Προς το περιεχόμενο

Tonerider Alnico IV Trembucker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από το 2007 περίπου έχω πάνω στην στρατ μου το τίμιο σετάκι Tonerider Pure Vintage και είπα να κάνω μια δοκιμή στην γέφυρα με τον AlNiCo4 Trembucker της Tonerider.

1)μετρημένος 8,6khm,nikel silver base plate, υπάρχει και καλωδίωση για split.

2)στα καθαρά ωραίος ανοιχτός αρκετά ήχος ισορροπημένος με μικρή εμφάνιση στα πρίμα.οτι περιμένεις από έναν low output μαγνητη.καπώς μου φάνηκε παραπάνω πριμος όταν παίζει με gain.οχι όμως όπως Burstbuckers που έχω πaνω στην SG μου που είναι αρκετά πιο πριμαριστοι.

3) περισσότερο καλός από όσο φανταζομουν στην θέση μαζί με τον μεσαίο και εύκολα βρίσκεις το sweet spot με το ύψος για να έρθει σε ισορροπία με το vol των υπολοίπων μονών μαγνητών.

4)για τα 56€ που μου κόστισε μαζί με τα μεταφορικά νομίζω από banzai δεν μπορούσε να είναι καλύτερα.και δεν θυμάμαι αν από παλιότερα η Tonerider έδινε και 5 έτη εγγύηση.

Τον προτείνω ανεπιφύλακτα για όλο το κλασσικό εύρος blues,rock κτλ.

IMG_20241003_164445.jpg

IMG_20241003_172232.jpg

IMG_20241003_164414.jpg

IMG_20241003_164343.jpg

• Like 3

papa don't take no mess!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς εννοείς τον alnico 4 classic και όχι trembucker.

Είναι πάρα πολύ καλός μαγνήτης. Είμαι fun της tonerider και έχω τους περισσοτερους διπλούς μαγνήτες της στις κιθάρες μου. Ο alnico 4 θυμίζει πολύ τον alnico 2, αλλά έχει ελαφρώς πιο defined/σφικτά μπασα, και λίγο πιο έντονα πρίμα. Οι διαφορές είναι μικρές, αλλά αισθητές. Ο alnico 5 bermingham, έχει πιο έντονο χαρακτήρα, όντας κλασικός A5 με κοφτερά πρίμα και σφικτά μπάσα. Εξαιρετικός paf μαγνήτης και αυτός.

Μετά έχουμε τον Αlnico 2 rocksong, είναι κάπως πιο hot PAF, με κάπως έντονα μεσαία. Ωραίος και κρεμώδης μαγνήτης για blues kai rock. Και τέλος, ο generator, ένας hot alnico 5 που μπορεί να παίξει άνετα από μπλούζ μέχρι μέταλ. Έχει ελαφρώς πιο μοντέρνο ήχο σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά παίζει τα παντα και το κάνει πολύ καλά, με έμφαση τους 80s ροκ ήχους.

Εδώ έχω τον Α2 στη θεση neck και τον A2 rocksong στη γεφυρα.

Οι μοναδικοί μονοί που έχω είναι οι pure vintage και είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με ο,τι άλλο έχω ακούσει. Είναι πολύ στρογγυλοί, με vintage προσανατολισμό και κάπως ψηλό output. Δεν έχουν τα κρυστάλλινα και defined καθαρά, αλλά έχουν μια στρογγυλάδα και τονισμό σε όλες τις συχνότητες, με έμφαση τις "σωστές" ψηλομεσαίες. Το αποτέλεσμα είναι ότι μόλις τους βάλεις από ελαφρύ overdrive, εώς heavy distortion, έχουν τεράστιο πλεονέκτημα.

Με overdrive

Mε τέρμα το fuzz

• Like 1

Γιώργος

5 ώρες πριν, E7#9 είπε

Για τους P90 της Tonerider, έχει κανείς άποψη;

Μια χαρά ειναι φίλε 

6 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

Προφανώς εννοείς τον alnico 4 classic και όχι trembucker.

Είναι πάρα πολύ καλός μαγνήτης. Είμαι fun της tonerider και έχω τους περισσοτερους διπλούς μαγνήτες της στις κιθάρες μου. Ο alnico 4 θυμίζει πολύ τον alnico 2, αλλά έχει ελαφρώς πιο defined/σφικτά μπασα, και λίγο πιο έντονα πρίμα. Οι διαφορές είναι μικρές, αλλά αισθητές. Ο alnico 5 bermingham, έχει πιο έντονο χαρακτήρα, όντας κλασικός A5 με κοφτερά πρίμα και σφικτά μπάσα. Εξαιρετικός paf μαγνήτης και αυτός.

Μετά έχουμε τον Αlnico 2 rocksong, είναι κάπως πιο hot PAF, με κάπως έντονα μεσαία. Ωραίος και κρεμώδης μαγνήτης για blues kai rock. Και τέλος, ο generator, ένας hot alnico 5 που μπορεί να παίξει άνετα από μπλούζ μέχρι μέταλ. Έχει ελαφρώς πιο μοντέρνο ήχο σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά παίζει τα παντα και το κάνει πολύ καλά, με έμφαση τους 80s ροκ ήχους.

Εδώ έχω τον Α2 στη θεση neck και τον A2 rocksong στη γεφυρα.

Οι μοναδικοί μονοί που έχω είναι οι pure vintage και είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με ο,τι άλλο έχω ακούσει. Είναι πολύ στρογγυλοί, με vintage προσανατολισμό και κάπως ψηλό output. Δεν έχουν τα κρυστάλλινα και defined καθαρά, αλλά έχουν μια στρογγυλάδα και τονισμό σε όλες τις συχνότητες, με έμφαση τις "σωστές" ψηλομεσαίες. Το αποτέλεσμα είναι ότι μόλις τους βάλεις από ελαφρύ overdrive, εώς heavy distortion, έχουν τεράστιο πλεονέκτημα.

Με overdrive

Mε τέρμα το fuzz

Εννοώ AlNiCo4 Classic F spaced 

papa don't take no mess!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου