Προς το περιεχόμενο

Ήγγικεν η ώρα...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, cos_dr said:

όχι, απλά άμα τα παίρνουν και είναι expert, ακόμα καλύτερα. ?

εχω γνωρίσει ανθρώπους που ξέρουν απίστευτα πράγματα για κιθάρες, πως να τις φτιάξουν, πως να τις σετάρουν, την ιστορία τους και παίζουν 2.5 ακόρντα κι αυτά άχρονα

• Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Σίγουρα, αυτό είναι το καλύτερο απ'όλα.

Απλά, κάποιος που παίρνει ιδιαίτερα ένα music workstation θα πρέπει να έχει υψηλό παικτικό επίπεδο και επίπεδο ενορχήστρωσης και μια alpha γνώση για την αλυσίδα της παραγωγής, θα τον βοηθήσει αν έχει περάσει από arranger σίγουρα, γιατί αλλιώς το όργανο απλά χαραμίζεται. Γι αυτό έχει τόσες δυνατότητες, για να βγει από αυτό, σε   συνεργασία με έναν υπολογιστή, μιας και το συγκεκριμένο music workstation είναι εργοστασιακά σχεδιασμένα γι αυτό ολοκληρωμένη παραγωγή και έτσι να το χρησιμοποιήσει ο χρήστης. Πέραν από το σχεδιασμό του και τις δυνατότητές του, αυτό επιτάσσει και η κοινή λογική και πρωτίστως σε αυτόν τον αγοραστή απευθύνεται. Και οι περισσότεροι αγοραστές του, αυτό το προφίλ έχουν.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

• Guru
1 λεπτό πριν, sultan of string είπε

εχω γνωρίσει ανθρώπους που ξέρουν απίστευτα πράγματα για κιθάρες, πως να τις φτιάξουν, πως να τις σετάρουν, την ιστορία τους και παίζουν 2.5 ακόρντα κι αυτά άχρονα

Το ίδιο ακριβώς κι εγώ με αρκετά άτομα που τους αρέσουν τα πλήκτρα καί η τεχνολογία γενικότερα. Μπορεί να ξέρουν πολλά ιστορικά πράγματα, να έχουν δώσει ένα σκασμό λεφτά για ακριβά μηχανήματα τελευταίου τύπου αλλά όπως ακριβώς τα είπες κι εσύ, παίζουν δεν παίζουν. 

3 λεπτά πριν, sultan of string είπε

Ναι, βέβαια στην περίπτωση μας στο thread γράφονται και πράγματα που δεν ισχύουν καθόλου θα έλεγα.

Στην περίπτωση ενός σημερινού πληκτροφόρου music workstation για εμένα ισχύει ότι έγραψα πιο πάνω.

Το όργανο είναι για επαγγελματίες σεσσιονιστ, συνθέτες και home studio παραγωγούς πρωτίστως και όλοι οι άλλοι είναι η εξαίρεση. Ένας home studio παραγωγός θα το πάρει για να γράψει μουσική και να γεμίσει views και να πληρωθεί από το spotify αυτό το όργανο. ? Άν είναι να το πάρει και να παίζει δυο ακόρντα και να δυσκολεύεται με το menu του, κάτι δεν πάει καλά. Αυτή είναι η γνώμη μου.

• Guru
4 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Απλά, κάποιος που παίρνει ιδιαίτερα ένα music workstation θα πρέπει να έχει υψηλό παικτικό επίπεδο και επίπεδο ενορχήστρωσης και μια alpha γνώση για την αλυσίδα της παραγωγής, θα τον βοηθήσει αν έχει περάσει από arranger σίγουρα, γιατί αλλιώς το όργανο απλά χαραμίζεται. Γι αυτό έχει τόσες δυνατότητες, για να βγει από αυτό, σε   συνεργασία με έναν υπολογιστή, μιας και το συγκεκριμένο music workstation είναι εργοστασιακά σχεδιασμένα γι αυτό ολοκληρωμένη παραγωγή και έτσι να το χρησιμοποιήσει ο χρήστης. Πέραν από το σχεδιασμό του και τις δυνατότητές του, αυτό επιτάσσει και η κοινή λογική και πρωτίστως σε αυτόν τον αγοραστή απευθύνεται. Και οι περισσότεροι αγοραστές του, αυτό το προφίλ έχουν.

Σίγουρα, έτσι είναι ή θα έπρεπε να είναι.

Συμφωνώ αλλά να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο τελευταίο σημείο που λες: <Και οι περισσότεροι αγοραστές του, αυτό το προφίλ έχουν.>, το ερώτημα είναι έχουν το ίδιο προφίλ;

2 minutes ago, cos_dr said:

Ναι, βέβαια στην περίπτωση μας στο thread γράφονται και πράγματα που δεν ισχύουν καθόλου θα έλεγα.

Στην περίπτωση ενός σημερινού πληκτροφόρου music workstation για εμένα ισχύει ότι έγραψα πιο πάνω.

Το όργανο είναι για επαγγελματίες σεσσιονιστ, συνθέτες και home studio παραγωγούς πρωτίστως και όλοι οι άλλοι είναι η εξαίρεση. Ένας home studio παραγωγός θα το πάρει για να γράψει μουσική και να γεμίσει views και να πληρωθεί από το spotify αυτό το όργανο. ? Άν είναι να το πάρει και να παίζει δυο ακόρντα και να δυσκολεύεται με το menu του, κάτι δεν πάει καλά. Αυτή είναι η γνώμη μου.

δεν συμφωνώ απαραίτητα

εγω πχ πριν 2-3 χρόνια αγόρασα ακριβή κιθάρα επειδή μου άρεσε και ας έκτοτε την χρησιμοποίησα σε ηχογραφήσεις (προσωπικές) 3-4 ώρες το πολύ.

Αγόρασα hammond χωρίς να ξέρω καλά καλά πιάνο, πολύ περισσότερο hammond και μόλις τωρα κάπως παίζω υποφερτά. Απλά μου αρεζε και μου αρέσει ο ήχος του.

Πχ τώρα ονειρεύομαι να πάρω κάτι σαν το Μοντάζ (γι αυτό και παρακολουθώ) χωρίς να έχω παραμικρή ιδέα από σύνθ. Μου αρέσει όμως ότι θα ανοίξω τα μανιουαλ και θα ψάχνομαι. Μου αρέσει που θα έχει κουμπιά και θα σβήνω το φως και θα τα βλέπω.

Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν είμαι ο Wakeman δεν μπορώ να αγοράσω.

7 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

το ερώτημα είναι έχουν το ίδιο προφίλ;

Οι περισσότεροι κατά τη γνώμη μου έχουν ως προφίλ αυτά που περιέγραψα ή έστω κάποια από αυτά, όχι όλα μαζί.

σε υψηλό βαθμό όμως αντίστοιχα.

1 λεπτό πριν, sultan of string είπε

δεν συμφωνώ απαραίτητα

εγω πχ πριν 2-3 χρόνια αγόρασα ακριβή κιθάρα επειδή μου άρεσε και ας έκτοτε την χρησιμοποίησα σε ηχογραφήσεις (προσωπικές) 3-4 ώρες το πολύ.

Αγόρασα hammond χωρίς να ξέρω καλά καλά πιάνο, πολύ περισσότερο hammond και μόλις τωρα κάπως παίζω υποφερτά. Απλά μου αρεζε και μου αρέσει ο ήχος του.

Πχ τώρα ονειρεύομαι να πάρω κάτι σαν το Μοντάζ (γι αυτό και παρακολουθώ) χωρίς να έχω παραμικρή ιδέα από σύνθ. Μου αρέσει όμως ότι θα ανοίξω τα μανιουαλ και θα ψάχνομαι. Μου αρέσει που θα έχει κουμπιά και θα σβήνω το φως και θα τα βλέπω.

Εσύ αφού δουλεύεις με DAW και ξέρω τι μουσική γράφεις και πως και το επίπεδο σου, συμπεριλαμβάνεσαι σε αυτό που λέω και θα μου φαινόταν πολύ λογικό να το πάρεις. Στα πλήκτρα έχεις πολύ καλό επίπεδο, τουλάχιστο για μουσική παραγωγή σύγχρονη. Καταλαβαίνω πως μπορεί να μην παίζεις βιρτουόζικα αλλά με τις μουσικές σου γνώσεις είναι καθαρά θέμα εξάσκησης.  Είσαι μέσα στα λεγόμενα μου. Είσαι ?

13 minutes ago, cos_dr said:

Ένας home studio παραγωγός θα το πάρει για να γράψει μουσική και να γεμίσει views και να πληρωθεί από το spotify αυτό το όργανο. ? Άν είναι να το πάρει και να παίζει δυο ακόρντα και να δυσκολεύεται με το menu του, κάτι δεν πάει καλά. Αυτή είναι η γνώμη μου.

κανένας δεν μπορεί να γράψει μουσική και να πληρωθεί από το spotify και να ξεπληρώσει κανένα μονταζ.

Αν δείξει λίγο στήθος η μπούτι ναι, μπορεί. Αλλά το ίδιο το μοντάζ δεν είναι απαραίτητο να το δείξει.

Δηλαδή εγω αν αύριο πάρω μοντάζ έτσι θα λέτε?

Γιατί μπορεί και να πάρω.

Ακουστική είχα. Ήταν ανάγκη να πάρω χειροποίητη? Και τωρα που την πήρα πρέπει να ανεβεί κομμάτι μ αυτήν? εγώ ανοίγω τη θήκη μέρα παρα μέρα και την μυρίζω μόνο. Και μου φτάνει.

Το ίδιο κάνω και με το hammond.

Και θέλω να πάρω και πεντάλ για το hammond.

Ανάθεμα την τύφλα μου και τα κουλά μου πόδια που θέλω πεντάλ. 

Τα θέλω όμως. Για να ακούω τον ήχο τους.

Αύριο μπορεί να πάρω μέλοτρον. Κι ας έχω vst. Και hammond vst εχω. Πήρα όμως.

Μπερδεύετε το επάγγελμα με την ευχαρίστηση του άλλου.

Δηλαδή εγώ αύριο αν πάρω μπουζούκι πρέπει να πάω να παίξω με τον Αδαμαντίδη?

Αν μου τη δώσει και πάρω σαξόφωνο γιατι έτσι, πρέπει την επόμενη να σας παίξω Κολτρεην?

• Συμφωνώ 1

• Guru
5 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Δίκιο έχεις. Όμως πάντα υπάρχει και η εξαίρεση, όπως πολύ σωστά μόνος σου το έγραψες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι όπου κάποιος μπορεί να βρεθεί κάτοχος ενός - κάποιου οργάνου όπου μπορεί να έχει διαβάσει για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του, αλλά για κάποιους άλλους λόγους δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει - αξιοποιήσει αναλόγως. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα μηχάνημα όπου πρέπει να αναπαράγεις - παίξεις και μουσική, βασικό στοιχείο.

Είναι πολλοί οι λόγοι που κάποιος μπορεί να αγοράσει κάτι που ίσως μπορεί να το γνωρίζει στα χαρτιά και όχι στην πράξη. Πολύ απλά μπορεί να το αγοράσει επειδή κάπου το είδε, κάπου άκουσε/διάβασε γι'αυτό ή απλά του αρέσει. Τόσο απλά. Η εξαίρεση που είπες πιό πάνω. Πάντα υπάρχει κάποια εξαίρεση.

• Like 2

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου