Προς το περιεχόμενο

Stratocaster ή Telecaster - ιδού η απορία...

Stratocastet ή Telecaster  

35 μέλη ψήφισαν

1. 1. Stratocastet ή Telecaster

• Stratocaster "δαγκωτό"
      21
    • Telecaster "και ξερό ψωμί"
      14

This poll is closed to new votes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Καταρχάς εδώ δεν μιλάμε για το ποια είναι καλλίτερη .

Ο λαός μίλησε ! 😁

Άλλωστε εγώ τις θεωρώ εξίσου καλές (tele/ strat) .....φυσικά κάτω από την LP 😁

Εξηγούμε το φαινόμενο , που ισχύει, ότι δεν μεγαλώασμε με παραστάσεις TELE στα 80's .

Μοναδική εξαίρεση , όταν πήραμε βίντεο  , και είδαμε ΟΛΟΙΙΙΙ για πρώτη φορά τόσο πολυ tele  😆με το crossroads....αλλά τότε μας τρέχανε τα σάλια με τις μεταλοκιθάρες του VAi 😁

• Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, LK είπε

Ο λαός μίλησε !

Καλά ο λαΓος έχει μιλήσει πολλές φορές στην Ελλάδα και το βλέπουμε τα χαλια μας...🤣

Βρες καλύτερο επιΧηΡοιμΑ

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

33 λεπτά πριν, LK είπε

Εξηγούμε το φαινόμενο , που ισχύει, ότι δεν μεγαλώασμε με παραστάσεις TELE στα 80's .

Μα αυτό ήταν επειδή ιΣτε μαμπεΙπιζγκονηδες 😅    εμείς που ακούγαμε μουσική της ΠΡΟΚΟΠΗΣ μια χαρά με tele μεγαλώσαμε.

• Χαχα 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator
2 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Καλά ο λαΓος έχει μιλήσει πολλές φορές στην Ελλάδα και το βλέπουμε τα χαλια μας...🤣

Βρες καλύτερο επιΧηΡοιμΑ

Τωρα, ξανά.....σε 4 χρόνια πάλι!

Μόλις τώρα, Superfunk είπε

Μα αυτό ήταν επειδή ιΣτε μαμπεΙπιζγκονηδες 😅    εμείς που ακούγαμε μουσική της ΠΡΟΚΟΠΗΣ μια χαρά με tele μεγαλώσαμε.

Ναι είπαμε,  εσύ έβλεπες Prince στην ΥΕΝΕΔ στη Σονυ 😆

• Χαχα 1

• Moderator

Παιδιά,  ανέβηκα σπίτι και είπα να δω τι παίζει η Σονυ 😁

• Χαχα 5

• Moderator
1 ώρα πριν, LK είπε

Εξηγούμε το προφανές δηλαδή...

1 ώρα πριν, LK είπε

Μοναδική εξαίρεση , όταν πήραμε βίντεο  , και είδαμε ΟΛΟΙΙΙΙ για πρώτη φορά τόσο πολυ tele  😆με το crossroads....αλλά τότε μας τρέχανε τα σάλια με τις μεταλοκιθάρες του VAi 😁

Άλλο ένα τρανό παράδειγμα ταύτισης της tele (τότε) με γεροντοκαταστάσεις- ασχέτως αν ο Μάτσιο ήταν πιτσιρικάς.  

• Συμφωνώ 1

all this has happened before and will happen again

• Moderator
4 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Εξηγούμε το προφανές δηλαδή...

Άλλο ένα τρανό παράδειγμα ταύτισης της tele (τότε) με γεροντοκαταστάσεις- ασχέτως αν ο Μάτσιο ήταν πιτσιρικάς.  

Δεν θυμάμαι (περίεργο για εμένα- γιατί θυμάμαι σκέψεις μου από το 1979 😆) τι αισθανόμουν όταν το είδα (για πρώτη φορά) και πώς έκανε o οργανισμός μου  response στην tele (εγώ τότε ήμουν 11 χρονών ) , αλλά θυμάμαι σίγουρα πώς είχα ενθουσιαστεί με τις κιθάρες του Vai 😄

Toτε παραμυθιαζόμασταν με κάτι yamaha RGX 112 instead 😁

• Moderator

Η tele , δεν θα υπήρχε στη σύγχρονη κιθαριστικη Ελλάδα,  γιατί οκ στο USA είναι σημαία,  και μιλάω για ηλικίες μέχρι 30..αντε 35, αν δεν υπήρχε ο Κοτζέν.

Οι παλαιότεροι τις εκτιμούμε για άλλους λόγους. 

• Moderator
4 λεπτά πριν, LK είπε

Δεν θυμάμαι (περίεργο για εμένα- γιατί θυμάμαι σκέψεις μου από το 1979 😆) τι αισθανόμουν όταν το είδα (για πρώτη φορά) και πώς έκανε o οργανισμός μου  response στην tele (εγώ τότε ήμουν 11 χρονών ) , αλλά θυμάμαι σίγουρα πώς είχα ενθουσιαστεί με τις κιθάρες του Vai 😄

Toτε παραμυθιαζόμασταν με κάτι yamaha RGX 112 instead 😁

Εγώ το Crossroads το είδα σε βίντεο μόλις είχε βγει στα βίντεο κλαμπ - η ταινία είναι του '86, οπότε λίγο αργότερα. Η tele του Μάτσιο δεν είχε κάνει αίσθηση σε κανέναν (την παρακολουθήσαμε παρέακι με κάνα δύο κιθαρίστες, 17 - 18 ετών). Ήταν απλά μια... tele, κιθάρα για ηλικιωμένους κλπ - όπως δηλαδή τις αντιμετωπίζαμε τότε.

Αλλά η (κάτι σαν) Jackson (;) που κρατούσε ο Vai ήταν... διαστημόπλοιο 😎

Bottom line: Νομίζω ότι συντριπτική πλειοψηφία που παρακολουθήσαμε τότε  την ταινία, αντιμετωπίσαμε την tele του Μάτσιο με αδιαφορία και τον Vai και την super strat του με δέος.

• Συμφωνώ 1

all this has happened before and will happen again

• Moderator

Μην ξεχνάς @Terry RoscoeBeck5 ότι άλλη ήταν η ταινία που μας συγκλόνισε εκείνη την εποχή (ακριβώς την ίδια χρονιά).

Το trIck or treat.😆

• Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου