Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρική κιθάρα-Αγορά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλώς μας ήρθες.

Όλα τα προηγούμενα σωστά.

Πριν οποιαδήποτε απόφαση σχεδίου χρώματος κατασκευαστή και άλλων λεπτομερειών κάνε μια χάρη στον εαυτό σου. Εάν έχεις την δυνατότητα πήγαινε για γούστο και ξεκρέμασε όσο περισσότερα όργανα μπορείς. Σε αυτό το στάδιο απλά βίωσε το ζύγισμα, την αλλαγή κέντρου βάρους , πως και εάν μπορείς να αγκαλιάσεις , να πιάσεις το όργανό. Να δεις η βιομηχανική σχεδίαση , η εργονομία , εάν κουμπώνει σωστά σε εσένα.

Καλόπαιχτο ό,τι επιλέξεις.

• Like 1
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

43 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Θα σου πρότεινα μια κιθάρα με διάταξη ΗSS, δηλαδή να έχει δυο μονούς μαγνήτες (για καθαρό και bluesy ήχο), και με έναν διπλό  humbucker στη γέφυρα για να μπορείς να έχεις πιο high gain ήχους χωρίς θόρυβο. Θα μπορείς να παίξεις σχεδόν τα παντα. Για να το κάνεις με επιτυχία και με όρεξη, πρέπει να γνωρίζεις τα εξής βασικά:

1. Τον ήχο τον παράγει ο ενισχυτής (συμβάλει ελάχιστα η κιθάρα), οπότε πρέπει να προσέξεις τι ενισχυτή θα πάρεις. Καλό είναι να ακούσεις στο Youtube δείγματα από τον ήχο του, πριν επιλέξεις. Εάν έχεις καλό ήχο, θα σε "φτιάχνει" και θα σου κάνει όρεξη να παίξεις. Εάν δεν σου "κάθεται" στα αυτιά ο ήχος, θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

2. Ακόμα βασικότερο από τον ήχο, είναι το σωστο σετάρισμα του οργάνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το καινούριο όργανο δεν έρχεται σωστά σεταρισμένο (ρυθμιση βέργας, ύψος χορδών στη γέφυρα, intonation κλπ). Στην περίπτωση αυτή, σου κάνει τη ζωή δύσκολη στο παίξιμο και σε απωθεί από το να συνεχίσεις. Καλό είναι να ελέγξει την κιθάρα ένας τεχνικός, ή να στη σετάρουν από το μαγαζί που θα την αγοράσεις (αν υπάρχει η δυνατότητα), ή κάποιος γνωστός σου, έμπειρος από ηλεκτρικές κιθάρες.

Εναλλακτικά, αντί ενισχυτή, θα μπορούσες να παρεις ένα πολυεφέ και να το συνδέσεις με κάποια ηχεία μόνιτορ ή και ακουστικά. Εάν έχεις και αρκετή "τριβή" με υπολογιστές και software, θα μπορούσες να μην αγοράσεις τίποτα και αντί ενισχυτή να παίζεις μέσω software προσομοίωσης ενισχυτων (εάν έχεις audio interface). Στα λέω εντελώς πληροφοριακά.

ωραία, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες, ευχαριστώ. Να ρωτήσω, θα προτείνατε κάποιον συγκεκριμένο τύπο ενισχυτη;

3 λεπτά πριν, bouzoukleri είπε

Καλώς μας ήρθες.

Όλα τα προηγούμενα σωστά.

Πριν οποιαδήποτε απόφαση σχεδίου χρώματος κατασκευαστή και άλλων λεπτομερειών κάνε μια χάρη στον εαυτό σου. Εάν έχεις την δυνατότητα πήγαινε για γούστο και ξεκρέμασε όσο περισσότερα όργανα μπορείς. Σε αυτό το στάδιο απλά βίωσε το ζύγισμα, την αλλαγή κέντρου βάρους , πως και εάν μπορείς να αγκαλιάσεις , να πιάσεις το όργανό. Να δεις η βιομηχανική σχεδίαση , η εργονομία , εάν κουμπώνει σωστά σε εσένα.

Καλόπαιχτο ό,τι επιλέξεις.

ευχαριστώ, πολύ χρήσιμο γιατί θα προτιμούσα ένα ελαφρύ όργανο!

Δεν έχω εμπειρία με τόσο οικονομικούς ενισχυτές,  ώστε να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο, αλλα είμαι σίγουρος ότι με κάποιους από αυτούς θα μου έκανε κέφι να παίξω. Μπορείς εκτός της κιθάρας, να ζητήσεις να δοκιμάσεις και κάποιους οικονομικούς ενισχυτές. Να ακούσεις τον ήχο τους, τα εφέ κλπ. 

Εάν θα έπρεπε να διαλέξω έναν οικονομικό ενισχυτή, θα έδινα βάση στον καθαρό του ήχο, να είναι καλός και να με εμπνέει. Να έχει κάποια βασικά εφέ, όπως delay και reverb.

Να βάζω distorted ήχο και να μου αρέσει, χωρίς να χρειάζεται να χάνω πολύ χρόνο στη ρύθμιση του eq. 
Συνήθως δεν είναι το ευκολότερο πράγμα να ακούσεις καλο distorted ήχο από τέτοια ενισχυτάκια. Αλλά υπάρχουν και διαμαντάκια. 

• Like 1

Γιώργος

• Moderator
20 λεπτά πριν, artd1mi είπε

. Να ρωτήσω, θα προτείνατε κάποιον συγκεκριμένο τύπο ενισχυτη;

Ψηφιακό,  modeling , με εφφε πάνω του....για ευκολία. 

Γιατί αν αρχίσουμε για λάμπες,  πετάλια κ.ο.κ. θα τα παρατήσεις από σήμερα. 

• Συμφωνώ 1

1 λεπτό πριν, LK είπε

Ψηφιακό,  modeling , με εφφε πάνω του....για ευκολία. 

Γιατί αν αρχίσουμε για λάμπες,  πετάλια κ.ο.κ. θα τα παρατήσεις από σήμερα. 

κάτι κατάλαβα, πολύς όγκος πληροφορίας!

4 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Δεν έχω εμπειρία με τόσο οικονομικούς ενισχυτές,  ώστε να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο, αλλα είμαι σίγουρος ότι με κάποιους από αυτούς θα μου έκανε κέφι να παίξω. Μπορείς εκτός της κιθάρας, να ζητήσεις να δοκιμάσεις και κάποιους οικονομικούς ενισχυτές. Να ακούσεις τον ήχο τους, τα εφέ κλπ. 

Εάν θα έπρεπε να διαλέξω έναν οικονομικό ενισχυτή, θα έδινα βάση στον καθαρό του ήχο, να είναι καλός και να με εμπνέει. Να έχει κάποια βασικά εφέ, όπως delay και reverb.

Να βάζω distorted ήχο και να μου αρέσει, χωρίς να χρειάζεται να χάνω πολύ χρόνο στη ρύθμιση του eq. 
Συνήθως δεν είναι το ευκολότερο πράγμα να ακούσεις καλο distorted ήχο από τέτοια ενισχυτάκια. Αλλά υπάρχουν και διαμαντάκια. 

τέλεια, για αρχή χαίρομαι που καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω!

• Moderator

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου