Προς το περιεχόμενο

Τι θα αγοράζατε σήμερα με 3000 ευρώ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 26/10/2024 στις 8:39 ΠΜ, Superfunk είπε

μιλια μακρια, ηχογραφω σχεδον καθημερινα.

ντιστορΣιο πολυ ακουΓω, αν επαιζε καθαρα θα ηταν μερα με τη νυχτα  

αΦτος ο ηχος (που ενδιαφερει εμενα) με modeler δεν βγαινει

Έχεις πολύ ιδιαίτερα γούστα στον ήχο της ηλεκτρικής, κάνεις καλά που φέρνεις αυτά τα παραδείγματα για να έχουμε εικόνα όταν προτείνεις εξοπλισμό. Προσωπικά αν είχα τον ήχο που έχει ο κιθαρίστας ιδιαίτερα στο δεύτερο βίντεο που παραθέτεις θα έλεγα ότι είναι καιρός να τα πουλήσω όλα και να αρχίσω από την αρχή... ξεκινώντας με έναν modeler φυσικά

• Συμφωνώ 1

kavagio for strings

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Η ποιότητα του ήχου έχει να κάνει με το hand wired του ενισχυτή; Για παράδειγμα ο tweed κλώνος που είχες και ήταν handwired, ακούγεται καλύτερα από έναν bassman reissue; Ή είναι καθαρά και μόνο θέμα αξιοπιστίας και εύκολου service;

Μια handwired κατασκευή συνήθως συνεπάγεται και top-shelf υλικά, και συνήθως αυτά τα υλικά δεν τα βρίσκεις στο εσωτερικό πιο φτηνών ενισχυτών. 

22 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Η ποιότητα του ήχου έχει να κάνει με το hand wired του ενισχυτή; Για παράδειγμα ο tweed κλώνος που είχες και ήταν handwired, ακούγεται καλύτερα από έναν bassman reissue; Ή είναι καθαρά και μόνο θέμα αξιοπιστίας και εύκολου service;

Και τα δύο, μια και συνήθως οι handwired έχουν και καλύτερα υλικά. Η αξιοπιστία βέβαια είναι το πρώτιστο, ειδικά αν οι τελικές λυχνίες είναι πάνω στο pcb ...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

14 λεπτά πριν, Άγιος είπε

Έχεις πολύ ιδιαίτερα γούστα στον ήχο της ηλεκτρικής, κάνεις καλά που φέρνεις αυτά τα παραδείγματα για να έχουμε εικόνα όταν προτείνεις εξοπλισμό. Προσωπικά αν είχα τον ήχο που έχει ο κιθαρίστας ιδιαίτερα στο δεύτερο βίντεο που παραθέτεις θα έλεγα ότι είναι καιρός να τα πουλήσω όλα και να αρχίσω από την αρχή... ξεκινώντας με έναν modeler φυσικά

Μπορείς να ακούσεις ΑΚΡΙΒΩΣ τον ήχο που με ενδιαφέρει στα δεκάδες κομμάτια που έχω ανεβάσει εδώ μέσα.

Αυτός ο ήχος ακριβώς είναι που ΔΕΝ βγαίνει με modeller.

Καθόλου ιδιαίτερος δεν είναι ο ήχος στα βίντεο που αναφέρεσαι ,ο πρώτος ήχος είναι ο κλασσικός καθαρός country ήχος και ο δεύτερος ο κλασσικός bolero instrumental ήχος (π.χ.Manuel Galban/Ry Cooder )

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

52 λεπτά πριν, odis13 είπε

Μια handwired κατασκευή συνήθως συνεπάγεται και top-shelf υλικά, και συνήθως αυτά τα υλικά δεν τα βρίσκεις στο εσωτερικό πιο φτηνών ενισχυτών. 

43 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Και τα δύο, μια και συνήθως οι handwired έχουν και καλύτερα υλικά. Η αξιοπιστία βέβαια είναι το πρώτιστο, ειδικά αν οι τελικές λυχνίες είναι πάνω στο pcb ...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, προσπαθώ λίγο να καταλάβω τι κάνει έναν ενισχυτή καλύτερο από κάποιον άλλον, γιατί για κιθάρα καταλαβαίνω. Θυμάμαι το καλοκαίρι να πηγαίνω στο guitarguitar στο λονδίνο και να δοκιμάζω ένα σκασμό ενισχυτές. Από blues junior μέχρι boutique μάρκες. Συγκεκριμένα για το καθαρό κανάλι δεν μπορώ να το καταλάβω. Είχα δίπλα έναν blues junior και έναν princeton. Παίζεις ακόρντα στον έναν και μετά στον άλλον. Απλά μου ακούγονται "διαφορετικοί". 

• Συμφωνώ 1

Never give up! 

1 λεπτό πριν, Nekkon είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, προσπαθώ λίγο να καταλάβω τι κάνει έναν ενισχυτή καλύτερο από κάποιον άλλον, γιατί για κιθάρα καταλαβαίνω. Θυμάμαι το καλοκαίρι να πηγαίνω στο guitarguitar στο λονδίνο και να δοκιμάζω ένα σκασμό ενισχυτές. Από blues junior μέχρι boutique μάρκες. Συγκεκριμένα για το καθαρό κανάλι δεν μπορώ να το καταλάβω. Είχα δίπλα έναν blues junior και έναν princeton. Παίζεις ακόρντα στον έναν και μετά στον άλλον. Απλά μου ακούγονται "διαφορετικοί". 

Είχαν μάλιστα και έναν 64 deluxe, την χειροποίητη κατασκευή. Και αυτός fender καθαρά μου ακούστηκε. Ίσως φταίνε τα αυτιά μου που δεν μπορώ να καταλάβω γιγάντιες διαφορές

Never give up! 

Παρεπιπτόντως, αυτός ο καθαρός μπλινκιτι-μπλονκ ήχος, μια χαρούλα βγαίνει με modeller. I’m just saying… Κατά τη γνώμη μου, οι super καθαροί και οι super βρώμικοι ήχοι είναι εξαιρετικοί από τα διαφορά modellers, παλιά υστερούσαν οι in-between / edge of breakup / uncompressed / γεμάτοι dynamics ήχοι, τώρα πια νομίζω έχουν βελτιωθεί και σε αυτούς.

1 ώρα πριν, odis13 είπε

Η κατασκευαστική ποιοτητα των οποίων ουδόλως επηρεάζει τον ήχο που βγαίνει από τον ενισχυτή. Μετά βέβαια σου πετάνε το επιχείρημα της «αξιοπιστίας» , το οποίο είναι τεράστιας σημασίας για αυτούς που βγαίνουν σε tour. Τώρα αν παίζεις σπιτάκι σου (καλή ώρα όπως εγώ), ε, αδυνατίζει σαν επιχείρημα όσο να’ναι. 

• Like 1

15 λεπτά πριν, Έκτορας είπε

Η κατασκευαστική ποιοτητα των οποίων ουδόλως επηρεάζει τον ήχο που βγαίνει από τον ενισχυτή. Μετά βέβαια σου πετάνε το επιχείρημα της «αξιοπιστίας» , το οποίο είναι τεράστιας σημασίας για αυτούς που βγαίνουν σε tour. Τώρα αν παίζεις σπιτάκι σου (καλή ώρα όπως εγώ), ε, αδυνατίζει σαν επιχείρημα όσο να’ναι. 

Συγνώμη αλλά αυτό απλά δεν ισχύει. Η ποιότητα των υλικών παίζει ρόλο, και πολύ μεγάλο μάλιστα, στον ήχο ενός ενισχυτή. Πάρε έναν οποιοδήποτε ενισχυτή της σειράς ο οποίος θα έχει και αντίστοιχα ηλεκτρολυτικούς της πλάκας στην τροφοδοσία και στα φίλτρα του, άλλαξε τους με οποιοδήποτε σοβαρό brand και πες μου αν δεν ακούς διαφορά στην ατάκα και στο σφίξιμο του ήχου. 'Οχι κάνουν διαφορά, μέρα με τη νύχτα μπορεί να είναι το ίδιο ακριβώς κύκλωμα με διαφορετικά υλικά. 

27 λεπτά πριν, odis13 είπε

Συγνώμη αλλά αυτό απλά δεν ισχύει. Η ποιότητα των υλικών παίζει ρόλο, και πολύ μεγάλο μάλιστα, στον ήχο ενός ενισχυτή. Πάρε έναν οποιοδήποτε ενισχυτή της σειράς ο οποίος θα έχει και αντίστοιχα ηλεκτρολυτικούς της πλάκας στην τροφοδοσία και στα φίλτρα του, άλλαξε τους με οποιοδήποτε σοβαρό brand και πες μου αν δεν ακούς διαφορά στην ατάκα και στο σφίξιμο του ήχου. 'Οχι κάνουν διαφορά, μέρα με τη νύχτα μπορεί να είναι το ίδιο ακριβώς κύκλωμα με διαφορετικά υλικά. 

Στην θεωρία, αυτό ή έχουμε κάποιο τεστ / video που να το αποδεικνύει; Σοβαρά ρωτάω, δεν έχω πρόβλημα να αποδειχθώ λάθος. 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου