Προς το περιεχόμενο

Patch bay TRS VS Analog Mixer......

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

@foxxx Οι λύσεις είναι:

1. μία κανονική κονσόλα, κατά προτίμηση ψηφιακή.

2. ένα mixer σαν αυτό που σου είπε πιό πάνω ο @Waterfall-K.

3. ένα patchbay σαν αυτό που κοίταξες.

Ανάλογα την επιλογή αλλάζει όχι μόνο το κόστος αλλά και η ευελιξία - ποιότητα.

Σαφώς και παίζουν ρόλο ενισχυτής ηχεία αλλά και οι πηγές που θα συνδεθούν.

Εξαρτάται αν πρόκειται για κάτι επαγγελματικό ή για home κατάσταση.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Όπως σου είπαν και όλοι απο πάνω, αυτό που θες να κάνεις , γίνεται με διάφορους τρόπους (δεν θες να κάνεις και κάτι περίπλοκο).

Η κάρτα που σου προτείνει ο @MGs, μολονότι είναι αριστούργημα και κάθε φορά που τη βλέπω μου τρέχουν τα σάλια, τη θεωρώ Overkill για την περίπτωσή σου.

Γιατί και μόνος παίζεις , από ό,τι λες, άρα δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά ins / διαφορετικά κανάλια, και έχεις πλήκτρα και drum machine, άρα δεν σε ενδιαφέρουν οι προενισχύσεις, με line δουλεύεις,

Τώρα, rack mixer ή patchbay.

Και με τα 2 κάνεις την δουλεία σου (αυτή που θες).

Εγώ έχω και τα δύο.

Αλλά γιατί;

Έχω και εγώ μια κάρτα με 2 ins .

Επειδής είναι  όμως pci , είναι η M Audio Audiophile 192 , ήθελα " front panel" για αυτή για να μην σκύβω να κουμπώνω.

Έτσι κούμπωσα πάνω της έναν μικτη , τον Behringer UB-802 Mixer (δεν είναι rack αλλά desk, αλλά δεν μας ενδιαφέρει- θα μπορούσε να είναι rack- το ίδιο είναι).

Και έτσι τα δυο in της κάρτα , έγιναν 6 (ακριβώς για τον λόγο που θες εσύ, να μην κουμπώνω και ξεκουμπώνω. Ήθελα να έχω ετοιμο το σετ, για μια κιθαρα, ένα μπασο, 2 μικροφωνα , ενα συνθ και ένα drum machine).

Απο αυτά τα 4 τα χειριζομαι από τον μικτη, και τα άλλα 2 είναι συνδεδεμένα στο patchbay και με split γίνονται και 8 αν θέλω, για να κουμπώνω από εκεί π.χ. synth είτε stereo η mono, και το drum machine (για να μην τραβάω μακρυα καλώδια).

Τον μικτη όμως εγώ τον χρειάζομαι και για έναν επιπρόσθετο λόγο  γιατί κουμπώνω πάνω του και διάφορα εξωτερικά σε rack μορφή effects.

Επίσης ο μίκτης έχει και eq / pan , και σε αυτό υπερτερεί από το patchay.

Από την άλλη το patchbay κάνει ΚΑΙ άλλα πολλά πραγματα , που μπορεί να τα χρειαστεις στο μέλλον, και δεν τα κάνει ο μικτης

Δες τι θες να κάνεις και πράξε ανάλογα.

Στην τελική παρε και μείκτη και patch , δεν είναι ακριβά.

Π.χ. ΑΥΤΟ ;

https://www.thomann.de/gr/behringer_px3000_ultrapatch_pro_patchbay.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwmaO4BhAhEiwA5p4YLz98aojbYLk-69nOv5CdFYZtMSYCuvFYmZnm2U4N0Bm-wVRjun_8iRoC9Z0QAvD_BwE

και τον μείκτη που σου είπαν, το RX1602 V2

Στο μέλλον πάρε και την κάρτα που σου είπε ο @MGs όχι γιατι τη χρειάζεσαι, αλλά γιατί ειναι αριστούργημα (πάλι μου τρέχουν τα σάλια ?)

• Like 1

5 ώρες πριν, LK είπε

Όπως σου είπαν και όλοι απο πάνω, αυτό που θες να κάνεις , γίνεται με διάφορους τρόπους (δεν θες να κάνεις και κάτι περίπλοκο).

Η κάρτα που σου προτείνει ο @MGs, μολονότι είναι αριστούργημα και κάθε φορά που τη βλέπω μου τρέχουν τα σάλια, τη θεωρώ Overkill για την περίπτωσή σου.

Γιατί και μόνος παίζεις , από ό,τι λες, άρα δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά ins / διαφορετικά κανάλια, και έχεις πλήκτρα και drum machine, άρα δεν σε ενδιαφέρουν οι προενισχύσεις, με line δουλεύεις,

Τώρα, rack mixer ή patchbay.

Και με τα 2 κάνεις την δουλεία σου (αυτή που θες).

Εγώ έχω και τα δύο.

Αλλά γιατί;

Έχω και εγώ μια κάρτα με 2 ins .

Επειδής είναι  όμως pci , είναι η M Audio Audiophile 192 , ήθελα " front panel" για αυτή για να μην σκύβω να κουμπώνω.

Έτσι κούμπωσα πάνω της έναν μικτη , τον Behringer UB-802 Mixer (δεν είναι rack αλλά desk, αλλά δεν μας ενδιαφέρει- θα μπορούσε να είναι rack- το ίδιο είναι).

Και έτσι τα δυο in της κάρτα , έγιναν 6 (ακριβώς για τον λόγο που θες εσύ, να μην κουμπώνω και ξεκουμπώνω. Ήθελα να έχω ετοιμο το σετ, για μια κιθαρα, ένα μπασο, 2 μικροφωνα , ενα συνθ και ένα drum machine).

Απο αυτά τα 4 τα χειριζομαι από τον μικτη, και τα άλλα 2 είναι συνδεδεμένα στο patchbay και με split γίνονται και 8 αν θέλω, για να κουμπώνω από εκεί π.χ. synth είτε stereo η mono, και το drum machine (για να μην τραβάω μακρυα καλώδια).

Τον μικτη όμως εγώ τον χρειάζομαι και για έναν επιπρόσθετο λόγο  γιατί κουμπώνω πάνω του και διάφορα εξωτερικά σε rack μορφή effects.

Επίσης ο μίκτης έχει και eq / pan , και σε αυτό υπερτερεί από το patchay.

Από την άλλη το patchbay κάνει ΚΑΙ άλλα πολλά πραγματα , που μπορεί να τα χρειαστεις στο μέλλον, και δεν τα κάνει ο μικτης

Δες τι θες να κάνεις και πράξε ανάλογα.

Στην τελική παρε και μείκτη και patch , δεν είναι ακριβά.

Π.χ. ΑΥΤΟ ;

https://www.thomann.de/gr/behringer_px3000_ultrapatch_pro_patchbay.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwmaO4BhAhEiwA5p4YLz98aojbYLk-69nOv5CdFYZtMSYCuvFYmZnm2U4N0Bm-wVRjun_8iRoC9Z0QAvD_BwE

και τον μείκτη που σου είπαν, το RX1602 V2

Στο μέλλον πάρε και την κάρτα που σου είπε ο @MGs όχι γιατι τη χρειάζεσαι, αλλά γιατί ειναι αριστούργημα (πάλι μου τρέχουν τα σάλια ?)

Σε ευχαριστώ παρά πολύ είσαι πολύ κατατοπιστικός ??

• Moderator
Μόλις τώρα, foxxx είπε

Σε ευχαριστώ παρά πολύ είσαι πολύ κατατοπιστικός ??

Τίποτα. 

50 ευρώ και εσυ?

• Χαχα 1

Βασικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μου απάντησαν όλοι δώσατε και από κατι και αυτός ήταν και ο σκοπός του θέματος. ?

• Like 2
  • Συμφωνώ 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου