Προς το περιεχόμενο

Τι πεταλάκια αγοράσατε το 2024;

MakisSRV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, gkourmoul1 είπε

keeley compressor plus

Γιατί δεν έχεις κάνει ακόμα πληρέστατο review ακόμη;

ε; Γιατί;;😁

• Χαχα 1

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, fatalv είπε

Γιατί δεν έχεις κάνει ακόμα πληρέστατο review ακόμη;

ε; Γιατί;;😁

Να σου πω, είναι το μοναδικό πετάλι που το χρησιμοποίησα μια φορά και το έβαλα στο συρτάρι. Προορίζεται για την πεταλιερα των λαιβ, εάν ποτε χρειαστώ compressor. 

Θυμήθηκα άλλο ένα που πήρα έτος, από τον Geka. Loveoedal tchula clone

Γιώργος

0 και για μένα το έτος αυτό (το οποίο φιλοδοξώ και για τα επόμενα). Τελευταία αγορά έγινε το 2023, συμπληρώθηκε το pedalboard, και το μυαλό μου είναι μόνο σε όργανα από τότε.

Επεξεργασμένο από fusionakis

Το λοιπόν, τέλη του 2023 είπα ότι το Pedalboard μου ολοκληρώθηκε, οτι δε χρειάζομαι άλλα πετάλια και για ΠΡΩΤΗ χρονιά υπήρξα συνεπής.
Όντως μες το 2024 ούτε καν ψάχτηκα (πέραν της καθημερινής και αδιάλειπτης έρευνας αγοράς - τιμών).

Εντάξει, αφού με πιέζετε, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής αγόρασα τον Αύγουστο 1 πετάλι Delay για την κακή μου πεταλιέρα,  αλλά μόνο και μόνο γιατί το Delay που είχα εκεί προβιβάστηκε στην Α' Εθνική καλή μου πεταλιέρα, οπότε ξέμεινα από Delay.

Καλή πεταλιέρα = το Pedalboard που παίρνω στα live και που μελετώ στο σπίτι
Κακή πεταλιέρα = το Pedalboard που σέρνω στις πρόβες (είναι πολλές οι πρόβες και σε πολλά διαφορετικά μέρη)

Συγκεκριμένα, το NUX ANALOG DELAY μπήκε στην καλή μου πεταλιέρα διότι υπάρχει ανάγκη για 2 διαφορετικά delay pedals και στη θέση του (στην κακή πεταλιέρα) αγόρασα μεταχειρισμένο το FENDER HAMMERTONE SPACE DELAY.

Χωρίς τίτλο.jpg

• Like 3

Μόνο δυο φέτος.

Fulltone OCD (το πρώτο πετάλι που παίρνω ξανά, μετά από χρόνια)

Walrus Audio Fundamental Reverb 

Γενικά τα τελευταία χρόνια δεν πολύ-αγοράζω πετάλια. Είμαι πολύ πλήρης. Ένα ακόμα θέλω, αλλά είναι πανάκριβο. Ίσως μέσα στο 2025.

Οι πληκτράδες γενικά δεν αγοράζουν πεταλάκια, εκτός κάποιων φανατικών analog freaks που παίζουν μόνο με αναλογικά synths, vintage και σύγχρονα, και τα οποία διαθέτουν από 0 ως 2-3 βασικά εφέ, οπότε η αγορά πεταλακίων κρίνεται απαραίτητη. Τα σύγχρονα synths, και μιλάω για τα digital πάντα, διαθέτουν πλέον εξαιρετικά onboard εφέ, και αν πάμε και στην κατηγορία των workstations, εκεί βρίσκουμε μια πληθώρα από εφέ και μάλιστα ποιότητας στούντιο.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που οι πληκτράδες δεν γλυτώνουν την αγορά κάποιου πεταλιού, πχ αυτοί που παίζουν Hammond και δεν μπορούν/θέλουν να αγοράσουν ένα πραγματικό Leslie. Εκεί οι εναλλακτικές σε Leslie simulators είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και πανάκριβες. Όποιος organ player λοιπόν δεν συμβιβάζεται με τα -εξαιρετικά πλέον- onboard Leslie sims, βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη και αγοράζει κάποιο από τα ελάχιστα external Leslie sims που κυκλοφορούν. Οι επιλογές για τους γνωρίζοντες είναι 2 με 3, με τις top να είναι οι Strymon Lex v2 και η NEO Instruments Ventilator II. €415 το πρώτο, €509 το δεύτερο.🥺 Τραγικά overpriced πετάλια, αρκεί να πω ότι υπάρχει synth που κοστίζει φτηνότερα! Αυτά γίνονται όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

Anyway, είχα το original Strymon Lex συνδεδεμένο με το Hammond XK1c και ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν k-i-l-l-e-r.

image.png.3268d24e0f848e23bc745f9e89d31d19.png

Πόσο κρίμα που η Strymon συνεχίζει μαλακιωδώς να διαφημίζει το Lex σαν κιθαριστικό πετάλι, αυτό το sim είναι πραγματικά κρίμα να παίζει (μόνο) σε κιθαριστικά setups, χάνεται όλη η μαγεία του. Τώρα τελευταία κάποιοι πληκτράδες αρχίζουν να το ανακαλύπτουν, αλλά η εταιρεία δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται και πολύ να το προωθήσει και στους πληκτράδες/οργανίστες. Κακώς.

Είχα το original Lex λοιπόν με το Hammond XK1c, τα πούλησα και τα δύο και τώρα που αγόρασα το Hammond XK4, η αγορά του Lex v2 ήταν -για τον ήχο που θέλω- μονόδρομος. 

image.png.3a9c0ee9cce0002721d186c4ba698abc.png

Κορυφαίο και overpriced του κερατά, αλλά πολύ πολύ πολύ φτηνότερο από ένα πραγματικό Leslie (€2,400 - €7,500🤢). Όσοι παίζετε με κάποιο Hammond, vintage ή σύγχρονο, ή με hammond ήχους και θέλετε να ανεβείτε επίπεδο, τσεκάρετε το ASAP.🤘

Επεξεργασμένο από Waterfall-K
  • Like 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

ενα πηρα το 2024, μάλλον 2.

Το ένα είναι το strymon lex.

Τελευταία είμαι αρκετά στρυμονάκιας, μια και ήδη έχω πλάκα πλάκα 3 απο αυτά.

Το lex2 πρόσφερε πολύ περισσότερα πράγματα που ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσα και ως συνήθως ήταν απλησίαστο και σπάνιο στην μτχ αγορά.

Κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιο άσμα κιθαριστικά εννοώ.

το δεύτερο είναι το παρακάτω αλλά μη με ρωτάτε, ακόμα στο κουτί το έχω (κανά 6μηνο...)

20241020_092538.jpg

20241020_093759.jpg

Επεξεργασμένο από sultan of string

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου