X
  • Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Dream Theater - Επιστροφή στις ρίζες...

Grey

Μέλος
Πόντοι
98
Εψές αργά λοιπόν πήρα χαμπάρι ότι ανέβηκε το πρώτο τραγούδι από το καινούριο άλμπουμ του αγαπημένου μου γκρουπ(Dream Theater)...Και μιλάμε τώρα για μια πολύ ιδιαίτερη κυκλοφορία από μόνη της,αφού είναι η πρώτη επαφή των DT με το κοινό τους από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επιστροφή του Portnoy.

Δεν το άκουσα κι ούτε πρόκειται.Μήτε αυτό,μήτε όλο το υπόλοιπο που υποθέτω πως θα ανέβει σύντομα.Θα θυμηθώ τα παλιά και θα κάνω την ιεροτελεστία όπως πρέπει.Θα περιμένω μέχρι το Φλεβάρη που θα κυκλοφορήσει το CD...Θα το πάρω,θα το ανοίξω,θα το χαζέψω και θα το βάλω να παίζει ενόσω διαβάζω τσι στίχοι.

...Άιντε γιατί πολύ εύκολα και γρήγορα έχουν γίνει όλα με τη μουσική κι έχω ξενερώσει άσχημα.

Feel free to spam.Το έχω πάρει απόφαση λαίμαι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καταλαβαίνω πως το λες αλλά δεν κάνει apply σε εμένα. 

Τα παλιά τα χρόνια τα cd's inlays και ακόμα πιο παλιά τα lp , ήταν όχι μόνο artwork, αλλά και πηγή πληροφοριών. 

Πλέον αυτά τα έχουμε πολύ παραπάνω.

Με ένα γκουγκλαρισμα, θα δεις videos με τον Πετρούτσι να αλλάζει χορδές για το track 1, να ψωνίζει κάλτσες ο Πορτνόυ για την φωτογράφιση του album και ό,το backstage θες.

Οπότε ακου τα για να πάρεις μια πρώτη ιδέα, και δες ο,τι έξτρα footage υπάρχει. 

Δεν το άκουσα κι ούτε πρόκειται.Μήτε αυτό,μήτε όλο το υπόλοιπο που υποθέτω πως θα ανέβει σύντομα.Θα θυμηθώ τα παλιά και θα κάνω την ιεροτελεστία όπως πρέπει.Θα περιμένω μέχρι το Φλεβάρη που θα κυκλοφορήσει το CD...Θα το πάρω,θα το ανοίξω,θα το χαζέψω και θα το βάλω να παίζει ενόσω διαβάζω τσι στίχοι.

...Άιντε γιατί πολύ εύκολα και γρήγορα έχουν γίνει όλα με τη μουσική κι έχω ξενερώσει άσχημα

Το ίδιο έλεγα ότι θα κάνω με το τελεύταιο των Priest (Invincible Shield). Δυστυχώς δεν κρατήθηκα να περιμένω να φτάσει το cd και το άκουσα online όταν κυκλοφόρησε. Βέβαια μετά στο καπάκι παρήγγειλα από γνωστό κατάστημα όλα τα άλμπουμ της δισκογραφίας τους που μου έλειπαν (και πετάχτηκα με ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα για να τους δω λάιβ).

Μακάρι να αντέξεις και να κρατηθείς.

Πάντως όλως τυχαίως, και χωρίς να έχω ιδέα ότι θα κυκλοφορήσει κάτι σύντομα, ακουγα πολύ Theater (στο αμάξι) πρόσφατα.

Δεν είμαι πάντα στο mood να τους ακούσω, και δεν έχω ακούσει κανένα άλμπουμ τους με τον Mangini, αλλά όσα έχω ακούσει (μεχρι πριν φύγει ο Portnoy) ήταν όλα ανεξαιρέτως εξαιρετικά άλμπουμς, ακόμα και το ντεμπούτο (που όμως δεν ακούγεται πλέον λόγω χάλια παραγωγής). Απορώ δηλαδή αν έχουν βγάλει ποτέ μέτριο ή κακό άλμπουμ.

Υ.Γ.1 Το κομμάτι είναι πολύ καλό

Υ.Γ.2 Το αγαπημένο μου άλμπουμ είναι το falling into infinity και κράξτε με όσα θέλετε

Υ.Γ.2 Το αγαπημένο μου άλμπουμ είναι το falling into infinity και κράξτε με όσα θέλετε

Σε καμία περίπτωση. Και εμένα αυτό είναι το αγαπημένο μου.

Για μένα είναι το λιγότερο καλό από την πρώτη εποχή τους αλλά και πάλι καλύτερο από την πρόσφατη εποχή τους...Ναι μεν θα βρεις μέσα κομμάτια ξένα προς την αντίληψη τους και για αυτό τα σκατώνουν εντελώς αλλά από την άλλη έχει και πέντε πραγματικά αριστουργήματα.

Αυτό που με κόφτει εμένα είναι να ακούσω κάτι (όσο γίνεται)νέο,κάτι τολμηρό.Νέες ιδέες με DT εκτελέσεις.

Καταλαβαίνω πως το λες αλλά δεν κάνει apply σε εμένα. 

Τα παλιά τα χρόνια τα cd's inlays και ακόμα πιο παλιά τα lp , ήταν όχι μόνο artwork, αλλά και πηγή πληροφοριών. 

Πλέον αυτά τα έχουμε πολύ παραπάνω.

Με ένα γκουγκλαρισμα, θα δεις videos με τον Πετρούτσι να αλλάζει χορδές για το track 1, να ψωνίζει κάλτσες ο Πορτνόυ για την φωτογράφιση του album και ό,το backstage θες.
Αυτό εννοώ,γλυκέ μου...Ότι ακριβώς αυτή η άμεση πρόσβαση σε οπτικο-ακουστικό υλικό έχει αφαιρέσει κάτι από τον μυστικισμό της τότε εποχής.

Αυτό εννοώ,γλυκέ μου...Ότι ακριβώς αυτή η άμεση πρόσβαση σε οπτικο-ακουστικό υλικό έχει αφαιρέσει κάτι από τον μυστικισμό της τότε εποχής.
Ε βγάλε το router από την μπριζα.

50 ευρώ παρακαλώ ?

Ναι μεν θα βρεις μέσα κομμάτια ξένα προς την αντίληψη τους
Εγώ θα το έλεγα, πιο "μουσικά", μελωδικά, ατμοσφαιρικά, πιο "βατά" - που όμως θεωρώ ότι δεν είναι ξένα προς την μουσική τους αντίληψη, αλλά κατά τι πιο "εξευγενισμένα".

Πάντως γούστα είναι αυτά.

Ενα μικρό spoiler για το βίντεοκλίπ μόνο θα σου κάνω,ο τραγουδιστής φοράει την μπλούζα του πασόκ.

Καλά κάνεις.Και εγώ λειτουργώ κάποιες φορές έτσι.

Ερχεται το cd η ο δίσκος,χαμήλωμα φώτα,ποτάκι και τον ακούω.

Υπάρχουν περιπτώσεις οπου με το τέλος του,θα τον πιάσω ευλαβικά,στην θήκη μέσα και κατευθείαν αρχειοθέτηση και κάποιες άλλες,που ανοίγω τα φώτα και λέω,Μπρούνο πιάσε.

Μπρούνο είναι ο σκύλος μου.

Πολλά θα παιχτούν στην δεύτερη παρουσία του Portnoy και στο πώς βρήκε τα πράγματα εκεί πέρα.

Θυμίζω,για όσους ενδιαφέρονται,ότι ο τύπος αυτός είχε περίπου ηγεμονικό ρόλο στην μπάντα καθώς σε πολλά πράγματα είχε τον τελευταίο λόγο... Ένα από αυτά ήταν και τα τελικά arrangements των κομματιών.

Μου φαίνεται απίθανο να το πιάσει από εκεί που το άφησε 13 χρόνια μετά και αυτό πιστεύω θα φανεί/ ακουστεί.

Με λίγα λόγια,κρατάω μικρό καλάθι για την μουσική ανανέωση που τόσο και τόσοι περιμένουμε.

Εμένα μου ακούγονται καλύτεροι και περισσότερο δεμένοι μουσικά από ποτέ!!!

Εγώ άκουσα ένα "κλασικό" κομμάτι για τα δεδομένα της μπάντας. 

Πως ακριβώς ταιριάζουν;

Το ένα δηλώνει ελπίδα.Το άλλο εκτίμηση.

Εγώ άκουσα ένα "κλασικό" κομμάτι για τα δεδομένα της μπάντας. 

Ποια δεδομένα;Τα τότε;Τα τώρα;

Μη μου πεις,μη μου πεις!

Λοιπόν, @Grey, άκου τι έγινε.

Έβαλα το κομμάτι να παίζει στην τηλεόραση.

Έπαιζε, έπαιζε... κάποια στιγμή ήρθε το κούριερ που περίμενα, άνοιξα στον άνθρωπο και γύρισα μπροστά στην οθόνη. Το τραγούδι είχε τελειώσει, είχε αρχίσει ένα παλαιότερο που δεν θυμόμουν καθόλου, και νόμισα ότι απλώς συνεχίζει το αρχικό κομμάτι.. μέχρι που τελείωσε το δεύτερο και είδα τον τίτλο του (από την εποχή Mangini).

Τώρα αυτό ήταν καλό ή κακό;

Είδες πως να κάνεις spoiler χωρίς να κάνεις spoiler;

Λοιπόν, @Grey, άκου τι έγινε.

Έβαλα το κομμάτι να παίζει στην τηλεόραση.

Δεν ξέρω αν ήταν καλό ή κακό αλλά σίγουρα ξέρω ότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ακούσεις το συγκεκριμένο γκρουπ.

Άκου τώρα και από μένα ένα περίεργο μπούσουλα που έχω βρει μετά από δεκαετίες ακροάσεων των DT...

Σπάνια τα κομμάτια που θα μου κάνουν κλικ αμέσως θα καταλήξουν να είναι και από τα αγαπημένα μου.Συνήθως αυτά που εγώ περιγράφω ως ύμνους,με έχουν ταλαιπωρήσει πρώτα αρκετά...Πολλή υπομονή, πολλά ακούσματα.

Δεν ξέρω αν ήταν καλό ή κακό αλλά σίγουρα ξέρω ότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ακούσεις το συγκεκριμένο γκρουπ.

Εννοείς την τηλεόραση;

Είναι συνδεδεμένη με DAC του χιλιάρικου, ενισχυτή του ενάμιση χιλιάρικου και παθητικά ηχεία του ενάμιση χιλιάρικου έκαστον.

Αν εννοείς το βίντεο, συμφωνώ μεν, αλλά αυτοί το διαλέξανε δε. Όταν βγάζεις στον αέρα κάτι πριν από το άλμπουμ, είναι και αυτό μία δήλωση.

Άκου τώρα και από μένα ένα περίεργο μπούσουλα που έχω βρει μετά από δεκαετίες ακροάσεων των DT...

Σπάνια τα κομμάτια που θα μου κάνουν κλικ αμέσως θα καταλήξουν να είναι και από τα αγαπημένα μου.Συνήθως αυτά που εγώ περιγράφω ως ύμνους,με έχουν ταλαιπωρήσει πρώτα αρκετά...Πολλή υπομονή, πολλά ακούσματα.

Αυτό ισχύει, εννοείται.

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back