Προς το περιεχόμενο

Gibson vs Fender. Η σύγκρουση των γιγάντων. Η τιτανομαχία.

Gibson vs Fender. Η σύγκρουση των γιγάντων. Η τιτανομαχία.   

39 μέλη ψήφισαν

1. 1. Gibson ή Fender

• Fender (strat-tele-jazz master- jaguar- bullet - lead - τα πάντα όλα)
    • Gibson (LP-335-firebird-SG- V -Explorer- τα πάντα όλα).

This poll is closed to new votes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator
Μόλις τώρα, Superfunk είπε

πηρε τον πουλο γιατι μονο βρωμικα και ροΟΥκ επαιζε, και εγω βρωμικα και ροΟΥκ δεν παιζω γενικα LP με διπλους & Strat εχουν περασει δεκαδες απο τα χερια μου αλλα μου ειναι παντελως αχρηστες οσο και να προσπαθω να μου αρεσουν.....

Ποιά είχες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, LK είπε

Ποιά είχες;

πολλες πρωτα απο ολα 3 Custom (1968,1976 & 1990) , 2 Special με Ρ90s (1960 & 1995) , 2 std (1990 & 2000) και μια TRADITIONAL του 2012 (η τελευταια που ειχα)  περισσοτερο για καβατζα τις ειχα για παραγωγες & guitar teching που εκανα σε ηχογραφησεις εγω δεν τις πολυακουμπουσα με εξαιρεση την 68αρα που ηταν φοβερη.

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Ευχαριστώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Ώρες πριν κλείσει η κάλπες και το αποτέλεσμα οδεύει προς τα αναμενόμενα. Σε σχεδόν 7 στα 10 σπίτια έγχορδου μουσικού υπάρχει κάτι που γράφει Fender. Σε σε 3 στα 10 κάτι που στο headstock αναγράφει Gibson.

Μια πραγματικότητα της ζωής που αποτυπώνεται και εδώ.

Πότε θα κλείσει η κάλπη κ. συνήγορε;

all this has happened before and will happen again

• Moderator
1 λεπτό πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Ώρες πριν κλείσει η κάλπες και το αποτέλεσμα οδεύει προς τα αναμενόμενα. Σε σχεδόν 7 στα 10 σπίτια έγχορδου μουσικού υπάρχει κάτι που γράφει Fender. Σε σε 3 στα 10 κάτι που στο headstock αναγράφει Gibson.

Μια πραγματικότητα της ζωής που αποτυπώνεται και εδώ.

Πότε θα κλείσει η κάλπη κ. συνήγορε;

Ε κάτσε να περάσει το συνταγματικόν 24ωρον ?.

Έπεται η ανάλυση ?

• Like 1

36 λεπτά πριν, Σπινθηροβόλος γάιδαρος είπε

Όπως είπαν και στα προηγούμενα ποστ ο GM έχει συνδεθεί με την Gibson Les Paul λόγω της επιτυχίας του SGTB και αυτόυ του είδους τα κομμάτια που κυκλοφόρησε εκεί γύρω στο '90. Κακώς βέβαια μιας και έχει παίξει με ένα σωρό κιθαρες . Μπορείτε να τις δείτε εδώ

Αξιοσημείωτο ότι στην περιοδεία του STGB φημολογείται εντόνως ότι έπαιζε και με μια κορεάτικη Squier strat μέχρι να επισκευαστεί η δικιά του Fender Strat.

Φιλε μου τον ακουω τον gary απο ολες τις περιοδους του. Ξερω οτι επαιζε με διαφορες κιθαρες, ομως για περιπου 25 χρονια επαιζε Gibson, και την περιοδο των Thin Lizzy επισης. Για εμενα ο Gary ηταν Gibson.

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

• Moderator
2 λεπτά πριν, MakisSRV είπε

Για εμενα ο Gary ηταν Gibson.

Είναι αυτό που είπα πριν. Ο καθένας μας τον έχει αλλιώς στο κεφάλι του - για εμένα πχ είναι Fender. Είναι ιδιάζουσα περίπτωση ο λατρεμένος μακαρίτης. 

• Like 1

all this has happened before and will happen again

Είμαι Στρατοκαστεράκιας, αλλά ….. τίποτα άλλο να μην έφτιαχναν οι Γίβσονες, η LP junior με τον έναν μαγνήτη , μόνη γέρνει την ζυγαριά. Τόσα χρόνια οι  Φεντεριάρηδες να ντρέπονται να βγάλουν μια φθηνή της προκοπής Νοκάστερ μονοπήνια, ΝΤΡΟΠΗ !

8 λεπτά πριν, bouzoukleri είπε

Τόσα χρόνια οι  Φεντεριάρηδες να ντρέπονται να βγάλουν μια φθηνή της προκοπής Νοκάστερ μονοπήνια, ΝΤΡΟΠΗ !

Έχουν βγάλει ακόμα και Squier Εsquire.

Την σκέψη ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ telecaster μπορεί να γίνει ESQUIRE (μάλλον αυτό εννοείς με το "Nocaster" και το "μονοπηνια" μια και όλες οι Nocaster είχαν δύο μαγνήτες και φυσικά μονοπηνιους μαγνήτες) με αφαίρεση του πάνω μαγνήτη και ένα νέο ατρυπητο pickguard,την έχεις κάνει ποτέ;

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Συμφωνώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

27 λεπτά πριν, bouzoukleri είπε

Είμαι Στρατοκαστεράκιας, αλλά ….. τίποτα άλλο να μην έφτιαχναν οι Γίβσονες, η LP junior με τον έναν μαγνήτη , μόνη γέρνει την ζυγαριά. Τόσα χρόνια οι  Φεντεριάρηδες να ντρέπονται να βγάλουν μια φθηνή της προκοπής Νοκάστερ μονοπήνια, ΝΤΡΟΠΗ !

Όχι απλά έχουν βγάλει, αλλά έχουν βγάλει και κιθάρα με look esquire και stealth μαγνήτη κάτω απο το pickguard.

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

Λάθος μου , σωστή η διόρθωση, την Esquire είχα στο μυαλό μου.

Αλλά στα 3 κατοστάρικα με τα κελεμπέκια της το σκούρο λούστρο τα βιντάζ λουκ κλειδιά το παλιοκαιρισμένο πικ γκαρντ τα μαυρισμένα χρώμια και πάει λέγοντας

Αλλά κανονική σειρά παραγωγής όχι Fender Special Run.

Επεξεργασμένο από bouzoukleri

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου