Προς το περιεχόμενο

The case for gigging with a solid-state amp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και δηλώνω οπαδός του ήχου των λαμπατων ενισχυτών και 9/10 φορές παίζω με τον Fender Bassbreaker 30r μου, κληθήκαμε να πλαισιώσουμε μουσικά με την χορωδία μας ένα συμβάν που διοργάνωνε ένας δήμος της Θεσσαλονίκης, και αποφάσισα να παίξω με τον Boss Katana 50 MKI που τον έχω για practice amp στο σπίτι. 

Οι λόγοι ήταν οι εξής:

1) Δεν υπήρχαν κρουστά πέρα από ένα καχόν, και μάλιστα δίπλα μου ήταν ακορντεόν και βιολί, που θα έπρεπε να ακούγονται κ αυτοί.

2) Δεν είχα απαιτήσεις για πληθώρα ήχων, πέρα από έναν καθαρό ήχο, και έναν με boost και delay για το σόλο. Με κάλυπτε ο Κατάνα.

3) Παίζαμε σε θέατρο, άρα θα την άκουγα από τον ηχολήπτη αν ανέβαζα ένταση

4) Ήθελα να ξεστήσω γρήγορα και να φύγω γιατί είχε και ομιλίες κλπ μετά, τις οποίες ήθελα να αποφύγω, οπότε το να περιμένω να κρυώσει ο ενισχυτής μου ήταν out of the question 

5) Γερνάω και είμαι και λίγο ατσούμπαλος στο κουβαλημα 

Το venue

20241013_101051.thumb.jpg.d7d589c899cffcff48cde9137dfdd4eb.jpg

Με το που ξεκινήσαμε στο soundcheck, είχα τον Katana στο 50watt setting, με Sennheiser e906 μπροστά, και μου λέει ο ηχολήπτης "Ώπα ο ενισχυτής είναι πολύ δυνατά, χαμήλωσε το όσο πιο πολύ γίνεται και θα ακούς από το μόνιτορ". Το κατέβασα στα 25watt με το volume περίπου στη μέση. Τον χαροποιησα λογικά γιατί δεν ξανασχοληθηκε μαζί μου. Τον άκουγα ίσα ίσα στο ρυθμικό καθαρό, και πολύ άνετα με το boost μπροστά. 

20241013_105700.thumb.jpg.776b96b4aa805308e46c0843d929a19f.jpg

20241013_111816.thumb.jpg.0afa7e665c8db0bcd10dec2258b976b7.jpg

Συμπεράσματα:

1) Σαν εμπειρία το ευχαριστήθηκα όσο όλες τις φορές που έχω παίξει με λάμπα. Καταλάβαινα τη διαφορά στον ήχο, ήταν λίγο πιο τσίγκινος, αλλά όσο έπαιζα δε με ένοιαζε. ΕΙΔΙΚΑ σε τόσο χαμηλές εντάσεις.

2) Απίστευτη ευκολία το να μαζεύω αμέσως αφού τελειώσω και να φεύγω χωρίς να με νοιάζει το γυαλί στο πίσω μέρος του ενισχυτή.

3) Για τέτοιου είδους συναυλίες ίσως είναι ακόμα καλύτερα μια Direct Out λύση, τύπου πεταλιέρα. Είναι ένας τομέας στον οποίο δεν έχω εμπειρία και μάλλον πρέπει να αποκτήσω γιατί θα επαναληφθούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

4) Τα εφφέ του Κατάνα είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Πολύ ωραίο το clean boost, πολύ καλό το delay. 

5) Με πολλή χαρά θα ξαναπαίξω με τον Katana ζωντανά. 

6) Η Gretsch είναι πανέμορφη. 

• Like 5

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator
23 λεπτά πριν, Nekkon είπε

6) Η Gretsch είναι πανέμορφη. 

Είναι.

Για πες κι άλλα για αυτή. 

• Συμφωνώ 1

• Moderator
2 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Θα την κάνω review άμα σου άρεσε 

Δεν μου άρεσε απλώς.

Αυτή έλεγα το πρωί στον @gkourmoul1 το πρωι ότι θα πάρω 😆

• Like 1
  • Χαχα 1

12 λεπτά πριν, LK είπε

Δεν μου άρεσε απλώς.

Αυτή έλεγα το πρωί στον @gkourmoul1 το πρωι ότι θα πάρω 😆

Περίμενε μέχρι black Friday, και ο Νάκας και ο Thomann κάνουν εκπτώσεις σε αυτήν την εταιρία. Την είχα πάρει 878 από 1040

• Like 1

Never give up! 

• Moderator
3 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Περίμενε μέχρι black Friday, και ο Νάκας και ο Thomann κάνουν εκπτώσεις σε αυτήν την εταιρία. Την είχα πάρει 878 από 1040

Παραπάνω θα  περιμένω 😁

• Χαχα 1

• Moderator
Μόλις τώρα, Nekkon είπε

Δε με έκοψε 

Συμφωνώ με τερρυ.εγω δεν θα την άφηνα έτσι. 

Θα καθόμουν στη σκηνή και θα την κρατούσα 😁

• Συμφωνώ 1

28 λεπτά πριν, LK είπε

Συμφωνώ με τερρυ.εγω δεν θα την άφηνα έτσι. 

Θα καθόμουν στη σκηνή και θα την κρατούσα 😁

Και πως θα έβγαζες φωτογραφία; ;😄

• Χαχα 2

Never give up! 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου