Προς το περιεχόμενο

Patch bay TRS VS Analog Mixer......

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω αν κάπου το έχασα αλλά νομίζω ότι για τη δουλειά που το θέλεις και αν ο χώρος στο γραφείο είναι το πρόβλημα ή γενικά προτιμάς το rack format, ένα rack-spaced analog mixer θα ήταν αυτό που χρειάζεσαι, πχ κάτι τέτοιο: https://www.thomann.de/intl/behringer_rx1602_v2.htm

Ούτε θα χρειαστεί να μάθεις τίποτα, είναι εντελώς ξεκάθαρη η χρήση του, μπορείς να ρυθμίζεις και εντάσεις κατευθείαν από τα knobs κλπ.

Το patchbay θα ήταν πιο ταιριαστό αν είχες πολλά όργανα και πολύ βάλε-βγάλε ή ήθελες να στέλνεις σήμα σε πολλές εξόδους και τέτοια. Αν έχεις λίγα όργανα που more or less δεν τα πειράζεις, δεν ξέρω γιατί προσανατολίζεσαι στο patchbay (εκτός κι αν το έγραψες και δεν το κατάλαβα οπότε sorry).

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα takisB  ναι μου το είπανε και για αυτό

η αλήθεια είναι ότι έχω για την ώρα 3 synths και αναμένω αλλά 2 σε βάθος χρόνου και ένα analog Drum machine και δεν ξέρω αν θα με καλύψει μελλοντικά και δεν θέλω να ρισκάρω. 

Το έχω και αυτό υπόψην μου αλλά δεν έχω αποφασίσει για αυτό έβαλα το θέμα αυτό να πάρω γνώμες και απόψεις και από εδώ έχω 2 μήνες που το ψάχνω. 

Επεξεργασμένο από foxxx

ΟΚ, εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου καλύτερα.

Πάντως αυτό που σου έδωσα σαν παράδειγμα έχει 8 stereo inputs, ακόμα και με τις μελλοντικές σου προσθήκες δηλαδή είναι οκ και έχει και αέρα για 2 stereo όργανα ακόμα - πάσο αν έχεις σκοπό να βάλεις ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

• Like 1

To RX1602 V2 του το έχω προτείνει κι εγώ, αλλά...δεν ακούει. Έχει κολλήσει για κάποιον λόγο στο patchbay.

To χρησιμοποιώ για τα synths μου αρκετά χρόνια τώρα, είχα και την προηγούμενη version. Κορυφαία και καρα-τεσταρισμένη επιλογή από χιλιάδες πληκτράδες, και σε αστεία τιμή. Και τα νέα synths που περιμένω εκεί θα μπουν.

• Χαχα 1

Specs talks, M??gs walks

Αντι να δίνεις 150 απο εδώ και 150 απο εκεί,θα έπρεπε να πουλήσεις την κάρτα,αφού θες περισσότερες εισόδους και να πάρεις μία οπως την παρακάτω.

Με 398 καινούργια,η μεταχειρισμένη με 400 ευρώ έβρισκες και καλύτερες όπως motu πχ που έχουν και ανώτερους AD/DA convertor.

https://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_18i20_3rd_gen.htm

Η ηλεκτρονική μουσική,είναι μια μουσική που βασίζεται πολύ στην ποιότητα του σήματος.Αν θές να κάνεις σωστή δουλειά.

Αλλά και για τον χαβαλέ σου να είναι,εφ όσων έχεις hardware όργανα,πάλι η λύση που σου προτείνω είναι καλύτερη,γιατί με τα ίδια λεφτά,θα έχεις καλύτερες προενισχύσης.

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, MGs είπε

Με 398 καινούργια,η μεταχειρισμένη με 400 ευρώ έβρισκες και καλύτερες όπως motu πχ που έχουν και ανώτερους AD/DA convertor.

https://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_18i20_3rd_gen.htm

Η ηλεκτρονική μουσική,είναι μια μουσική που βασίζεται πολύ στην ποιότητα του σήματος.Αν θές να κάνεις σωστή δουλειά.

Αλλά και για τον χαβαλέ σου να είναι,εφ όσων έχεις hardware όργανα,πάλι η λύση που σου προτείνω είναι καλύτερη,γιατί με τα ίδια λεφτά,θα έχεις καλύτερες προενισχύσης.

Να πω καταρχάς και σε ευχαριστώ που μου απάντησες ότι είμαι επαγγελματίας και αναφέρομαι στο προσωπικό μου home studio.

To σκέφτομαι όμως και αυτό που λες αλλά για πιο μετά που και πάλι δεν έχει όσες εισόδους θέλω και αυτή η κατηγορία καρτών.

τώρα όσο για την universal audio δεν την λες και χάλια κάρτα αλλά ναι οκ όπως είπα όλα τα κοιτάω και θέλω να ακουστούν όλες οι γνώμες και απόψεις.

36 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

To RX1602 V2 του το έχω προτείνει κι εγώ, αλλά...δεν ακούει. Έχει κολλήσει για κάποιον λόγο στο patchbay.

To χρησιμοποιώ για τα synths μου αρκετά χρόνια τώρα, είχα και την προηγούμενη version. Κορυφαία και καρα-τεσταρισμένη επιλογή από χιλιάδες πληκτράδες, και σε αστεία τιμή. Και τα νέα synths που περιμένω εκεί θα μπουν.

Θέλω να ακούσω γνώμες ηρέμησε ?

Επεξεργασμένο από foxxx

7 λεπτά πριν, foxxx είπε

Θέλω να ακούσω γνώμες ηρέμησε ?

H γνώμη του GURU (εδώ,☝️ που κοιτάς??) θα έπρεπε να σου αρκεί. Κι αν προσθέσεις και τη γνώμη κάποιων χιλιάδων πληκτράδων, νομίζω αρκεί για να πάρεις μια απόφαση. Το RX1602 αποτελεί κλασική και αξιόπιστη λύση εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

• Like 1

Specs talks, M??gs walks

Είχα βρεθεί και εγώ σε δίλλημα αναμεσα σε rack mixer και κανονικό mixer , είχα σκεφτεί και την επιλογή του behringer που προαναφερθηκε. Αν και παμφηνος πρεπει να είναι καλός, έχει καλές κριτικές, αλλά αν κάποιος θέλει να στειλει send σε εφε αυτό θα είναι μονοφωνικό και το return θα του δεσμεύσει μία είσοδο.

Τελικά κατέληξα σε μια midas dm16. 

Τωρα όσο αφορά το patchbay,  μπορεί να λειτουργήσει ως summing mixer? Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται με το σήμα, δε θα χάνεται η ισχύς του ? Ξερω πως το patchbay χρησιμοποιείται για να κουμπωνουν / ξεκουμπώνουν κάποιες εκατοντάδες φορές τα όργανα που θα κούμπωναν στο μίκτη , ωστε να μη χαλάνε τα βύσματά του, να χαλάει το patchbay δηλαδή. 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου