Προς το περιεχόμενο

Τι θα αγοράζατε για να φτιάξετε το home studio των ονείρων σας? (unlimited amount of money)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι Cardinal Black ηχογράφησαν το δεύτερο τους άλμπουμ στο Power play studio της Ελβετίας κ είχαν ηχάρα. Το βασικό όμως είναι ότι είχαν ΟΛΟ το gear που ήθελαν από τα 50s-60s

• Like 2

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator
1 ώρα πριν, Alex Raptakis είπε

Με απεριόριστο budget αγοράζω το Abbey Road, ή κάνω ένα κλώνο. Γιατί όχι?

Γιατί δεν υπάρχει

Στις 26/10/2024 στις 1:58 ΜΜ, cos_dr είπε

home studio

που να χωράει το Abbey Road ???

(Εγώ θα αγόραζα τα Hyde στο San Francisco το οποίο σαφώς λατρεύω έναντι του Λονδίνου που είναι μόνο για βόλτα ?)

On topic δεν είμαι τόσο καλός στον high end home εξοπλισμό. Πιστεύω ότι με το ηχοσύστημα που ξέρω απλά ένα καλύτερο δωμάτιο θα ήθελα, λίγο πιο dry και πολύ πιο cozy να με εμπνέει. '

Ετσι κι αλλιώς 10-15 tracks τον χρόνο κάνω, έχω την πολυτέλεια να τα παιδεύω. Αν ήθελα να βγάζω γρήγορο αποτέλεσμα, αν πχ έβγαζα μεροκάματο από αυτή τη δουλειά, εννοείται θα επένδυα σε full on επαγγελματικό χώρο.

• Συμφωνώ 1

2 λεπτά πριν, kpeyos είπε

Γιατί δεν υπάρχει

που να χωράει το Abbey Road ???

(Εγώ θα αγόραζα τα Hyde στο San Francisco το οποίο σαφώς λατρεύω έναντι του Λονδίνου που είναι μόνο για βόλτα ?)

On topic δεν είμαι τόσο καλός στον high end home εξοπλισμό. Πιστεύω ότι με το ηχοσύστημα που ξέρω απλά ένα καλύτερο δωμάτιο θα ήθελα, λίγο πιο dry και πολύ πιο cozy να με εμπνέει. '

Ετσι κι αλλιώς 10-15 tracks τον χρόνο κάνω, έχω την πολυτέλεια να τα παιδεύω. Αν ήθελα να βγάζω γρήγορο αποτέλεσμα, αν πχ έβγαζα μεροκάματο από αυτή τη δουλειά, εννοείται θα επένδυα σε full on επαγγελματικό χώρο.

Συμφωνώ. Και πρακτικά θα έκανα με όλα αυτά που ανέφερα, ΑΚΡΙΒΩΣ ότι κάνω τώρα, ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αποτέλεσμα, γιατί ότι έχω από soft και hard θα δούλευε το ίδιο και το DAW θα δούλευε ακριβώς όπως τώρα.

Αλλά είναι η αίσθηση της αναβάθμισης. Ιδιαίτερα στο γραφείο και control surface αλλά και το keyboard,.. Η αίσθηση είναι πιο elegant και αυτό πιστεύω πως επηρεάζει ταμάλα την παραγωγικότητα, αφού επηρεάζεται θετικά και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε?, η διάθεση

• Like 2

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

56 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Σημασία δεν έχει μόνο τι θα είχε ΜΕΣΑ στο στουντιο, αλλά και ΕΞΩ από αυτό

Screenshot_20241028_205802_YouTube.thumb.jpg.0be0616e53e8a9fe34f966379e449d31.jpg

Μια σκέψη. Αν ζήσουμε αρκετά για να προλάβουμε τα holodecks τύπου star trek, θα το ζήσουμε και αυτό, θα μας χρεώνουν μια συνδρομή και θα προβάλλεται ο χώρος γύρω μας, ακόμα και στο δωμάτιό μας. Θεωρώ πως δεν είμαστε και πολύ μακριά από αυτό, μάλλον βέβαια δε θα το προλάβω. ? Θα το προλάβει η μεθεπόμενη γενιά, σίγουρα.

Αν και με παρεξήγησε ο Κοζ Δρρρρρρ.

Ένα χόμε στούνδιο για έναν κλασικό ροκά μπουθαρίστα περιλαμβάνει ένα χώρο γύρω στα 100 τετραγωνικά για να χωράνε και τα άλλα ψοφίμια, τύμπανα-μπάσο-πλήκτρα-κρουστά-πνευστά και να ημπορούν να γράψουν υποτυπωδώς όλοι συγχρόνως .

Όταν ο Κοζ Δρρρρρρ λέει για χόμε στούνδιο, αναφέρετε σε ένα δωματιάκι με ένα γραφειάκι της ΙΚΕΑ δια να ακουμπάει τα Βου. Σου. Του. του, τις οθόνες του και τα διάφορα γκάτζετ που είναι απαραίτητα για να παίζει και τα παιχνίδια του στον υπολογιστή. Αυτό το έχουμε όλοι λίγο ή πολύ, αλλά δεν είναι στούνδιο , ούτε καν χόμε στούνδιο.

Το στούνδιο ξεκινάει απ τον χώρο που οφείλει να είναι μεγάλος, τα υπόλοιπα είναι παρελκόμενα. Αν δεν υπάρχει ο χώρος, δεν έχεις τπτ

4 ώρες πριν, Nekkon είπε

Screenshot_20241028_205802_YouTube.thumb.jpg.0be0616e53e8a9fe34f966379e449d31.jpg

Ωραίο!Το κόντρα μπάσο,τσέλο τι είναι αυτό το ξαπλωτό,του παίζεις μιά απο την μπαλκονόπορτα και πάει απο κάτω με το που μπαίνεις μέσα.

Να τα λέμε και αυτά.

8 ώρες πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Όταν ο Κοζ Δρρρρρρ λέει για χόμε στούνδιο, αναφέρετε σε ένα δωματιάκι με ένα γραφειάκι της ΙΚΕΑ δια να ακουμπάει τα Βου. Σου. Του.

O cos_dr έκανε post που λέει:

Ότι λέει ο τίτλος. Τι θα αγοράζατε τώρα. Από γραφεία, μουσικό εξοπλισμό, όργανα , υπολογιστή, κονσόλες, ότι θέλετε και για τον χώρο. Για home studio μιλάμε, χώρο στο σπίτι σας, στο υπόγειό σας, τη σοφίτα σας. Και να έχετε τα πάντα, στήστε το από την αρχή, χωρίς χρηματικό περιορισμό

άρα λοιπόν περιλαμβάνονται όλα, όποιος θέλει μπορεί να περιγράψει ακόμα και αν παίζει όλα τα όργανα, το πως θέλει να είναι και το τι θέλει να έχει ο χώρος του.  

Εγώ φυσικά τοποθετήθηκα ανάλογα με τις δικές μου σημερινές ανάγκες και δυνατότητες, που χωράνε και σε ένα laptop. 

Και αυτό για τα δεδομένα της εποχής, είναι στούντιο. Δεν οφείλει ο χώρος να είναι ΠΟΛΥ μεγάλος,

Στα περισσότερα στούντιο-προβάδικα που περιέχουν τα πάντα μέσα, ο χώρος είναι μικρότερος από το σαλόνι μου. ??

Οι παραγωγες μου ειναι αψογες περα απο καθε προσδοκια.

Επειδη ομως ειμαι περφεξιονιστης και αρκετα γκατζετακιας θα έπαιρνα μια καρτα με περισσοτερες εισοδους φυσικές για να γλυτωσω απο adat κλπ, ενα motοrized 16αρι controller, κανα δυο μικροφωνα ακομα, εναν ισχυροτερο ακομα υπολογιστη, bass pedals για το πληκτρο και ενα NI 61αρι controller midi.

Μου λειπει ενα καλο συνθ, μια καζινο, μια στρατ με σαστεινιακ και μια βαριοπουλα να επεκτεινω τη σοφιτα προς την κεραμοσκεπή.

Εναλλακτικά κατεβαινω έναν ή δυο οροφους ή διωχνω τα βινυλια εναν δυο οροφους κατω.

• Like 1

Χώρο και εξοπλισμό έχω αυτον που χρειάζομαι απλά με έχουν κουράσει τα daw και οι κάρτες ήχου. Οπότε θα πάω σε κάτι τέτοιο πιθανώς σύντομα. Για καλύτερη παραγωγή θα πάω σε στούντιο όπως λέει ο παραγκας αφού αυτοί γνωρίζουν έτσι κι αλλιώς καλύτερα.

https://www.thomann.de/gr/tascam_model_12.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwj4K5BhDYARIsAD1Ly2oNAYLbonX7H_uRCaMtvN5eJPaYVYCVb50Le307i2-i3YPpAYKPd9saAjWvEALw_wcB

• Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου