Προς το περιεχόμενο

Gibson vs Fender. Η σύγκρουση των γιγάντων. Η τιτανομαχία.

Gibson vs Fender. Η σύγκρουση των γιγάντων. Η τιτανομαχία.   

39 μέλη ψήφισαν

1. 1. Gibson ή Fender

• Fender (strat-tele-jazz master- jaguar- bullet - lead - τα πάντα όλα)
    • Gibson (LP-335-firebird-SG- V -Explorer- τα πάντα όλα).

This poll is closed to new votes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά το 34,13 του οβίνδεου ακούεις τα άσθματα που έγιναν διάσημα από έναν άνθρωπα που τα έγραψε με Λες πολ και τα ακούεις με Τέλε. Τώρα σχετικά με κάτι μπούρδες περί μονών-διπλών μαγνητώνε, μεσαίων και βραχέων κλπ εγώ τ' ακούω βερεσέ ωσάν κι αυτούς που τα ξεστομίζουν. Στο ανάποδο ο δίσκος που έκανε διάσημους τους Ζέπελιν γράφτηκε με Τέλε, αλλά στα λάιβ παιζόταν πάντα με Λες πολ... και αν εξαιρέσουμε ΕΜΕΝΑ που χρησιμοποιώ κανένα πετάλι-συνήθως χώριζα καθαρό βρώμικο κανάλι στον ενισχυτή- ή τελευταία ένα οβερντράιβ, οι υπόλοιποι βάζετε ΟΛΑΚΕΡΕΣ ΠΕΤΑΛΙΕΡΕΣ ίσα με το Σινικό τείχος.

Πέραν του ηχητικού, είναι και θέμα εργονομίας, κάποιες κιθάρες στέκονται πάνω σου, άλλες αποτελούν αποτυχία στην εφαρμογή των κανόνων της φυσικής πχ μια φλαινγκ βε, ή ένα ταυράκι δεν στέκονται, πρέπει να είσαι φακίρης όταν παίζεις όρθιος ή ακόμα και καθιστός, ας μη μιλήσουμε για μπράτσα, γιατί εκεί είναι καθαρά προσωπικό γούστο.

Το μοναδικό Γύπσον που με αρέ είναι το στούντιο, μέλοντι μέικερ το λέτε εσείς... 

Καλές οι Λεπολ, αλλά χρειάζεται να έχεις συμβόλαιο με υλοτόμο για να σε σιάχνει τα σπασμένα κεφαλάρια.

Οι στραβοκάστερε είναι για να παίζουν τπτ φερέλπιδες Μαντόνα

Ούτως ειπείν Τέλε και ΤΑΙΛΩΣ, ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΤΑΙΛΩΣ

Επεξεργασμένο από Σαμη Παραγκα
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Λίγες ώρες πριν  κλείσουν οι κάλπες (θα τις κλείσω κατά τις 12:00-που θα εχω τελειώσει με δουλειές , γυμναστηρια κλπ) και μολονότι ανέβηκαν λίγο τα ποσοστά από χθες το απόγευμα , είμαστε στο 60-40, ένα πρώτο σχόλιο είναι αυτό που είπε και ο @Terry RoscoeBeck5.

Όντως αυτή είναι η πραγματικότητα , και ίσως και πιο αισιόδοξη από την κανονική.

Αν πάμε  δειγματοληπτικά σε σπίτια στα 7 θα βρούμε fender και στα 3 Gibson.

Αν εξαιρέσω τις περιπτώσεις , @Superfunk, @gkourmoul1 ,  @odis13, και @fenderiarhs που έχουν έρθει σε επαφή   και με τα 2 (Gibson και Fender) αλλά ψήφισαν fender, θα συνταχθώ και με την ανάλυση του  @marathon, ότι πρέπει να  έχεις έρθει σε επαφή και με  τα 2 για να αποφασίσεις.

Πολλά μέλη που ψήφισαν fender πιστεύω και εγώ πως δεν έτυχε να έχουν επαφή με Gibson, είτε γιατί δεν τους ενδιέφερε , είτε και λόγω κόστους.

Ακόμα και εγώ , έφτασα πλέον 50 για να έρθω σε επαφή με καλά κομμάτια  Gibson.

Είχα από καιρό βέβαια την Studio LP (πάνω από 14 χρόνια) , αλλά τολμω να πώ ότι οι studios , όσο και εξαιρετικές κιθάρες να είναι ΔΕΝ σου δίνουν την πραγματική  εικόνα της LP.

Σε κάθε περίπωση και όπως να έχει......χάσαμε ?

Ο λαός ....ξαναμίλησε. ?

• Like 1

3 ώρες πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Στο ανάποδο ο δίσκος που έκανε διάσημους τους Ζέπελιν γράφτηκε με Τέλε,

Και τις πήρατε μετά εσείς για να παίζεται το "μου ΤΕΛΕφωνήσαν και μου είπανε".

Δέν το λές και αναβίωση του θρύλου.

• Χαχα 2

• Moderator
1 ώρα πριν, LK είπε

Σε κάθε περίπωση και όπως να έχει......χάσαμε

Ε, χάσαμε... υπερβολές. Σαν την "καταγραφή τάσεων της MRB" ήταν το poll. Μπορεί να ψηφίσαμε Fender, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν γουστάρουμε και Gibson. 

Εγώ πόσες φορές δεν έχω πει, ότι αν ήταν να πάρω μια κιθάρα θα ήταν SG για τις ευκολίες της; ?

ΥΓ: Μετά βέβαια θα ήθελα και μια strat ?

• Χαχα 1

all this has happened before and will happen again

• Moderator
19 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Ε, χάσαμε... υπερβολές. Σαν την "καταγραφή τάσεων της MRB" ήταν το poll. Μπορεί να ψηφίσαμε Fender, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν γουστάρουμε και Gibson. 

Εγώ πόσες φορές δεν έχω πει, ότι αν ήταν να πάρω μια κιθάρα θα ήταν SG για τις ευκολίες της; ?

ΥΓ: Μετά βέβαια θα ήθελα και μια strat ?

Δεν με πειράζει να χάσω.....γιατί έχω Gibson.?

Αυτη είναι η πραγματικότητα.

Και πάλι καλά είναι , αν υποτεθεί ότι η "έρευνα " είναι Πανελλαδικά..

Στην Κοζάνη πιστέυω τα ποσοστά είναι πολύ χειρότερα π.χ.

Μπορεί να είναι και 1 ....αντε 2 στους 10.

70% Fender και από αυτούς το 60% Strat..... αποτυπώνεται η πραγματικότητα και στα 2 Polls

Μιας και αναφέρθηκαν οι melody makers, η μοναδική που ζήλεψα και αυτή για λόγους χαβαλέ ήταν μια που έπεσε στα χέρια του Ηλία του Ζάικου. Ήταν μια double cut λευκή melody maker (ελπίζω να μη λεγεται αλλιώς το μοντέλο) που φυσικά η Ηλίας είχε βάλει 2 humbuckers μάλλον με καινούριο pickguard και σκάψιμο. 

Ο λόγος που μου άρεσε ήταν ότι δεν έδινε αυτή την αίσθηση που είχε η Μαρία Κάλλας όταν της πρότεινε για χειραψία τη δεξιά του ο Μανώλης Χιώτης. Όπως οι υπόλοιπες της εταιρείας.

image.jpeg.c0926ac2168b4a7efac0d9d5f54be31e.jpeg

Κατα τα άλλα όταν έπιασα κανονική melody maker και μάλιστα παλιά, ήταν ακριβώς όπως η fender mustang στην αίσθηση. Δηλαδή χάλια.

Επεξεργασμένο από Shelter
  • Χαχα 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

• Moderator
5 λεπτά πριν, Shelter είπε

. Ήταν μια double cut λευκή melody maker (ελπίζω να μη λεγεται αλλιώς το μοντέλο)

Ετσι λέγεται και ήταν η αγαπημένη της Joan Jet , μακρινης εξαδέρφης της Κάλλας. ?

• Χαχα 1

1 ώρα πριν, LK είπε

Ετσι λέγεται και ήταν οι αγαπημένη της Joan Jet , μακρινης εξαδέρφης της Κάλλας. ?

Ά ήταν και αυτές όπως ο Freddie Mercury με τη Μελίνα Μερκούρη?

Επεξεργασμένο από Shelter
  • Χαχα 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

• Moderator

Σφύριξα και έληξε ?.

Το τελικό αποτέλεσμα το βλέπουμε.

Να ευχαριστήσουμε όσους άσκησαν τα εκλογικά τους καθήκοντα και τον ετεροδημότη @cos_dr ?

• Ευχαριστώ 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου