipod (για να ειμαστε και μεσα στο θεμα, μη βγουμε οφφ)!!!

τον βλεπει λοιπον ο Β με το Μηλογκατζετο και του λεει, χωρις να καλοξερει τι εχει μπροστα του!

"Και τι μπορεις να κανεις μ'αυτο; ειναι απ ο αυτα που μονο ογκο εχουν και τιποτα αλλο. Ισα ισα για να λες οτι το εχεις το εχεις. Ασε που ειναι και παμπαλαιο, ουτε καν touchscreen δεν εχει.".

Ψυχρεμοτατος ο Καλιφορνεζος φιλος μας, τον κοιταζει περιφρονητικα, πινει μια γουλοια απο το κρυο κοκτεΪλ του, (οκ αυτο το τελευταιο το εβαλα εγω, ετσι θα εκανα αν ημουν στη θεση του) και, του λεει.

- Τι ακους τωρα;;;

- Pardon? του λεει ο αλλος.

τραβαει το 3,5 mm τζακ απο τα ακουστικα του, το συνδεει στο τερατακι και,,,,, αρχιζει ενα σαμπλο-τζαμαρισμα με οτι ακουγε ο τυπος, live sampling με το track που ακουγε και με δικα του tracks αποθηκευμενα στο μηχανημα, που ο τυπος εψαχνε μιση ωρα να μαζεψει τα σαγονια του!!!

Και λεω εγω. Ενα μηχανημα σαν κι αυτο, δεν θα ειχε ευκολοτατα θεση, απο ενα στουντιο μεχρι ενα ωραιοτατο live? και,

Ποσα μηχανηματα σημερα , υπαρχουν standalone, που να κανουν αυτα ακριβως που εκανε και κανει το MV?

οκ εδω δεν μιλαμε προφανως για το πιο προσβασιμα ευχρηστο γκατζετακι, αλλα ομως, στο μυαλο μου παντα, ειναι κατι που εδωσε εμπνευση, σε πολλααα soft αντιγραφα του.

Και αυτο λεει πολλα!

• Like 1

5 ώρες πριν, theoMusictech είπε

Και, το εκπληκτικο, Yamaha Ex5 ,

4x sound engines, 128-voice polyphony, 16-part multitimbral. Έτος κυκλοφορίας: 1998.

Αυτά να τα ακούνε κάτι ταγάρια, που βλέπουν digital synth του 2023 με 24-voice πολυφωνία και 4-part multitimbrality στα €4/5/6Κ και μένουν με ανοιχτό το στόμα από...θαυμασμό για τα specs του κ@λου που τους πουλάνε σε τιμή F35.🤢

Στο θέμα μας τώρα, η απάντηση μου είναι "κανένα". Δεν είμαι vintageολάγνος και δεν μου αρέσουν τα μεταχειρισμένα. Οι φορές που έχω αγοράσει μεταχειρισμένο όργανο μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στις δύο από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις αγόρασα το δεύτερο μου Yamaha SY77, refurbished από κάποιο Γερμανικό ειδικευμένο κατάστημα του χώρου (τιμή κάτω από €400) και το Korg Symphony Module από USA με λιγότερα από €200. Και τα δύο αγοράστηκαν το 2013.

image.thumb.png.3fe53ee861beebb68e3f4f7371410a3d.png

image.thumb.png.118079e65d0cfa09c50793c2981cb6b9.png

image.thumb.png.cd55dca6e4995b5ada44ab9bd9fd5b6a.png

Το συγκεκριμένο SY77 ήταν το δεύτερο SY77 που αγόραζα όπως έγραψα, οπότε ήξερα καλά τι και πως παίζει. Το πρώτο μου SY77 το είχα πουλήσει αρκετά χρόνια πριν και το μετάνιωσα, οπότε μόλις είδα το παραπάνω και σε αστεία τιμή το τσίμπησα. Πουλήθηκε κι αυτό κάποια στιγμή.

Το Symphony Module το αγόρασα μόνο και μόνο γιατί ήταν ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του Παπαθανασίου και χρησιμοποιούσε τον "Chorus" ήχο του σε πολλά κλασικά άλμπουμς του. Το module ήταν ένα αρκετά σπάνιο μηχάνημα, ένα preset box να το πούμε με μόνο 7 ήχους πάνω, και με πιο διάσημο τον "Chorus" ήχο του λόγω Παπ. 

Τα vintage/μεταχειρισμένα πληκτροφόρα κουβαλάνε, πέρα από την όποια ιστορία και φήμη τους, και πολλά προβλήματα τεχνικής φύσης, κάτι που ανακαλύπτουν κατόπιν εορτής οι αγοραστές και εκεί αρχίζουν τα τρεχάματα. Καλό και άγιο το ΧΨ CS-80, που ακόμα βλέπεις στην εποχή μας τρελαμένους που τρέχουν τα σάλια τους μόλις το βλέπουν, αλλά αν δεν έχεις αγκαζέ έναν μόνιμο τεχνικό να το κουράρει, άσ'το να πάει άσ'το. Κι ο Βαγγέλης είχε 8 από δαύτα, αλλά παράλληλα είχε και ένα net-worth των 250 εκατομμυρίων από πίσω του, και η πανάκριβη και συχνότατη συντήρηση τους δεν ήταν πρόβλημα.

Προσοχή λοιπόν στις αγορές vintage μηχανημάτων, όσο πιο παλιό το μηχάνημα τόσο πιο πολλά και συχνά είναι τα προβλήματα που θα παρουσιάζει.

Επεξεργασμένο από Waterfall-K
  • Like 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

40 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

4x sound engines, 128-voice polyphony, 16-part multitimbral. Έτος κυκλοφορίας: 1998.

Αυτά να τα ακούνε κάτι ταγάρια, που βλέπουν digital synth του 2023 με 24-voice πολυφωνία και 4-part multitimbrality στα €4/5/6Κ και μένουν με ανοιχτό το στόμα από...θαυμασμό για τα specs του κ@λου που τους πουλάνε σε τιμή F35.🤢

Στο θέμα μας τώρα, η απάντηση μου είναι "κανένα". Δεν είμαι vintageολάγνος και δεν μου αρέσουν τα μεταχειρισμένα. Οι φορές που έχω αγοράσει μεταχειρισμένο όργανο μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στις δύο από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις αγόρασα το δεύτερο μου Yamaha SY77, refurbished από κάποιο Γερμανικό ειδικευμένο κατάστημα του χώρου (τιμή κάτω από €400) και το Korg Symphony Module από USA με λιγότερα από €200. Και τα δύο αγοράστηκαν το 2013.

image.thumb.png.3fe53ee861beebb68e3f4f7371410a3d.png

image.thumb.png.118079e65d0cfa09c50793c2981cb6b9.png

image.thumb.png.cd55dca6e4995b5ada44ab9bd9fd5b6a.png

Το συγκεκριμένο SY77 ήταν το δεύτερο SY77 που αγόραζα όπως έγραψα, οπότε ήξερα καλά τι και πως παίζει. Το πρώτο μου SY77 το είχα πουλήσει αρκετά χρόνια πριν και το μετάνιωσα, οπότε μόλις είδα το παραπάνω και σε αστεία τιμή το τσίμπησα. Πουλήθηκε κι αυτό κάποια στιγμή.

Το Symphony Module το αγόρασα μόνο και μόνο γιατί ήταν ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του Παπαθανασίου και χρησιμοποιούσε τον "Chorus" ήχο του σε πολλά κλασικά άλμπουμς του. Το module ήταν ένα αρκετά σπάνιο μηχάνημα, ένα preset box να το πούμε με μόνο 7 ήχους πάνω, και με πιο διάσημο τον "Chorus" ήχο του λόγω Παπ. 

Τα vintage/μεταχειρισμένα πληκτροφόρα κουβαλάνε, πέρα από την όποια ιστορία και φήμη τους, και πολλά προβλήματα τεχνικής φύσης, κάτι που ανακαλύπτουν κατόπιν εορτής οι αγοραστές και εκεί αρχίζουν τα τρεχάματα. Καλό και άγιο το ΧΨ CS-80, που ακόμα βλέπεις στην εποχή μας τρελαμένους που τρέχουν τα σάλια τους μόλις το βλέπουν, αλλά αν δεν έχεις αγκαζέ έναν μόνιμο τεχνικό να το κουράρει, άσ'το να πάει άσ'το. Κι ο Βαγγέλης είχε 8 από δαύτα, αλλά παράλληλα είχε και ένα net-worth των 250 εκατομμυρίων από πίσω του, και η πανάκριβη και συχνότατη συντήρηση τους δεν ήταν πρόβλημα.

Προσοχή λοιπόν στις αγορές vintage μηχανημάτων, όσο πιο παλιό το μηχάνημα τόσο πιο πολλά και συχνά είναι τα προβλήματα που θα παρουσιάζει.

απο τη 1η μεχρι τη 4η σειρα, και 1000 like αν υπηρχαν θα τα πατουσα!!!!!

Πες τα Waterfall!!!

απο 5-7 διαφωνω, αλλα θα υπεραζπιζομαι το δικαιωμα σου να τα γραφεις!!!!! πληκτικο κλισε, αλλα ισχυει!

και τωρα που το φερε η κουβεντα, εχεις ξαναγραψει για ολα αυτα τα συνθ που εχουν περασει απο τα χερια σου και εχουν πουληθει, πουλας ευκολα βρε W/f. Δε δενεσαι με τα οργανα. Απο τη μια, το καταλαβαινω, εννοειται για να φερεις ενα κενουριο στο σπιτι/studio, θες ενα πολυ πολυ βασικο συστατικο που λεγεται, χωρος. Θελεις και τα χρηματα, για να τα ριξεις στο κενουριο. Που λεγαμε καποιοι, "που τα βρηκε τα λεφτα κλπ, 8-9-10 Κ δινει για να παρει,,,,," αφου ρε παιδια εχει πουλησει 6-7 που θυμαμαι εγω, πληκτρα & αλλα μηχανηματα, να που τα βρηκε τα λεφτα!!!!!

Απο την αλλη, εγω σαν ρομαντικο παιδι που ειμαι, δεν μπορω να καταλαβω ενα συναισθηματικο δεσιμο με ενα οργανο που μπορει να εχει καποιος, πως το κανει στην ακρη! δεν θα εδιοχνα το Moxf μου με τιποτα!

Δε θα εδιοχνα το Novation μου με τι ποτα!

τωρα που θα μπει το Astrolab????? Ειλικρινα δε ξ ερω!

12 λεπτά πριν, theoMusictech είπε

απο 5-7 διαφωνω

Γίνε πιο συγκεκριμένος, σε τι διαφωνείς?

13 λεπτά πριν, theoMusictech είπε

πουλας ευκολα βρε W/f. Δε δενεσαι με τα οργανα.

Όχι, δεν πουλάω εύκολα. Πουλάω μόνο όταν είναι να αντικαταστήσω κάτι με κάτι εφάμιλλο ή καλύτερο. Αν το δεις αυτό σε ένα χρονικό διάστημα 40 χρόνων δεν είναι πολύ. 

16 λεπτά πριν, theoMusictech είπε

Απο την αλλη, εγω σαν ρομαντικο παιδι που ειμαι, δεν μπορω να καταλαβω ενα συναισθηματικο δεσιμο με ενα οργανο που μπορει να εχει καποιος, πως το κανει στην ακρη! δεν θα εδιοχνα το Moxf μου με τιποτα!

Κι εγώ ήμουν συναισθηματικά δεμένος με το MOXF, και με το ΜΟΧ πριν, και με τα δύο ΜΟ6 πιο πριν, και με πολλά ακόμα πολύ πιο πριν. Αν κράταγα ό,τι synth έχω αγοράσει, σήμερα θα είχα τα synths στο σπίτι κι εγώ θα έμενα σε ξενοδοχείο μια και δεν θα χωρούσα στο σπίτι. Όλα μου τα synths τα χάρηκα στο έπακρο και τα πούλησα για να τα αντικαταστήσω με κάτι καλύτερο, αυτή τη στιγμή δεν μετανιώνω για κανένα synth που έχω πουλήσει. Πρόσφατα μετάνιωσα που πούλησα νωρίς και από βλακεία μου τα Wavestate και Hydrasynth, και όπως μάλλον θα ξέρεις τα ξαναγόρασα, το δε Wavestate στην mk2 edition του, οπότε όλα καλά.

24 λεπτά πριν, theoMusictech είπε

τωρα που θα μπει το Astrolab????? Ειλικρινα δε ξ ερω!

Εμ, που θα μπει, οέο? Αυτή την ερώτηση την έχω κάνει στον εαυτό μου αμέτρητες φορές, και η κατάληξη είναι η η γνωστή: "φύγε εσύ / έλα εσύ". Τα synths δεν είναι κιθαρες που πιάνουν ελάχιστο χώρο, και μια και οι εταιρείες σταμάτησαν -κακώς- να βγάζουν synths και σε racks, η λύση είναι μία. Αυτά για τους κοινούς θνητούς σαν κι εμάς που δεν διαθέτουμε τους χώρους και τα χρήματα των διάφορων Jarre & Vangelis, που κρατάνε ότι πληκτροφόρο έχουν αγοράσει σε ολόκληρη τη ζωή τους. 

Το πρώτο μου synth πάντως το έχω κρατήσει, το Yamaha DX21, αλλά είναι φασκιωμένο και κλεισμένο σε μια ντουλάπα στον κάτω όροφο και θέλει service. Ωραία θα ήταν να το φτιάξω και να το βάλω δίπλα στο Montage M6. Αλλά δεν έχω χώρο.😛

• Like 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου