Προς το περιεχόμενο

Τι Les Paul να πάρει κανείς;

Τι Les Paul να πάρει κανείς;   

23 μέλη ψήφισαν

1. 1. Τι Les Paul να πάρει κανείς;

• Gibson LP Melody Maker (used)
    • Gibson LP Junior
    • Gibson LP TV Yellow Special

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator
5 λεπτά πριν, sultan of string είπε

Αυτος ειναι κανονικός 

Ο αλλος ηταν.

Αυτος περι ου λεγει

Α!δεν το άκουσα. 

Ε για ποιον λέει εν πάσει περιπτώσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως καμία από τις τρεις δεν αξίζει το όνομα Les Paul. Les Paul χωρίς carved top, δεν νοείται, για εμένα.

Ναι, η Studio είναι Les Paul γιατί έχει carved top. Δεν είναι Standard γιατί δεν έχει binding, αλλά Les Paul είναι.

Στη Melody Maker δεν αντέχω το headstock και τον μαγνήτη, στην Special βλέπω μια Les Paul -wannabe, but… no dice, όποτε μένουμε με την Junior, η οποία έχει δικό της χαρακτήρα και σωστό P90.

Mississippi Queen / if you know what I mean…

• Like 1

• Moderator
32 λεπτά πριν, LK είπε

Double cut junior / special/ melody maker δεν με αρέζουνε 😁

Ε καλά τότε θα πώ την Junior με τον ένα P90.

'Οσο για τις σκέψεις μου για τον P90 στη neck θέση μιας Junior, θα αφήσω την SG μου να μιλήσει:

0-02-05-b3f44f8e67896d10b58d3499bc0b145dba84801827711950ed1a2606212cc679_8042d0140f230f5d.thumb.jpg.07c728a46645329c45a328c84445724c.jpg

• Like 5

• Moderator
12 ώρες πριν, Έκτορας είπε

Στη Melody Maker δεν αντέχω το headstock και τον μαγνήτη

Εμένα αυτά ακριβώς μου αρέσουν και κάνουν την κιθάρα ξεχωριστή.

Στην Epi που έχω και είναι melody maker copy, αυτό ακριβώς γουστάρω στους μαγνήτες, και ειδικά στον bridge.

Είναι  underpowered και Microphonic .

Αυτά  είναι  unique   χαρακτηριστικά σε LP, αν προσθέσω και την Wraparound Bridge βέβαια.

Και μην ξεχνάμε, μιλάμε για την 25η -26η και 27η κιθάρα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προστεθεί ακόμα μια από τα "ίδια".

• Like 1

• Moderator
55 λεπτά πριν, LK είπε

Και μην ξεχνάμε, μιλάμε για την 25η -26η και 27η κιθάρα.

Και να θέλαμε να ξεχάσουμε δεν μπορούμε κ. συνήγορε. 😄 Όπως δεν ξεχνάμε και την 28η 😉

all this has happened before and will happen again

• Moderator
Μόλις τώρα, Terry RoscoeBeck5 είπε

Και να θέλαμε να ξεχάσουμε δεν μπορούμε κ. συνήγορε. 😄 Όπως δεν ξεχνάμε και την 28η 😉

Θα την γιορτάσουμε και την 28η, αν και εγώ δεν λέω  "ΟΧΙ" σε κιθάρα 😁

• Χαχα 1

Εάν αγνοήσω τις τρεις επιλογές και απαντήσω στην ερώτηση του θέματος, αν είχα μία LP η απόλυτη Les Paul για μένα είναι η μαύρη Les Paul Custom. Από την εφηβεία μου πριν καν πιάσω κιθάρα η LP ήταν ο πόθος λόγω εμφάνισης και μέχρι πρόσφατα όποτε σκεφτόμουν την συγκεκριμένη κιθάρα υποσυνείδητα η Standard με κάποιο τρελό maple top σε burst φινίρισμα ερχόταν στον μυαλό.

Εδώ και μερικά χρόνια με έχει γοητεύσει η Custom με το πολλαπλό binding, το διαμάντι και φυσικά το χρυσό hardware. Μου αρέσουν εξεζητημένα tops και σχεδόν όλα τα χρώματα αλλά η μαύρη με το χρυσό είναι η πρώτη μου επιλογή είτε αν είχα μία ή δέκα Les Paul. Έχω αλλαξοπιστήσει και για την Falcon, την δεύτερη πιο όμορφη κιθάρα για το γούστο μου, η μαύρη μου αρέσει λίγο περισσότερο από την λευκή.

Επειδή έκανα έρευνα αγοράς το 2016 κατέληξα ότι έχουν παραχθεί και πωλούνται αρκετά λιγότερες Custom από Standard (και τα παραπλήσια μοντέλα σαν την Classic) και είναι πανάκριβες (για την τσέπη μου) ακόμα και μεταχειρισμένες. Όσο καλύτερη είναι η κατάσταση της αισθητικά τόσο ανεβαίνει η τιμή, τότε τουλάχιστον οι αχτύπητες πωλούνταν ακριβότερα από μία καινούρια. Υπήρχε βέβαια ο παράγοντας έβενος VS richlite, κάτι που ευτυχώς δεν υπάρχει πια σε όσο vintage RI γίνεται κιθάρα των 5555€ (τιμή Θωμά), τότε το συγκεκριμένο κατάστημα την είχε 3300€ αν θυμάμαι καλά και το Bon Studio 3600€. Το ίδιο ακριβές και οι λευκές/κρεμ λόγω Randy Rhoads, ακόμα λιγότερες επιλογές και οι αχτύπητες κρεμ ήταν σε υψηλές τιμές. Υπάρχουν βέβαια και οι καλές κόπιες, κυρίως από Ιαπωνία. Φθηνές δεν είναι αλλά είναι αρκετά φθηνότερες από Gibson, ειδικά την σημερινή εποχή που η Gibson είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΚΡΙΒΗ.

1978GibsonLesPaulCustomBlackBeauty.thumb.jpg.477be2cf120cf4f71b637dc44b3a0bbe.jpg

2011custom-19.thumb.jpg.d8eef6b7516819d4c89b85c152fcd87f.jpg

Gibson-les-paul-custom-black-beauty.thumb.jpg.31bd4e25e387e11707405e6dcd0296c3.jpg

• Like 3

• Moderator
8 λεπτά πριν, KostasP είπε

...  , ειδικά την σημερινή εποχή που η Gibson είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ                                                                                                                                                                 

Εδώ διαφωνώ. 

Δεν είναι αδικαιολογητα ακριβή,  σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό (fender).

Μόλις τώρα, LK είπε

Εδώ διαφωνώ. 

Δεν είναι αδικαιολογητα ακριβή,  σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό (fender).

Και ο ανταγωνισμός ακριβός είναι, για την τσέπη μου πάντα, το τονίζω. Πέντε χιλιάρικα μισθό/μήνα να είχα, 5000€ για όποια κιθάρα (ή ενισχυτή) ακριβά θα μου φαίνονταν. Γι' αυτό τον λόγο τότε πήρα Γιαπωνέζικη, αδικαιολόγητα ακριβές τις έβλεπα και το 2017.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου