Σπινθηροβόλος γάιδαρος Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Για βοηθήστε λίγο οι γνώστες γιατί δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να γυρίσω σπίτι να το τσεκάρω με την ησυχία μου. Έχω φάει σκάλωμα και δεν μπορώ να βρω σε τι ρυθμό είναι το κομμάτι. Επεξεργασμένο 19 Οκτωβρίου από Σπινθηροβόλος γάιδαρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Όπως το μετρώ βγαίνει 7/8, αλλά δεν ειμαι και ο πιο ειδικός στους ρυθμούς. 1 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Σπινθηροβόλος γάιδαρος Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε Όπως το μετρώ βγαίνει 7/8, αλλά δεν ειμαι και ο πιο ειδικός στους ρυθμούς. Κι εγώ αυτό νόμιζα. Εdit: και μάλλον αυτό είναι το σωστό. Επεξεργασμένο 19 Οκτωβρίου από Σπινθηροβόλος γάιδαρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Είναι 9/8, σπασμένο σε 3+2+2+2. Εκεί στο ~0:20 που ξεκινάει την ανάβαση "στην παλικαροσύνη", κάνει ένα τονισμό στο 6 (στο 2ο δυάρι), οπότε "ακούγεται" σαν να σπάει σε 5/8 +4/8, αλλά ουσιαστικά είναι 9άρι όλο. Παλιά στο σχολείο αυτούς τους ρυθμούς τους σπάγαμε σε συλλαβές "κάστανο" για τα 3άρια και "μήλο" για τα 2άρια". Ο καρσιλαμάς πήγαινε πχ μήλο - μήλο - μήλο - κάστανο. Αυτό είναι το ανάποδο του καρσιλαμά, έχει το 3άρι μπροστά. 1 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Σπινθηροβόλος γάιδαρος Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 11 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε Είναι 9/8, σπασμένο σε 3+2+2+2. Τώρα με έβαλες σε σκέψη. Έβαλα ένα μετρονόμο στο κινητό σε 7/8 σε 2,2,3 και 4,3 και μου φάνηκε σωστό. Έβαλα και τα 9/8 σε 3,2,4 και αυτό σωστό ακούγεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Πολύ σωστά λέει ο Άλεξ για το 9άρι (3+2+2+2) και πολύ σωστά σπάει σε 5/8 σε ένα σημείο. 1 Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Guru Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 9/8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Σπινθηροβόλος γάιδαρος είπε Τώρα με έβαλες σε σκέψη. Έβαλα ένα μετρονόμο στο κινητό σε 7/8 σε 2,2,3 και 4,3 και μου φάνηκε σωστό. Έβαλα και τα 9/8 σε 3,2,4 και αυτό σωστό ακούγεται. Δε γίνεται να δουλεύουν και τα δύο, κάτι κάνεις λάθος, και είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος, επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις τα όγδοα δεν είναι ακριβώς όγδοα, είναι πιο πολύ σαν δέκατα έκτα (όπως και στο ζεϊμπέκικο που λέμε 9/8 αλλά είναι πιο πολύ σαν τέταρτα, που το σπάμε σε 4/4 και 5/4). Στο δικό μου μετρονόμο (που δεν έχει subdivisions), για να δουλέψει σωστά, πρέπει να βάλω 1 beat / 9 clicks per beat, στο 30 bpm. όπου το 1 beat είναι ουσιαστικά ένα ολόκληρο μέτρο αντί για ένα απλό τέταρτο. Δοκίμασε να μετράς μόνος σου, χωρις μετρονόμο, είτε στα αγγλικά, είτε στα ελληνικά, λέγοντας: "one-two-three, one-two, one-two, one-two" ή "έν-δυο-τρι, εν-δυο, έν-δυο, έν-δυο" Για παράδειγμα: Your browser does not support the HTML5 audio tag Μέτρημα 9_8.mp3 Επεξεργασμένο 19 Οκτωβρίου από Alex Raptakis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sultan of string Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Χάρης Ο Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 10 Πρώην VARTANIS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση