kosthrash Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Και οι νέοι intel Ultra ειναι δυνατοι και εχουν καλη ενσωματωμενη gpu... Για greek keyboard καλη τυχη (το 90% των laptops που πωλουνται Ελλαδα εχουν US keyboard... ) https://www.skroutz.gr/s/55602508/Acer-Swift-Go-SFG16-72T-16-IPS-FHD-Ultra-9-185H-32GB-1TB-SSD-W11-Home-US-Keyboard.html https://www.skroutz.gr/s/56835545/HP-HP-ProBook-460-G11-16-IPS-FHD-Ultra-7-155U-32GB-512GB-SSD-W11-Pro-International-English-Keyboard.html https://www.skroutz.gr/s/52241032/Lenovo-ThinkBook-16-G7-IML-16-IPS-FHD-Ultra-7-155H-32GB-1-0TB-SSD-W11-Pro-GR-Keyboard.html. GR Keyboard https://www.cpubenchmark.net/compare/5844vs5677vs5815/Intel-i7-14650HX-vs-Intel-Ultra-7-155H-vs-Intel-Ultra-9-185H Επεξεργασμένο 16 Οκτωβρίου από kosthrash 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MGs Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Να ξέρεις οτί στον χώρο αυτό,δέν υπάρχουν σταθερές. Μέσα έχω ένα Dell precision 15" (2015) που είχα για Djing με ζημιά στο motherboard(απο δική μου αμέλεια,,έπρεπε να βάλω στα σκουπίδια την εργοστασιακή του μπαταρία με την αγορά του)και το πρώτο Macbook Pro (2006) που παίζει ακόμη και τα 2 αγορασμένα απο αμερική. Και τα 2 έχουν παραστεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες,κάτω απο ζέστη,δίπλα απο θάλλασα,υγρασία,βροχή κ.τ.λ με το Macbook Pro να βγαίνει σαν τον Ράμπο με το καλάμι μέσα απο την λίμνη. Σαν αιρετικό μέλος του φόρουμ,που την μιά με αγαπάνε και την άλλη μαζεύουν ξύλα να με κάψουν στο κέντρο της πλατείας,θα προσπαθήσω να βοηθήσω και ίσως φανούν χρήσιμα κάποια πράγματα απο αυτά που έχω να πώ. Ξεκινάμε με το πρώτο,το οποίο αγγίζει την σφαίρα του υπερφυσικού,όπου αρκετοί θα ξεχυθούν στα χωράφια για το μάζεμα ξυλείας και την επιλογή πυρσού. Οταν θέλουμε ένα workstation για μουσική,με σκοπό να ξοδέψουμε ένα αξιοσέβαστο ποσό,δέν ψάχνουμε Ελλάδα.Επίσημο αντιπρόσωπο από αμερική για εμένα. Δεύτερο,ένας ισχυρότερος επεξεργαστής δέν σημαίνει γρηγορότερο/σταθερότερο περιβάλλον πάντα. Ολες μα όλες οι εταιρίες που λανσάρουν τεχνολογία στην αγορά,ψεύδονται ασύστολα. Οπως ψευδείς είναι οι ενδείξεις σε ένα DAW και στα plugins π.χ Ενας διακριτικός i5 π.χ με την κατάλληλη παρέα(motherboard,μνήμες,gpu,power supply κτλ)μπορεί να κρατήσει για αρκετά χρόνια το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη σου,πλέοντας σε μια γαλήνια ψηφιακή θάλλασα,σε σχέση με έναν πολλά υποσχόμενο i9 σε ένα άλλο σύστημα,οπου το μόνο που θα σου κάνει πιό γρήγορο θα είναι το export(render) και την ζωή δύσκολη. Τρίτο,ευκολία πρόσβασης/αντικατάστασης/συντήρησης των μερών που το αποτελούν. Τέταρτο, δώσε μεγάλη σημασία,σε αυτό που δέν δίνουν αρκετοί,είτε αφορά το σπίτι σου,το σταθερό σου σύστημα,η το που θα κουμπωθεί ένα λάπτοπ Τα ρεύματα. Και την μπαταρία. Πεμπτο και τελευταίο,σεμεδάκι πάνω στην οθόνη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Guru Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου ASUS 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, MGs είπε Οταν θέλουμε ένα workstation για μουσική,με σκοπό να ξοδέψουμε ένα αξιοσέβαστο ποσό,δέν ψάχνουμε Ελλάδα.Επίσημο αντιπρόσωπο από αμερική για εμένα. Υπάρχουν πλέον σοβαροί και στην Ελλάδα. Dell και Lenovo, άψογο service ειδικά σε Premium εγγυήσεις. 1 1 www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kosthrash Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, MGs είπε Οταν θέλουμε ένα workstation για μουσική,με σκοπό να ξοδέψουμε ένα αξιοσέβαστο ποσό,δέν ψάχνουμε Ελλάδα.Επίσημο αντιπρόσωπο από αμερική για εμένα. Δεύτερο,ένας ισχυρότερος επεξεργαστής δέν σημαίνει γρηγορότερο/σταθερότερο περιβάλλον πάντα. Ολες μα όλες οι εταιρίες που λανσάρουν τεχνολογία στην αγορά,ψεύδονται ασύστολα. Αν παρεις απο Αμερικη, θα πληρωσεις και τελωνειο (εκτος και αν παραγγειλεις μεσω Αμαζον, το οποιο υπολογιζει στην τελικη τιμη και εξοδα τελωνειου). Ουτε λογος φυσικα για ελληνικο πληκτρολογιο. Στις cpu τα πραγματα ειναι αντικειμενικα, δεν χωραει αμφιβολια στις επιδοσεις και εφοσον εδω και χρονια δεν αναβαθμιζονται οι cpus στα laptops,παιρνεις απλα το ισχυρότερο διαθεσιμο στο budget σου για να σε βγαλει περισσοτερο καιρο. Τελος, οσον αφορα την εγγυηση, εκτος απο την global εγγυηση του κατασκευαστη (συνηθως για 1 ετος απο την αγορα), οτιδηποτε πωλειται στην Ελλαδα εχει βασει νομου ελαχιστη εγγυηση 2 ετων απο τον πωλητη. " Ποια είναι η διάρκεια της νόμιμης εγγύησης; Η νόμιμη εγγύηση που πρέπει να παρέχεται από τον πωλητή έχει ελάχιστη διάρκεια δύο (2) ετών. " https://www.gov.gr/sdg/goods/defective-products/general/warranties Επεξεργασμένο 16 Οκτωβρίου από kosthrash 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Moderator Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 13 ώρες πριν, makam είπε Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τα φώτα και τις προτάσεις σας για αγορά laptop (Win). Προσανατολίζομαι σε DELL, αλλά είμαι ανοικτός και για κάποιο άλλο brand αν είναι κάτι εξαιρετικό. Να είναι τουλάχιστον 15,6", 32GB / 1TB SSD, Χρήση: Μουσικά projects, ηχογράφηση (cakewalk-multiple tracks-plug ins), μίξη, video editing, internet, γενική χρήση. GR Keyboard (θα προτιμηθεί). Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα video games. Να μην ξεπεράσω τα 1500 - 1600 ευρώ. (Αν υπάρχει καλή πρόταση για ακόμα φθηνότερα, ακόμα καλύτερα...) Αν μπορείτε προτείνετε συγκεκριμένα μοντέλα, με βοηθάει και θα το εκτιμήσω πολύ! Ευχαριστώ. Επειδή την έχω πατήσει με Windows UltraBook (HP Spectre 360, i7 10ης γενιάς/16GB), νιώθω την υποχρέωση γνωρίζοντας ότι είμαι εκτός topic και χωρίς να θέλω να σπάσω μπάλες να πω ότι για multimedia θα πήγαινα Windows μόνο σε Desktop. Στα multimedia laptops θεωρώ ότι πλέον έχει ξεφύγει η Apple και ένα M1 Macbook Pro 16Gb που θα το βρεις με κανα 500ρικο μεταχειρισμένο θα δυσκολευτεί πολύ να το πιάσει ένα PC των τριπλάσιων χρημάτων. Αν κάνω λάθος, θα χαρώ να με διορθώσει κάποιος. Αν παρόλα αυτά πας σε Windows laptop δες τουλάχιστον να έχει ένα Thunderbolt 4, να μπορείς να πας σε όποια κάρτα θες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru makam Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου OP Guru Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, kpeyos είπε Επειδή την έχω πατήσει με Windows UltraBook (HP Spectre 360, i7 10ης γενιάς/16GB), νιώθω την υποχρέωση γνωρίζοντας ότι είμαι εκτός topic και χωρίς να θέλω να σπάσω μπάλες να πω ότι για multimedia θα πήγαινα Windows μόνο σε Desktop. Στα multimedia laptops θεωρώ ότι πλέον έχει ξεφύγει η Apple και ένα M1 Macbook Pro 16Gb που θα το βρεις με κανα 500ρικο μεταχειρισμένο θα δυσκολευτεί πολύ να το πιάσει ένα PC των τριπλάσιων χρημάτων. Αν κάνω λάθος, θα χαρώ να με διορθώσει κάποιος. Αν παρόλα αυτά πας σε Windows laptop δες τουλάχιστον να έχει ένα Thunderbolt 4, να μπορείς να πας σε όποια κάρτα θες. Ευχαριστώ για την απάντηση. Λόγω συμβατότητας πρέπει να έχω windows και στο laptop. To laptop το θέλω έτσι κι αλλιώς βοηθητικά στο desktop που ήδη υπάρχει. Οι κάρτες που θα κουμπώνουν επάνω του είναι μια RME Babyface Pro κι εναλλακτικά μια Behringer U-PHORIA UMC204HD, που την έχω τώρα μόνιμα επάνω στο υπάρχον laptop. 2 Makis Ablianitis facebook.com/makisablianitisofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Moderator Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, makam είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Λόγω συμβατότητας πρέπει να έχω windows και στο laptop. To laptop το θέλω έτσι κι αλλιώς βοηθητικά στο desktop που ήδη υπάρχει. Οι κάρτες που θα κουμπώνουν επάνω του είναι μια RME Babyface Pro κι εναλλακτικά μια Behringer U-PHORIA UMC204HD, που την έχω τώρα μόνιμα επάνω στο υπάρχον laptop. Αν κάνεις τις μίξεις και τις σοβαρές επεξεργασίες στο desktop και στο laptop κάνεις μόνο πολύ απλά πράγματα θα παλεύεται. Καλή επιτυχία! Δυστυχώς δεν έχω κάτι φετινό να έχω δει από πρώτο χέρι σε Windows laptop να σου προτείνω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Μίξεις κάνω και στο σπίτι.. Και μιλάμε για έργα από 7-12 κανάλια που και που φτάνω και σε 16-18( φουλ πλαγκίν) ο χώρος δεν βοηθά την παρουσία πύργου, και το laptop ήταν μονόδρομος. Και μια μεγάλη 42'' οθόνη. Πολλά έργα φεύγουν απο το σπίτι για να πάνε στο στούντιο. Πλέον δεν υπάρχει φόβος (κρασαρίσματα, αργοπορίες συστήματος). Αρκεί να μην είσαι συλλέκτης vst και να ξέρεις τι κάνεις, ποια είναι η ταυτότητά σου. Σε i7/13 τρέχω Spectrasonics, Gforce, Valhalla, Lexicon, Akai, και samples φουλ. Επεξεργασμένο 16 Οκτωβρίου από Costas Siachamis 2 www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Guru Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου Βέβαια, για βαριά πράγματα, όπως θα δουλέψει ένας πύργος δεν θα δουλέψει το ίδιο ένα laptop. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση