Προς το περιεχόμενο

Τι μέτρημα είναι αυτό?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για βοηθήστε λίγο οι γνώστες γιατί δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να γυρίσω σπίτι να το τσεκάρω με την ησυχία μου. Έχω φάει σκάλωμα και δεν μπορώ να βρω σε τι ρυθμό είναι το κομμάτι.

Επεξεργασμένο από Σπινθηροβόλος γάιδαρος
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Όπως το μετρώ βγαίνει 7/8, αλλά δεν ειμαι και ο πιο ειδικός στους ρυθμούς.

Κι εγώ αυτό νόμιζα.

Εdit: και μάλλον αυτό είναι το σωστό.

Επεξεργασμένο από Σπινθηροβόλος γάιδαρος

Είναι 9/8, σπασμένο σε 3+2+2+2. Εκεί στο ~0:20 που ξεκινάει την ανάβαση "στην παλικαροσύνη", κάνει ένα τονισμό στο 6 (στο 2ο δυάρι), οπότε "ακούγεται" σαν να σπάει σε 5/8 +4/8, αλλά ουσιαστικά είναι 9άρι όλο.

Παλιά στο σχολείο αυτούς τους ρυθμούς τους σπάγαμε σε συλλαβές "κάστανο" για τα 3άρια και "μήλο" για τα 2άρια". Ο καρσιλαμάς πήγαινε πχ μήλο - μήλο - μήλο - κάστανο. Αυτό είναι το ανάποδο του καρσιλαμά, έχει το 3άρι μπροστά.

• Like 1
  • Ευχαριστώ 1
  • Συμφωνώ 2

11 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

Είναι 9/8, σπασμένο σε 3+2+2+2.

Τώρα με έβαλες σε σκέψη. Έβαλα ένα μετρονόμο στο κινητό σε 7/8 σε 2,2,3 και 4,3 και μου φάνηκε σωστό.

Έβαλα και τα 9/8 σε 3,2,4 και αυτό σωστό ακούγεται.

Πολύ σωστά λέει ο Άλεξ για το 9άρι (3+2+2+2) και πολύ σωστά σπάει σε 5/8 σε ένα σημείο.

• Ευχαριστώ 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

2 ώρες πριν, Σπινθηροβόλος γάιδαρος είπε

Τώρα με έβαλες σε σκέψη. Έβαλα ένα μετρονόμο στο κινητό σε 7/8 σε 2,2,3 και 4,3 και μου φάνηκε σωστό.

Έβαλα και τα 9/8 σε 3,2,4 και αυτό σωστό ακούγεται.

Δε γίνεται να δουλεύουν και τα δύο, κάτι κάνεις λάθος, και είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος, επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις τα όγδοα δεν είναι ακριβώς όγδοα, είναι πιο πολύ σαν δέκατα έκτα (όπως και στο ζεϊμπέκικο που λέμε 9/8 αλλά είναι πιο πολύ σαν τέταρτα, που το σπάμε σε 4/4 και 5/4).

Στο δικό μου μετρονόμο (που δεν έχει subdivisions), για να δουλέψει σωστά, πρέπει να βάλω 1 beat / 9 clicks per beat, στο 30 bpm. όπου το 1 beat είναι ουσιαστικά ένα ολόκληρο μέτρο αντί για ένα απλό τέταρτο.

Δοκίμασε να μετράς μόνος σου, χωρις μετρονόμο, είτε στα αγγλικά, είτε στα ελληνικά, λέγοντας:

"one-two-three, one-two, one-two, one-two"
ή
"έν-δυο-τρι, εν-δυο, έν-δυο, έν-δυο"

Για παράδειγμα:

Επεξεργασμένο από Alex Raptakis
  • Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου