Προς το περιεχόμενο

Ωδή στις Superstrats

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θυμήθηκα ότι είχα μία super strat...ήταν η δεύτερη κιθάρα μου, πανάκριβη (αν και μεταχειρισμένη) αλλά ένα όνειρο για μένα (στα προ internet χρόνια που διάβαζα μανιωδώς κιθαροπεριοδικά) να αποκτήσω μία Anderson.

Basswood /maple top - maple/pau ferro, H2+ bridge μαγνήτης, ο πιο fiery ήχος που είχα ποτέ σε bridge μαγνήτη, έπαιζα και με τόνους γκάζι τω καιρώ εκείνω... Πέταγε αρμονικές για πλάκα και μαζί με τους μονούς και το switcheroo σύστημα είχε πάρα πολλές επιλογές ήχων. Την έδωσα όταν κατάλαβα πως θέλω τις κιθάρες μου, δηλαδή χωρίς locking tremolo & λεπτό μπράτσο. Ηχητικά πάντως ήταν καταπληκτική για σκληρό ήχο αλλά και καθαρό αν δεν έψαχνες πιστό vintage strat ήχο.

'92 Anderson Drop Top

Anderson.thumb.JPG.539ab0494845246716df84df0248708d.JPG

Την συγκεκριμένη την βλέπω σαν στρατ αλλά μιας και είδα παρόμοιες την βάζω. Η πρώτη μου Warmoth παρότι ήθελα να ασχοληθώ με το σπορ από τα 90'ς. Ερωτεύτηκα το σώμα στο showcase και από εκεί άρχισε η κιθάρα, θα ήθελα να είχε τρεις μονούς αλλά δυστυχώς το είχαν ήδη routάρει. Την δοκίμασα με τον Phat Cat για (ψευτό)τρεις μονούς αλλά δεν με τρέλανε ο συγκεκριμένος. Άλλαξα μπράτσο και μαγνήτες, έχει τρεις πανέμορφους ηχητικά Suhr και ηχεί (στους μονούς) όπως μία στρατ πρέπει. Swamp ash/spalted maple top - maple/pau ferro.

'07 Warmoth Strat (The Woodpecker)

Wstrat.jpg.2cee188d02d768b9dacb44cc4acf92bc.jpg

Επειδή μεγάλωσα στα 80'ς αισθητικά μου αρέσουν οι superstrat αλλά περισσότερο να τις βλέπω παρά να τις αποκτήσω. Προτιμώ αυτές με curved body & bound neck όπως οι Kramer Stagemaster, ESP Horizon και Suhr Standard Carve top.

Επεξεργασμένο από KostasP
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το forum γινεται ολο και πιο ενδιαφερον παίδες, παμε κιαλλη 80s ποζεριά 🤟🤟🤟θανατος στα κουπια τις telecasters😈

Πόρωση το headstock της Soloist με mother of pearl logo να παιρνει το “holoflash” χρωμα απο τη κατάλληλη οπτικη γωνια

IMG_9312.jpeg

IMG_9297.jpeg

Επεξεργασμένο από carvanit90
  • Like 3
  • Χαχα 1

• Moderator
3 λεπτά πριν, carvanit90 είπε

Το forum γινεται ολο και πιο ενδιαφερον παίδες, παμε κιαλλη 80s ποζεριά 🤟🤟🤟θανατος στα κουπια τις telecasters😈

Μην τα συνεχίσουμε αυτά τα περί κουπιών, γιατί θίγουμε κάτι υπέργηρους κυρίους του forum που αρέσκονται στις tele  😇 😄

Ας συνεχίσουμε χωρίς χαρακτηρισμούς για τις συμπαθείς tele. 

• Χαχα 1
  • Συμφωνώ 2

all this has happened before and will happen again

42 λεπτά πριν, carvanit90 είπε

Πόρωση το headstock της Soloist με mother of pearl logo να παιρνει το “holoflash” χρωμα απο τη κατάλληλη οπτικη γωνια

To mother of pearl στα μάτια μου είναι κάτι κλασικό. Όπως και το burst κλπ. Μη μου το βάζεις σε μοντέρνο headstock να μου τα κάνεις ανάκατα παλιό με καινούριο ρε κυρ Jackson

Never give up! 

19 λεπτά πριν, Nekkon είπε

To mother of pearl στα μάτια μου είναι κάτι κλασικό. Όπως και το burst κλπ. Μη μου το βάζεις σε μοντέρνο headstock να μου τα κάνεις ανάκατα παλιό με καινούριο ρε κυρ Jackson

Στα ‘80s όλοι οι κανόνες ήταν για να σπάσουν. Δεν υπήρχαν, απλά. 

• Συμφωνώ 1

• Moderator
Μόλις τώρα, Έκτορας είπε

Στα ‘80s όλοι οι κανόνες ήταν για να σπάσουν. Δεν υπήρχαν, απλά. 

Ήταν η δεκαετία που η κιθάρα άλλαξε level. Και ήταν ένα "γαϊτανάκι" από innovations στο όργανο σε συνδυασμό με τους παικταράδες που προέκυπταν, που άφησε μνημειώδη παιξίματα.

Ήταν κοσμογονία.       

• Like 1
  • Συμφωνώ 2

all this has happened before and will happen again

Έφτασε σε μένα με αρκετές πατέντες στα ηλεκτρονικά και έκτοτε έχει υποστεί άλλες τόσες αλλά παίζει εκπληκτικά και εκπέμπει mojo. 

IMG_20241025_070945.jpg

• Like 3

Κατα την γνώμη μου, ένα από τα πιο ωραία χαρακτηριστικά των superstrat της δεκαετίας του '80 είναι η προσωποποίηση (το customisation, ντε) που έκανε ο κάθε παίκτης στην δική του, είτε μιλάμε για αισθητικές παρεμβάσεις (από το βάψιμο μέχρι και... αυτοκόλλητα) είτε για λειτουργικές, στην κιθάρα (floyd rose σε παραδοσιακές strat, humbuckers, έξτρα διακοπτάκια κλπ). Οι παίκτες δεν δίσταζαν να κάνουν την κιθάρα "δική τους" , σε κάθε της διάσταση. Αυτό το βρίσκω υπέροχο. Η κιθάρα είχε τον σκοπό να εξυπηρετεί τον ιδιοκτήτη της (και όχι το αντίστροφο, όπως εν πολλοίς γίνεται σήμερα).

• Like 3
  • Συμφωνώ 2

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου