Προς το περιεχόμενο

Έψαξα κι εγώ στην αποθήκη, και βρήκα κιθάρα......

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator
5 λεπτά πριν, LK είπε

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ άνεση.

Όπως είδες όταν ανέφερες τα δύο "μαγικά" γράμματα -SG- όχι δεν άρχισα την... γκρίνια ?, αλλά γύρισα πάραυτα το "τσάμικο": Ευλογητός, άξιος, εύγε κλπ... ?

Εδώ βρε κοτζάμ sir και έχει στην φαρέτρα του και μια SG ?

• Χαχα 1
  • Συμφωνώ 1

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator
8 λεπτά πριν, LK είπε

Στα μείον της πάντως, τη θεωρώ πολυ ευθραυστη.....μπορεί να ειναι και η ιδέα μου.

Σε σχέση με αυτά που έχεις μάθει να κρατάς στο χέρι - τα πιο... μπαμπάτσικα- ναι σου δίνει αυτήν την αίσθηση. Είναι σαφέστατα πιο αέρινη. Αλλά δεν το θεωρώ μείον. Νομίζω ότι θα το συνηθίσεις και δεν θα του δίνεις σημασία. 

• Moderator
5 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Σε σχέση με αυτά που έχεις μάθει να κρατάς στο χέρι - τα πιο... μπαμπάτσικα- ναι σου δίνει αυτήν την αίσθηση. Είναι σαφέστατα πιο αέρινη. Αλλά δεν το θεωρώ μείον. Νομίζω ότι θα το συνηθίσεις και δεν θα του δίνεις σημασία. 

Έχω την αίσθηση ότι αν την πιάσω απο το σώμα και από το Neck και βάλω δύναμη θα την σπάσω.?

Αν το κάνω με την tele, θα σπάσω το χέρι μου.?

Κατα τα λοιπά δεν θα το συνηθισώ , γιατί όπως είπα, δεν ξανα βγαίνει για τη θηκη.

Θα την χαρούν οι κληρονόμοι (τα ανίψια) ?

Ο μόνος λόγος που τη δοκίμασα χθες ηταν ...να δω αν δουλεύει (έπρεπε νομίζω ?).

• Moderator
2 λεπτά πριν, LK είπε

Έχω την αίσθηση ότι αν την πιάσω απο το σώμα και από το Neck και βάλω δύναμη θα την σπάσω.?

Αν το κάνω με την tele, θα σπάσω το χέρι μου.?

Κατα τα λοιπά δεν θα το συνηθισώ , γιατί όπως είπα, δεν ξανα βγαίνει για τη θηκη.

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά... Στην απίθανη περίπτωση που έχεις ένα gig και Ω του θαύματος σε έχει πιάσει η μέση σου, ποια κιθάρα θα επέλεγες;

Ε... ε; ?

Για εμένα ένα ακόμα plus της SG είναι το γεγονός ότι είναι μια εν δυνάμει κιθάρα του... γεροντάρα (όσο και αν δεν θα σου αρέσει αυτή η προσέγγιση)  ?

Όχι φυσικά ότι είσαι γέρων, αλλά μεγαλώνουμε... 

12 λεπτά πριν, LK είπε

Θα την χαρούν οι κληρονόμοι (τα ανίψια) ?

Θες να βαφτίσεις την κόρη μου? Το λάδι δεν έπιασε με τον προηγούμενο (μου εχει βγάλει το λάδι). Δεν πειράζει που ειναι 12. Θα της αλλάξουμε και όνομα αν χρειαστεί...

Επεξεργασμένο από gkourmoul1
  • Χαχα 4

Γιώργος

• Moderator
3 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά... Στην απίθανη περίπτωση που έχεις ένα gig και Ω του θαύματος σε έχει πιάσει η μέση σου, ποια κιθάρα θα επέλεγες;

Ε... ε; ?

Επειδή υπάρχει μια αμυδρή  περίπτωση.....και αν με πετύχουν σε καλή φαση θα το δεχτώ.

Το σκέφτηκα.

Tην les paul studio θα έπαιρνα.

• Συμφωνώ 1

• Moderator
9 λεπτά πριν, LK είπε

Επειδή υπάρχει μια αμυδρή  περίπτωση.....και αν με πετύχουν σε καλή φαση θα το δεκχώ.

Το σκέφτηκα.

Tην les paul studio θα έπαιρνα.

ΟΚ fair enough, αλλά μην βγάζεις και την SG από το κάδρο.

ΥΓ: Την άλλη την LP να πάρεις, την καινούργια ? Μου θύμησες μια συνέντευξη προ αμνημονεύτων ετών του Angus Young, που έλεγε ότι σε μια συναυλία για κάποιο λόγο είχε αφήσει την SG στην άκρη και έπαιξε με LP. Τον κοπάνησε η κιθάρα στον γοφό και... "ξεποφιάστηκε" που λένε στα μέρη του @gkourmoul1 ?

Έκτοτε δεν ξανάπιασε LP ?

• Χαχα 2

Ο λόγος, εικάζω, που σου φαίνεται πιο "εύθραυστη" η SG είναι ότι ο λαιμός βρίσκεται πιο μπροστά τοποθετημένος σε σχέση με μια Les Paul. Αυτό που κερδίζεις βέβαια είναι η πολύ καλύτερη πρόσβαση ψηλά στα τάστα, αυτό που χάνεις είναι το καταραμένο neck-dive. Το οποίο, κατά την γνωμη μου, είναι θέμα μόνο όταν παίζεις όρθιος, γιατί όταν παίζεις καθιστός ισορροπείς την κιθάρα με τον δεξί σου αγκώνα βασικά, πάνω στο σώμα. Επίσης είναι λίγο πιο άβολη από την Les Paul για να παίζεις πολύ χαμηλά στα τάστα, γιατί "τεντώνεσαι" λίγο παραπάνω να τα φτάσεις.

Η SG δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη κιθάρα, σχεδιαστικά, από την Les Paul. Είναι απλά διαφορετική. Προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις και ταυτόχρονα χάνει σε κάποια άλλα σημεία.

Όσον αφορά τον ήχο καθεαυτό, γενικότερα μιλώντας, θεωρώ ότι η SG έχει λίγο πιο έντονη παρουσία στα μεσαία. Το οποίο την κάνει πιο ταιριαστή σε συγκεκριμένα ήδη μουσικής (όπως το stoner rock / sludge rock για παράδειγμα) που η παραμόρφωση είναι διαφορετική από αυτή του κλασικού metal. Μου αρέσει επίσης πάρα πολύ για blues, σε στυλ Gary Clark Jr. , συνεργάζεται εξαιρετικά με fuzz-boxes κλπ.

Να την χαίρεσαι Λάκη. Εσύ, όχι το συγγενολόι. Γνώμη μου.

• Συμφωνώ 1

16 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Στην απίθανη περίπτωση που έχεις ένα gig και Ω του θαύματος σε έχει πιάσει η μέση σου, ποια κιθάρα θα επέλεγες;

Ε... ε; ?

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Keith Richards on X: "Making music with “Sonny” 1967 Fender ...

Και με semi hollow για να βάζουμε και καμια ιδέα στον @LK

Into A Blue Haze: John Lee Hooker - Live in Portland 1986

Επεξεργασμένο από Shelter
  • Χαχα 2

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

• Moderator
8 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

ΟΚ fair enough, αλλά μην βγάζεις και την SG από το κάδρο.

ΥΓ: Την άλλη τη LP να πάρεις ? Μου θύμησες μια συνέντευξη προ αμνημονεύτων ετών του Angus Young, που έλεγε ότι σε μια συναυλία για κάποιο λόγο είχε αφήσει την SG στην άκρη και έπαιξε με LP. Τον κοπάνησε η κιθάρα στον γοφό και... "ξεποφιάστηκε" που λένε στα μέρη του @gkourmoul1 ?

Έκτοτε δεν ξανάπιασε LP ?

Κοίτα η Lp studio γιατί 

1ον γράφει πάνω gibson,  άρα δεν θα με ξεφτιλίσει σε κάποιον που ξέρει (θα πει 50 χρόνων δικηγόρος παίζει με Harley Benton ?)

2ον Νταξ είναι το πιο cool σχήμα σε κιθάρα ever.

3ον με P90s παίζεις τα πάντα. 

4ον είναι ελαφριά. 

5ον αν πάθει κάτι,  δεν είναι και οικονομική καταστροφή...όχι μεγάλη..

Μελετημένα πράγματα ?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου