Shelter Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 7 ώρες πριν, Waterfall-K είπε ...το Τσακάλι? Ένας είναι ο Carlos (o Santana) και το Jalisco η πατρίδα της μουσικής και της τεκιλας. Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sultan of string Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 35 minutes ago, Shelter said: Ένας είναι ο Carlos (o Santana) και το Jalisco η πατρίδα της μουσικής και της τεκιλας. Πεστα γιατι...α Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, sultan of string είπε Πεστα γιατι...α Ποιος είναι πάλι αυτός ο Satanas? Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ροδανθός Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου On 10/19/2024 at 3:52 PM, Shelter said: Εχει κάκτους στο Μεξικο όσους θες! Πιο σκληροτραχηλο δεν παιζει. Ούτε νερο δε θελουν και απο ζεστη δεν καταλαβαινουν. Και εγω δεν ξερω πολλά αλλά μαθαίνω και ευτυχώς με βοηθάει ο πεθερός μου που είναι επαγγελματίας. Και βασικά αυτός με έσωσε και εμένα και τις πιπεριές που τις πλάκωσε στην κοπριά και ισιώσανε. Το ακατάλληλο χώμα, το λίπασμα (κοπρια) και το πολύ νερό μειώνουν το κάψιμο των πιπεριών. Όσο πιο πολύ άζωτο έχουν τα φυτά επικεντρώνονται στην αύξηση φύλων κλπ και μειώνεται το κάψιμο. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, Ροδανθός είπε Το ακατάλληλο χώμα, το λίπασμα (κοπρια) και το πολύ νερό μειώνουν το κάψιμο των πιπεριών. Όσο πιο πολύ άζωτο έχουν τα φυτά επικεντρώνονται στην αύξηση φύλων κλπ και μειώνεται το κάψιμο. Αυτο εξηγεί πολλά που πήγαν λάθος στις πρώτες μου αποπειρες. Ευχαριστώ. 1 Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ροδανθός Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου On 10/19/2024 at 3:15 PM, Shelter said: Πριν 2 χρόνια έφερα απο το Jalisco του Μεξικού σπόρους από πιπεριές Habaneros, Jalapenos και μπλέ αγαύη (Tequilera). Το τελευταίο πήγε άκλαυτο βέβαια γιατί η επικονίαση των ανθών τους εξαρτάται από τη μεξικανική νυχτερίδα που δεν έφερα... Ωστόσο δεν ήξερα και να την καλλιεργήσω σωστά. Ίσως ξαναδοκιμάσω όμως. Ο σκοπός μου ήταν να πειραματιστώ στο να φυτέψω στη Μάνη κάποια πράγματα από το Μεξικό που δεν βρίσκονται εύκολα στην Ευρώπη και να τα έχω για προσωπική χρήση. Η ιδέα μου έσκασε κοιτώντας τις φραγκοσυκιές* που είναι γεμάτες όπως και εκεί, τους αθανάτους (είδος Αγαύης) και το κλίμα. Όπως είπα λοιπόν η Αγαύη πήγε άκλαυτη λόγω διαφοράς χώματος (θέλει αρκετή άμμο). Στις πιπεριές έφερα δυο είδη δοκιμαστικά και είχα σκοπό αν πάει καλά να φέρω και άλλα. Πρώτη χρονιά φύτεψα και τρόμαξαν να σκάσουν... Το Σεπτέμβριο έβγαλαν καρπό οι Jalapenos αλλά καυστικότητα μηδέν... ούτε γευστικό προφίλ. Έκανα πείραμα και με ανθρώπους που δεν τρώνε καθόλου καυτερά. Τίποτα. Παιδικές. Οι Habneros εκεί που νόμιζα ότι δε θα καρποφορήσουν ποτέ, τέλη Οκτωβρίου σκάνε λίγο καρπό! τρελάθηκα... δοκιμάζω και ήταν τούμπανο. Κράτησα αμέσως σπόρους στην άκρη και από τις δύο και φέτος 1η Φεβρουαρίου φύτεψα. Jalapenos από τον Ιούλιο πολλές και σωστές. Habaneros τον Αύγουστο. Προφίλ σωστό και στις δυο, απλά για κάποιο λόγο στις Jalapenos κάποιες καίνε και κάποιες όχι. Φέτος θα κρατήσω καρπό από δυο σωστές από κάθε είδος. Φαίνεται ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής στο νέο περιβάλλον τους. Εδώ λοιπόν έχουμε δυο ποσότητες από το κάθε είδος, για να φτιάξουμε καυτερές σάλτσες για το χειμώνα. Πιπεριές Μεξικανο-Μανιάτικες λοιπόν. Να τις κάνω μονοποικιλιακές ή να τα ανακατέψω κιόλας? Η συνέχεια έπεται... *Η φραγκοσυκιά είναι μεξικάνικη και είναι σύμβολο εκεί. Είναι μέχρι και στη σημαία τους). Αντίθετα με εμάς εκεί τρώνε τα πάντα. Φυσικά τα φραγκόσυκα αλλά και τα φύλλα της φραγκοσυκιάς (τα τρυφερά) τα οποία καθαρίζουν επιμελώς, τα κόβουν λωρίδες και τα μαγειρεύουν όπως ακριβώς εμείς τα φασολάκια. Αγάβη έχει σίγουρα στην Μάνη και πολύ μάλιστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Ροδανθός είπε Αγάβη έχει σίγουρα στην Μάνη και πολύ μάλιστα. Έχει, αλλά όχι αυτή που θέλω: Blue agave - Wikipedia Άλλα όσο προχωραει η ερημοποίηση, ελπίζω... Επεξεργασμένο 21 Οκτωβρίου από Shelter Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ροδανθός Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου Just now, Shelter said: Έχει αλλά όχι αυτή που θέλω Blue agave - Wikipedia Άλλα όσο προχωραει η ερημοποίηση ελπίζω... Ναι, αλλά σίγουρα μπορείς να την μεγαλώσεις στην Μάνη. ΑΠό ότι ξέρω την μεγαλώνουν σε άλλες Μεσογειακές χώρες και με ίσως λιγότερο θερμά κλίματα από την Μάνη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, Ροδανθός είπε Ναι, αλλά σίγουρα μπορείς να την μεγαλώσεις στην Μάνη. ΑΠό ότι ξέρω την μεγαλώνουν σε άλλες Μεσογειακές χώρες και με ίσως λιγότερο θερμά κλίματα από την Μάνη. Και εγώ έτσι πιστεύω. Απλά πρεπει να μελετήσω καλύτερα το θέμα του χώματος και της σύστασής του. Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ροδανθός Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 1 minute ago, Shelter said: Και εγώ έτσι πιστεύω. Απλά πρεπει να μελετήσω καλύτερα το θέμα του χώματος και της σύστασής του. Στό άρθρο της Wikipedia γράφει ότι τα περισσότερα σπέρματα είναι στείρα και υποδηλώνει ότι ο τρόπος με σπέρματα είναι πολύ προβληματικός για αυτό χρησιμοποιούν μέρη του φυτού που τα βάζουν στο έδαφος. Υποθέτω το κάνουν αυτό ακριβώς για τον λόγο που πήγε άκλαφτη η αγκάβη σου......δεν δουλεύει και πολύ καλά με σπόρια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις