Προς το περιεχόμενο

Τι θα αγοράζατε σήμερα με 3000 ευρώ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, Έκτορας είπε

Στην θεωρία, αυτό ή έχουμε κάποιο τεστ / video που να το αποδεικνύει; Σοβαρά ρωτάω, δεν έχω πρόβλημα να αποδειχθώ λάθος. 

Δεν ακούω κάτι συγκλονιστικά ανώτερο στον hardwired...

• Συμφωνώ 1

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά, μπορείς να βρείς πολλά βίντεο που να κάνουν δοκιμές με διάφορους πυκνωτές. Με όλα τα caveat φυσικά κάποιου youtubeικου τεστ, αλλά και πάλι. Ή μπορείς να ρωτήσεις οποιονδήποτε ηλεκτρονικό της αρεσκείας σου ή οποιονδήποτε παίζει με ενισχυτή που έγινε για τους x/y λόγους recapped (δε μιλάμε βέβαια για περίπτωση που οι πυκνωτές ήταν τελείως διαλυμμένοι πριν την αλλαγή, προφανώς εκεί παίζει ρόλο). 

Αλλά δεν είναι μόνο οι πυκνωτές, τα πάντα παίζουν ρόλο. Μετασχηματιστές εξόδου πχ. Υπάρχουν μετασχηματιστές με τα ίδια specs σε ratio/winding κλπ που κάνουν 15 ευρώ και 150 ευρώ, έχουν διαφορά. 

Λυχνίες το ίδιο. 12ΑX7 υπάρχουν πολλές, απο κινέζικες του 5ευρου και του 10ευρου, branded στα 30-50 ευρώ και μετά "εξωτικές" NOS κλπ όσο πάει η τσέπη σου. Είναι και το πιο απλό πράγμα να δοκιμάσεις, δε χρειάζεται καν να πάρεις φουλ σετ. Πάρε την πιο φτηνή που θα βρείς και πάρε και μια JJ, όχι τίποτα ακριβό, και δοκιμάσε τες και τις δυο στην V1 του ενισχυτή σου. 

• Like 1

31 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Ευχαριστώ για το video @Nekkon . Πολύ ενδιαφέρον και συμφωνώ απόλυτα. 

• Like 2

1 ώρα πριν, Nekkon είπε

Άρα δεν ακούς και  ένα ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ διαφορετικό ΜΕΓΑΦΩΝΟ (ο pcb φοράει  Jensen ceramic,o handwired Jensen alnico), άρα να καταργηθούν τα alnico speakers γιατί ακούγονται το ιδΓιο με τα ceramic και κάνουν τα τριπλά λεφτά...

Σε αΦτιατρο έχεις πάει τώρα τελεΦτεα ; 😅

Έξω από την πλάκα ΔΕΝ ακούμε τους ενισχυτές από το γιουΤιουμπι...

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

5 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Άρα δεν ακούς και  ένα ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ διαφορετικό ΜΕΓΑΦΩΝΟ (ο pcb φοράει 100αρη Jensen ceramic,o handwired 25αρι alnico.

Σε αΦτιατρο έχεις πάει τώρα τελεΦτεα ; 😅

Έξω από την πλάκα ΔΕΝ ακούμε τους ενισχυτές από το γιουΤιουμπι...

Αν δεις μετά το 11:55 τους συγκρίνουν και με το ίδιο ηχείο και καμπίνα, εκεί οι διαφορές είναι μικρότερες 

Never give up! 

6 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Αν δεις μετά το 11:55 τους συγκρίνουν και με το ίδιο ηχείο και καμπίνα, εκεί οι διαφορές είναι μικρότερες 

Ε μην πάρεις  handwired ενισχυτές τότε.

Εγώ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ να πάρω γιατί δεν θέλω να πληρώνω χρυσές μεξικάνικες φτηνατζουρες με paper thin pcb ; 😅

Btw οι hardwired Fender ενισχυτές δεν έχουν και τα καλύτερα components οπότε δεν θα τους έπαιρνα ποτέ έτσι κι αλλιώς.

Βάλε όμως αυτόν τον ενισχυτή δίπλα σε οποιαδήποτε pcb Fender DR και θα ακούσεις τη διαφορά, trust me

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

7 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Ε μην πάρεις  handwired ενισχυτές τότε.

Εγώ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ να πάρω γιατί δεν θέλω να πληρώνω χρυσές μεξικάνικες φτηνατζουρες με paper thin pcb ; 😅

Btw οι hardwired Fender ενισχυτές δεν έχουν και τα καλύτερα components οπότε δεν θα τους έπαιρνα ποτέ έτσι κι αλλιώς.

Βάλε όμως αυτόν τον ενισχυτή δίπλα σε οποιαδήποτε pcb Fender DR και θα ακούσεις τη διαφορά, trust me

No offence, συζήτηση κάνουμε, εννοείται ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει και σηκώνει η τσέπη του. Δεν λέω ότι κάτι άλλο είναι "καλύτερο" από το handwired, απλά μου αρέσει και το ένα και το άλλο. Νομίζω στις μέρες η δυσκολία να διαλέξει κανείς έγκειται στο ότι πλέον όλα ακούγονται ωραία.

Απλά σε ρωτάω εσένα γιατί είσαι από τους λίγους εδώ μέσα που παίζουν μόνο καθαρά, και πιστεύω ότι τον ποιοτικό καθαρό ήχο μπορείς να τον πετύχεις με πολλούς τρόπους. Ακόμα και με solid state ενισχυτή, ο Jazz Chorus πχ έχει ωραίο ήχο. Ίσως όχι σαν τους λαμπάτους, αλλά ωραίος μου ακούστηκε όσες φορές τον άκουσα.

Τον συγκεκριμένο καθαρό ήχο που έδειξες παραπάνω τον πετυχαίνεις με έναν τρόπο, σύμφωνοι. Και μου αρέσει πολύ. Αλλά αλλάζουν και οι καιροί for better or for worse. Το τελευταίο άλμπουμ του πχ ο John Mayer το ηχογράφησε σε ένα ποσοστό με AxeFx. Και έχει Dumble, Two Rock ενισχυτές και δε συμμαζεύεται. Αν η μουσική δεν είναι guitar-based, το μέσον αποκτά μικρότερη σημασία, το βασικό είναι ο παίκτης. Νομίζω 

• Συμφωνώ 1

Never give up! 

46 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Btw τον πουλάει ένας συμφορουμίτης από Κεφαλονιά στις αγγελίες και λέει τα εξής:

SWART Atomic space tone USA 1800ε Θα ειμαι Αθηνα για λιγες μερες!!

Δε νομίζω να χωράει κ άλλος ενισχυτής στο στούντιο...;;;

Επεξεργασμένο από Nekkon
  • Like 2

Never give up! 

12 ώρες πριν, Nekkon είπε

Btw τον πουλάει ένας συμφορουμίτης από Κεφαλονιά στις αγγελίες και λέει τα εξής:

SWART Atomic space tone USA 1800ε

αΦτο ακριβως εννοω....γιατι να παρεις με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεφτα κατι πολυ ΚΑΤΩΤΕΡΟ

https://www.thomann.de/gr/fender_65_deluxe_reverb.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw1Yy5BhD-ARIsAI0RbXbb_j00113fnjR5gZpVZwsBSiek3A2kwim-JxfUDGUMX9cFQoFSlbsaAi9_EALw_wcB

τοσο εμφανισιακα, οσο και κατασκευαστικα αλλα και ηχητικα (για να μη βαλουμε και το "επενδυτικο" στη μεση.....δες ποσο πουλιουνται οι Matchless των 90s που..."καλα ρε τον ιδΓιο ηχο με τους...VOX των 90s ειχαν"....)

• Συμφωνώ 1

20 λεπτά πριν, Superfunk είπε

αΦτο ακριβως εννοω....γιατι να παρεις με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεφτα κατι πολυ ΚΑΤΩΤΕΡΟ

https://www.thomann.de/gr/fender_65_deluxe_reverb.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw1Yy5BhD-ARIsAI0RbXbb_j00113fnjR5gZpVZwsBSiek3A2kwim-JxfUDGUMX9cFQoFSlbsaAi9_EALw_wcB

τοσο εμφανισιακα, οσο και κατασκευαστικα αλλα και ηχητικα (για να μη βαλουμε και το "επενδυτικο" στη μεση.....δες ποσο πουλιουνται οι Matchless των 90s που..."καλα ρε τον ιδΓιο ηχο με τους...VOX των 90s ειχαν"....)

Valid point, συμφωνώ 100%. Εννοείται σαν το μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση δεν έχει. Δες τι δίνει εδώ ο τετραπαλήκαρος 450€ 

https://smart.noiz.gr/details.php?id=585677

και ο Νάκας το δίνει 911€. Απλα το μεταχειρισμένο θέλει υπομονή και να καιροφυλακτείς

Never give up! 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου