Προς το περιεχόμενο

Focusrite 18i20 3rd gen vs 18i20 4rd gen ?

foxxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας θα ήθελα τα φώτα σας πάνω στο θέμα της εν λόγω κάρτας καθώς μετά από ερεθισμό μου σε άλλο θέμα που έπεσε στην συζήτηση για την αγορά μιας κάρτας ήχου με πολλές εισόδους σαν την 18i20 3rd gen είδα πλέον ότι έχει βγει και 18i20 4rd gen και με διαφορά 300 ευρώ παρά πάνω.

Mετά από απορία μου θα ήθελα να μάθω τι διάφορες έχει από την 3rd gen η 4rd gen 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν πρωτοβγήκε η Gen3 έκανε κάτι λιγότερο από 500, τώρα φαίνεται να ναι σε "προσφορά" ίσως γιατί βγήκε η 4.

Σίγουρα φαίνεται να χει παραπάνω ψηφιακά μπλιμπλίκια, φωτάκια, και εντελώς διαφορετικό layout.

Εδώ ένας πίνακας που βρήκα στο site της Focusrite.

image.png.4d059a9cf8e70e9f3eeefe95b45c7f7e.png

• Like 1

Δεν τον είχα δει τον πίνακα να πω την αλήθεια σε ευχαριστώ.

βέβαια βλέπω το dynamic range ανεβασμένο τα υπόλοιπα οκ το auto gain δεν ξέρω ποσό βασικό είναι 

και αν έχει πιο δυνατούς καλύτερους η ανώτερους AD/DA convetores

• Guru

Εξαρτάται γιατί ακριβώς την θέλεις. Τι θα συνδέσεις πάνω, μικρόφωνα ή synths;

Κάτι πολύ σημαντικό, πόσες φυσικές εισόδους θέλεις να έχει ταυτόχρονα;

Στην ίδια περίπου κατηγορία:

https://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_18i20_3rd_gen.htm   €398

https://www.thomann.de/gr/tascam_us_16x08.htm   €345

https://www.thomann.de/gr/behringer_umc1820.htm   €269

Η 18i20 4th generation ανεβαίνει στα €699

https://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_18i20_4th_gen.htm

• Like 1

• Moderator

@foxxxΣτην πραγματικότητα η 4η γενιά στις Scarlett τις φέρνει πιο κοντά από ποτέ στις Clarett ή στην Forte για όποιον τη θυμάται. 

Για μένα ως πρώην κάτοχος και των Scarlett Gen I & II και της Forte, η διαφορά μεταξύ Scarlett και Forte σε ποιότητα ήχου ήταν ξεκάθαρη. 

Θεωρώ ότι και πάλι θα πήγαινα σε Antelope ή Motu ή Audient πριν επιλέξω Focusrite. Η Focusrite δεν υποστηρίζει τα προϊόντα της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίθετα η Motu ας πούμε βγάζει ακόμη drivers για κάρτες 20ετίας και έχει top support. H Antelope έχει τους κορυφαίους convertors στην κατηγορία της και είμαι πολύ ικανοποιημένος απ'π τη ZenQ και η Audient είναι το μεγαλύτερο VFM εδώ και πολλά χρόνια στις κάρτες.

• Like 1

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Εξαρτάται γιατί ακριβώς την θέλεις. Τι θα συνδέσεις πάνω, μικρόφωνα ή synths;

Κάτι πολύ σημαντικό, πόσες φυσικές εισόδους θέλεις να έχει ταυτόχρονα;

Καλησπέρα Κύριε Χναρακη 

Έχω καλή κάρτα την UA Volt2 και μια χαρά κάνω την δουλειά μου και με αυτή πάνω στην electronic dance μουσική αλλά ήθελα περισσότερες εισόδους και έπεσε σαν πρόταση και η αλλαγή κάρτας και έτσι το έψαξα και ρώτησα.

14 λεπτά πριν, kpeyos είπε

@foxxxΣτην πραγματικότητα η 4η γενιά στις Scarlett τις φέρνει πιο κοντά από ποτέ στις Clarett ή στην Forte για όποιον τη θυμάται. 

Για μένα ως πρώην κάτοχος και των Scarlett Gen I & II και της Forte, η διαφορά μεταξύ Scarlett και Forte σε ποιότητα ήχου ήταν ξεκάθαρη. 

Θεωρώ ότι και πάλι θα πήγαινα σε Antelope ή Motu ή Audient πριν επιλέξω Focusrite l. Η Focusrite δεν υποστηρίζει τα προϊόντα της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίθετα η Motu ας πούμε βγάζει ακόμη drivers για κάρτες 20ετίας και έχει top support. H Antelope έχει τους κορυφαίους convertors στην κατηγορία της και είμαι πολύ ικανοποιημένος απ'π τη ZenQ και η Audient είναι το μεγαλύτερο VFM εδώ και πολλά χρόνια στις κάρτες.

Καλησπέρα φιλε kpayos ευχαριστώ για τις πληροφορίες βασικά όπως είπα και στον Κύριο Χναρακη κοίταζα για μια κάρτα με περισσότερες εισόδους αν μπορούσα δεν θα έφευγα από UA και θα κοίταγα την Apollo x8 αλλά εκεί δίνεις νεφρό για κάρτα ?

Τις Motu τις φοβάμαι από παλιά διάβαζα συνέχεια θέματα, τις Antelope δεν έχω καμία ιδέα για αυτές

Επεξεργασμένο από foxxx

Ο πίνακας ήταν λίγο κρυμμένος κάτω κάτω στη σελίδα, και αρκετές φορές δεν έβγαζε την gen3, αλλά άλλες gen4 σύγκριση. Τον βρήκα εντελώς τυχαία και έπρεπε να κάνω αρκετά refresh για να μου βγάλει τη σύγκριση με gen3. Προσωπικά δε βλέπω σημαντικές διαφορές που να κοστίζουν όντως +300 ευρώ.

Το Dynamic Range και το Gain Rainge δεν πιστεύω διαφορά, εκτός αν είσαι πολύ του sound design που χρειάζεσαι να ηχογραφήσεις την τρίχα που πέφτει, ή κάνεις τίποτα τρελές ορχηστρικές ηχογραφήσεις σε τεράστιες αίθουσες ξέρω γω.

Επιπλέον, επειδή η Scarlett 18i20 φαίνεται να είναι γενικότερα ένα interface τύπου "ΔΕΙΤΕ ΜΕ, ΤΑ ΕΧΩ ΟΛΑ", στα 700 ίσως μπορείς να πάρεις κάτι με λιγότερα features, αλλά πιο ποιοτικά, πιο εξειδικευμένα, πιο συγκεκριμένα, για αυτό ακριβώς που θες εσύ, χωρίς επιπλέον μπλιμπλίκια που εν τέλει (εσύ) δε χρειάζεσαι.

• Like 1

• Moderator
10 λεπτά πριν, foxxx είπε

αν μπορούσα δεν θα έφευγα από UA και θα κοίταγα την Apollo x8 αλλά εκεί δίνεις νεφρό για κάρτα 

Μισό λεπτό.

Έχεις ήδη μια UA κάρτα απ' ότι καταλαβαίνω. Μήπως μπορεί να επεκταθεί μέσω ADAT? Το έχεις κοιτάξει;

• Like 1

• Guru
13 λεπτά πριν, kpeyos είπε

Μήπως μπορεί να επεκταθεί μέσω ADAT?

Σωστά, αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη (Universal Audio Volt 2) δεν έχει.

Επεξεργασμένο από Μανώλης Χναράκης
  • Like 1

18 λεπτά πριν, kpeyos είπε

Μισό λεπτό.

Έχεις ήδη μια UA κάρτα απ' ότι καταλαβαίνω. Μήπως μπορεί να επεκταθεί μέσω ADAT? Το έχεις κοιτάξει;

Δεν νομίζω δεν έχει υποδοχές για ADAT μόνο η Apollo twin παίρνει 

Επεξεργασμένο από foxxx

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου