Waterfall-K Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 54 λεπτά πριν, sultan of string είπε καλά μην κουράζεσαι και γράφεις Aν κουραζόμουν/βαριόμουν να γράψω, δεν θα έγραφα τα παρακάτω: "Όσοι δεν ξέρουν αυτό το μικρό τερατάκι, τα βασικά specs του είναι: • 6-voice polyphonic hybrid synthesizer • 37-note velocity-sensitive Slim-key keybed with aftertouch • 2 sound Engines with 23 oscillator modes in total • Engine 2 can be used to process Engine 1 • 1 envelope per voice • 1 cycling envelope per voice • 2 LFOs per voice • Polyphonic analog filters and VCAs • 6-voice polyphonic, 12-voice paraphonic, unison, or mono configuration • 3 digital FX slots in insert or send mode, with 10 FX to choose from • User-customizable LFO curves • Mod Matrix with 7 sources and 13 potential destinations • OLED display for real-time visual feedback • Intuitive 64-step sequencer (4 pages of 16 steps) • 4 lanes of automated modulation • Performance Arpeggiator controls including Ratchet, Octave Randomize, and more • MIDI in/out/thru • USB connectivity • Sustain, audio in, and clock in/out connectivity • Balanced stereo outputs • 256 factory presets • 256 user preset slots for MiniFreak hardware To synth έρχεται πακέτο με το "MiniFreak V", την VST έκδοση του, που όμως -και όπως και στην VST έκδοση του Montage M- δεν πωλείται ξεχωριστά. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να το βγάλουν στην αγορά γιατί αξίζει πραγματικά. Ας ελπίσουμε επίσης σε μία 61-key version αυτού του εξαιρετικού synth." Κοτσάρω στο καπάκι κι ένα 38λεπτο βίντεο, ώστε και ο πιο αδαής να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Αλλά όταν εγώ γράφω για "αυτόνομα" synths, εσείς διαβάζετε για "tele vs strat"... 1 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sultan of string Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου paraphonic τι ακριβώς είναι? εμένα το μυαλό μου πάει κάπου, αλλά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, sultan of string είπε paraphonic τι ακριβώς είναι? εμένα το μυαλό μου πάει κάπου, αλλά... Για πες, γιατί βαριέμαι να γράφω. Λοιπόν, όταν λέμε παραφωνικά synths αναφερόμαστε κυρίως στα αναλογικά synths που επιτυγχάνουν πολυφωνία μέσω μιας φτηνής μεθόδου, χρησιμοποιώντας κοινό φίλτρο και γεννήτρια περιβάλλουσας (envelope generator) για όλες τις φωνές του synth. Ένα κανονικό 8φωνικό αναλογικό synth χρησιμοποιεί ένα φίλτρο και ένα EG για κάθε μία από τις 8 φωνές ξεχωριστά, και αυτό βέβαια κοστίζει παραπάνω γιατί αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον hardware components. Το κόστος μειώνεται δραστικά -κρατώντας όμως την ίδια πολυφωνία- χρησιμοποιώντας ένα κοινό φίλτρο και EG για όλες τις φωνές. Αυτό έχει αντίκτυπο στον ήχο και τον τρόπο που συμπεριφέρεται το synth, αλλά 9 στις 10 φορές δεν γίνεται αντιληπτή η διαφορά. Tα παραφωνικά synths είναι 100% πολυφωνικά synths, το γράφω γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει αμπάριζα τα διάφορα φόρουμς όλοι οι καρα-άσχετοι και μιλάνε για "κανονική/αληθινή" πολυφωνία και άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές, μπερδεύοντας την π@%$α με τη βούρτσα και διαιωνίζοντας ηλίθιους μύθους. Όποιος μπερδεύει την πολυφωνία ενός οργάνου με τον τρόπο που αυτή επιτυγχάνεται είναι απλά ηλίθιος. 2 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου Guru Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου Άσχετο. paraphonic non pharaonic 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 24 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε Άσχετο. paraphonic non pharaonic Τα παραφωνικά synth δουλεύουν ανεξάρτητα τους ταλαντωτές τους, αλλά περνάνε όλοι από το ίδιο φίλτρο και γεννήτρια ηχητικής έντασης και μοιράζονται τις ίδιες περιβάλλουσες γεννήτριες. Στα πολυφωνικά synth, κάθε ταλαντωτής έχει δικό του φίλτρο, γεννήτρια ηχητικής έντασης και περιβάλλουσες γεννήτριες. Τα οποία δουλεύουν ανεξάρτητα. Τα φαραωνικά συνθ έχουν τους ταλαντωτές τους μέσα σε μεγάλα κουτιά με σχήμα στέμματος και ενώνονται με τις περιβάλλουσες και τα φίλτρα και τον ενισχυτή έντασης σήματος με κυκλώματα μορφής πυραμίδος και ο ήχος είναι πιο βασιλικός, αρχοντικός, επιβλητικός. Ήταν διαδεδομένα στην Αρχαία Αίγυπτο, κυρίως σε οικισμούς κοντά στις εκβολές του ποταμού Νείλου. 1 2 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου Guru Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 8 λεπτά πριν, cos_dr είπε Τα φαραωνικά συνθ έχουν τους ταλαντωτές τους μέσα σε μεγάλα κουτιά με σχήμα στέμματος και ενώνονται με τις περιβάλλουσες και τα φίλτρα και τον ενισχυτή έντασης σήματος με κυκλώματα μορφής πυραμίδος και ο ήχος είναι πιο βασιλικός, αρχοντικός, επιβλητικός. Ήταν διαδεδομένα στην Αρχαία Αίγυπτο, κυρίως σε οικισμούς κοντά στις εκβολές του ποταμού Νείλου. Θεός !!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου Guru Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sultan of string είπε paraphonic τι ακριβώς είναι? εμένα το μυαλό μου πάει κάπου, αλλά... Έχεις απόλυτο δίκιο. Πάει το μυαλό σου σε κάτι παραφωνικό, που είναι παράφωνο ή κάτι τέτοιο. Για κάποιον που δεν είναι μυημένος στην ιστορία αυτού του τομέα και σε αυτά τα βινταζομηχανήματα, έτσι ακριβώς είναι. Ειδικά δε για τον απλό αναγνώστη. Προσωπικά και όχι μόνο, θεωρώ πως έδωσαν μία εντελώς λάθος ονομασία - ορολογία, όπως και σε πολλές άλλες λέξεις - ορολογίες. Τέλος πάντων. Θυμάμαι κάποτε είχα ρωτήσει κάποιον γιατί μετονόμασαν το ADSR σε VCA και μου είπε πως έτσι είναι πιό κατανοητό στον απλό χρήστη. Επεξεργασμένο 18 Οκτωβρίου από Μανώλης Χναράκης 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sultan of string Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 7 hours ago, Μανώλης Χναράκης said: Θυμάμαι κάποτε είχα ρωτήσει κάποιον γιατί μετονόμασαν το ADSR σε VCA και μου είπε πως έτσι είναι πιό κατανοητό στον απλό χρήστη. Τωρα οφείλεις να εξηγησεις τα παραπάνω αρκτικόλεξα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) - Επεξεργασμένο 19 Οκτωβρίου από Waterfall-K Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) ... Επεξεργασμένο 19 Οκτωβρίου από Waterfall-K Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση