Προς το περιεχόμενο

Gibson vs Fender. Η σύγκρουση των γιγάντων. Η τιτανομαχία.

Gibson vs Fender. Η σύγκρουση των γιγάντων. Η τιτανομαχία.   

39 μέλη ψήφισαν

1. 1. Gibson ή Fender

• Fender (strat-tele-jazz master- jaguar- bullet - lead - τα πάντα όλα)
    • Gibson (LP-335-firebird-SG- V -Explorer- τα πάντα όλα).

This poll is closed to new votes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μπορώ να καταλάβω το ότι δεν παίζουν οι fender χωρίς πετάλια ρε γίγαντες. Δηλαδή παίζουν οι gibson; Εξαρτάται τι ήχο θέλεις να βγάλεις. Προφανώς και καταλαβαίνω το ότι οι Gibson έχουνε higher output humbuckers, αλλά ας μην τα μηδενίζουμε όλα. Δηλαδή θα καρφώσεις μια Les Paul σε έναν Twin Reverb και θα πεις οκ τώρα παίζω σκέτα; Η ότι αν βάλεις μια Strat στο overdrive ενός Marshall δε θα βγάλεις ηχάρα;

• Like 1
  • Συμφωνώ 2

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

39 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Όχι ακριβώς... 😉

Δεν είμαι Moorειδικός αλλά έχω την εντύπωση οτι εκεί μέσα '80ς με μέσα '90ς έπαιζε με τη σάρα και τη μάρα, κάτι ποζεροκίθαρα κάτι τελευβρίδια τρέχα γύρευε...

• Συμφωνώ 1

30 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω το ότι δεν παίζουν οι fender χωρίς πετάλια ρε γίγαντες. Δηλαδή παίζουν οι gibson; Εξαρτάται τι ήχο θέλεις να βγάλεις. Προφανώς και καταλαβαίνω το ότι οι Gibson έχουνε higher output humbuckers, αλλά ας μην τα μηδενίζουμε όλα. Δηλαδή θα καρφώσεις μια Les Paul σε έναν Twin Reverb και θα πεις οκ τώρα παίζω σκέτα; Η ότι αν βάλεις μια Strat στο overdrive ενός Marshall δε θα βγάλεις ηχάρα;

Δεν έχει να κάνει μόνο με το output. Έχει να κάνει ΚΑΙ με τα controls κάθε κιθάρας.

Πάρε την Strat καρφί στον Marshall. Θα έχεις ένα μαγνήτη στην γέφυρα που θα ξυρίζει κανονικά, έναν μεσαίο που θα είναι… εντάξει και έναν εξαιρετικό neck. Οι ενδιάμεσες θέσεις θα είναι χαμένες και ίσως χρήσιμες μόνο στα ρυθμικά.

Αντίθετα, τα δυο volume & tone controls στην Les Paul σου δίνουν παρά πολλούς ήχους να παίξεις, από lead neck, super lead bridge, με την δυνατότητα να μειώσεις treble σε καθέναν ανεξάρτητα έως και να τους κάνεις blend στη μεσαία θέση σε ο,τι ποσοστό θέλεις,  ταυτόχρονα διατηρώντας τη δυνατότητα να ελέγχεις ανεξάρτητα treble από τα tone pots. Βασικά το μυστικό για να σεταρεις μια Les Paul να παίζει σωστά σε όλες τις θέσεις, είναι να βρεις τον lead ήχο σου στο neck μαγνήτη πρώτα (και όχι στον bridge) και μετά υπάρχουν παρά πολύ ήχοι για να παίξεις οτιδήποτε.

Strat χωρίς κομπρεσσορα ή και TS / fuzz… no bueno.

• Moderator
1 ώρα πριν, odis13 είπε

είμαι Moorειδικός

Και η κόκκινη strat ήταν η trademark κιθάρα του την εποχή του victims of the future, καθώς και σε μεταγενέστερες εποχές😎

all this has happened before and will happen again

2 ώρες πριν, MakisSRV είπε

και ο Gary Moore

Όπως είπαν και στα προηγούμενα ποστ ο GM έχει συνδεθεί με την Gibson Les Paul λόγω της επιτυχίας του SGTB και αυτόυ του είδους τα κομμάτια που κυκλοφόρησε εκεί γύρω στο '90. Κακώς βέβαια μιας και έχει παίξει με ένα σωρό κιθαρες . Μπορείτε να τις δείτε εδώ

Αξιοσημείωτο ότι στην περιοδεία του STGB φημολογείται εντόνως ότι έπαιζε και με μια κορεάτικη Squier strat μέχρι να επισκευαστεί η δικιά του Fender Strat.

• Like 1

Απο πλευρας ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ και πΓιοτικου ΚΑΘΑΡΟΥ ηχου που με ενδιαφερει ΙΔου η ΦΘΗΝΟΥΣΑ σειρα

Fender Tele>Fender Jazzmaster>Gibson Firebird>Gibson ES125TD>Gibson ES330>Gibson LP Goldtop w/P90s & wraparound bridge>Fender Jaguar>Fender Strat>Gisbon ES335 

LP με διπλους ουτε για ανεκδοτο μια και παιρνουν ισα ισα την βαση  και στην ευελιξια και στον καθαρο ηχο (εκτος και αν εβρισκα καμμια Custom του 68 με PAFs  σαν κι αυτην που μου εκλεψαν πριν 30 χρονια) το ιδιο και SG γιατι ειναι...πανασχημη ρε μαμωτο (ηχητικα μια SG με Ρ90 ειναι σουπερ παντως)

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator
6 λεπτά πριν, Σπινθηροβόλος γάιδαρος είπε

Κακώς βέβαια μιας και έχει παίξει με ένα σωρό κιθαρες

Η αλήθεια είναι ότι ναι έχει παίξει με έναν σωρό και ότι ο καθείς τον έχει συνδέσει κυρίως με μια (κιθάρα), ανάλογα με την περίοδο που γουστάρει περισσότερο. 

• Συμφωνώ 1

all this has happened before and will happen again

• Moderator
1 λεπτό πριν, Superfunk είπε

Απο πλευρας ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ και πΓιοτικου ΚΑΘΑΡΟΥ ηχου που με ενδιαφερει ΙΔου η ΦΘΗΝΟΥΣΑ σειρα

Fender Tele>Fender Jazzmaster>Gibson Firebird>Gibson ES125TD>Gibson ES330>Gibson LP Goldtop w/P90s>Fender Jaguar>Fender Strat>Gisbon ES335 

LP με διπλους ουτε για ανεκδοτο μια και παιρνουν ισα ισα την βαση  και στην ευελιξια και στον καθαρο ηχο (εκτος και αν εβρισκα καμμια Custom του 68 με PAFs  σαν κι αυτην που μου εκλεψαν πριν 30 χρονια)

Εσυ έχεις νομίζω μια LP σωστά;

2 λεπτά πριν, LK είπε

Εσυ έχεις νομίζω μια LP σωστά;

πηρε τον πουλο γιατι μονο βρωμικα και ροΟΥκ επαιζε, και εγω βρωμικα και ροΟΥκ δεν παιζω

γενικα LP με διπλους & Strat εχουν περασει δεκαδες απο τα χερια μου αλλα μου ειναι παντελως αχρηστες οσο και να προσπαθω να μου αρεσουν.....

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου