cos_dr Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου Share Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, LK είπε Ακόμα και μηχανήματα που έχω 20 + χρόνια....ακόμα τα μαθαίνω, και διαβάζω τα manuals. Πόσο μάλλον σε νέα μηχανήματα...άστο...θέλει διάβασμα. Καλά, δώσε το Montage σε εμένα ή σε έναν άλλο πληκτρά που είναι έμπειρος από workstations και ξέρει να πάιζει και να γράφει μουσική και χωρίς να δει το manual, μόνο από τα μενού και ας τα βλέπει πρώτη φορά θα σου παίξει παπάδες, θα σου γράψει παπάδες και θα φτιάχνει την άλλη μέρα δικά του preset για την πλάκα του. Ελάχιστα θα χρειαστεί να δει το manual, για καμια συντόμευση. Ιδιαίτερα τα καινούργια με τις οθονάρες και το layout των υπομενου είναι αστεία. Σε "εγκληματίζουν" αμέσως και ας τα βλέπεις πρώτη φορά. Στα παλιά προγραμματίζαμε σε μια δυο ΠΣΗΦΙΑΚΕΣ γραμμές και με ακρωνύμια για τις λειτουργίες. Καλό είναι να διαβάσεις μια φορά το manual αλλά δεν είναι και δικαιολογία αυτό ,τουλάχιστο για έναν έμπειρο χρήστη, έναν παιχταρά π.χ. δηλαδή σαν εμένα Πρώτα το ανοίγεις και ψάχνεις και παίζεις και γράφεις και μετά και παράλληλα κοιτάς το manual (αν είσαι guru) για καμια λεπτομέρεια που δεν καταλαβαίνεις, λέγω ιδιαίτερα στα καινούργια με τις οθονάρες και τα μενού και τα τόσα πλήκτρα πάνω. Οι λειτουργίες σε όλα όπως και στα daw, οι ίδιες είναι και η ορολογία επίσης. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου OP Share Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 3 λεπτά πριν, cos_dr είπε Καλά, δώσε το Montage σε εμένα ή σε έναν άλλο πληκτρά που είναι έμπειρος από workstations και ξέρει να πάιζει και να γράφει μουσική και χωρίς να δει το manual, μόνο από τα μενού και ας τα βλέπει πρώτη φορά θα σου παίξει παπάδες, θα σου γράψει παπάδες και θα φτιάχνει την άλλη μέρα δικά του preset για την πλάκα του. Μπα...Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος αμέσως είναι να πάιξει με κάποια presets και να ηχογραφήσει το όργανο, όλα τα άλλα θέλουν πολύ ψάξιμο στο manual. Τα Montage/MODX, και ιδιαίτερα το νέο Montage M, έχουν ένα χάος εσωτερικά, τα αμέτρητα settings δεν βρίσκονται με ένα απλό ψάξιμο στο μενού, ιδιαίτερα δε αυτοί που δεν έχουν ξαναπιάσει κάποιο Montage/MODX στα χέρια τους θα πελαγώσουν. Καλή η μεγάλη οθόνη και τα πολλά κουμπιά, pots και faders, αλλά δεν βοηθάνε πάντα πολύ, η βαθιά βουτιά στα υπομενού είναι αναγκαία, παράλληλα με το manual στο χέρι. Ένας λόγος που ακόμα πωλούνται αναλογικά synths είναι η αμεσότητα και η απλότητα της χρήσης τους, 10-15 settings έχουν όλα κι όλα, και υπάρχουν dedicated controls για όλα στο πάνελ. Όταν φεύγουμε απ'τα 10 settings και πάμε στα 1000+ settings, εκεί αρχίζουν τα προβλήματα και τα αναπόφευκτο menu diving, και μερικές φορές δεν βοηθάει ούτε το manual και αρχίζεις να ψάχνεις τα video tutorials του Dom Sigalas και του Katsunori Ujiie. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου Guru Share Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 37 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Η αλήθεια είναι πως όταν αγοράζεις ένα όργανο και δεν έχεις που να το βάλεις, ναι, το κρατάς στο σελοφάν. Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα εδώ μέσα να κατανοήσουν μερικοί κάποια απλά πράγματα, που γράφονται και στα Ελληνικά. Πάμε πάλι, για άλλη μια φορά: (Δασκάλα Νηπιαγωγείου mode ΟΝ) Πρώτα θα μπει σε μια τάξη το δωμάτιο που θα στηθεί το setup, και μετά θα στηθεί το setup. Αυτό σημαίνει ότι στο δωμάτιο θα αλλαχτεί η μπαλκονόπορτα, μάλλον θα πέσει βάψιμο στο δωμάτιο, κάποια έπιπλα/CD towers θα μεταφερθούν σε άλλο δωμάτιο, ο χώρος θα καθαριστεί, ο χώρος του γραφείου επίσης, θα γίνει αναβάθμιση του pc (εγκατάσταση νέας οθόνης/κάρτας γραφικών/PSU/επιπρόσθετου SSD), και μόνο τότε θα αρχίσει το στήσιμο των synths. (Δασκάλα Νηπιαγωγείου mode ΟFF). Και αφού γίνουν όλα αυτά, ίσως ηχογραφήσω και κάτι, αν και όποτε μου έρθει η όρεξη. Α καλά.....μέχρι τότε.....καλά σαράντα.....μπορεί να έχει βγεί το καινούργιο μοντέλο. Τα μηχανήματα τα παίρνουμε για να παίζουμε. Διαφορετικά κάνουμε συλλογή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου Share Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 19 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Μπα...Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος αμέσως είναι να πάιξει με κάποια presets και να ηχογραφήσει το όργανο, όλα τα άλλα θέλουν πολύ ψάξιμο στο manual. Τα Montage/MODX, και ιδιαίτερα το νέο Montage M, έχουν ένα χάος εσωτερικά, τα αμέτρητα settings δεν βρίσκονται με ένα απλό ψάξιμο στο μενού, ιδιαίτερα δε αυτοί που δεν έχουν ξαναπιάσει κάποιο Montage/MODX στα χέρια τους θα πελαγώσουν. Καλή η μεγάλη οθόνη και τα πολλά κουμπιά, pots και faders, αλλά δεν βοηθάνε πάντα πολύ, η βαθιά βουτιά στα υπομενού είναι αναγκαία, παράλληλα με το manual στο χέρι. Ένας λόγος που ακόμα πωλούνται αναλογικά synths είναι η αμεσότητα και η απλότητα της χρήσης τους, 10-15 settings έχουν όλα κι όλα, και υπάρχουν dedicated controls για όλα στο πάνελ. Όταν φεύγουμε απ'τα 10 settings και πάμε στα 1000+ settings, εκεί αρχίζουν τα προβλήματα και τα αναπόφευκτο menu diving, και μερικές φορές δεν βοηθάει ούτε το manual και αρχίζεις να ψάχνεις τα video tutorials του Dom Sigalas και του Katsunori Ujiie. Ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα φίλε μου, που γενιές πληκτάδων έχουν βγάλει μόνοι τους προγράμματα ολόκληρα με 2 τραγουδιστές, τα arrangerns και τα workstations τα παίζουν στα δάκτυλά τους. Αν εσύ τα βλέπεις σαν χάος, όλοι οι πληκτράδες οι πραγματικοί τα βλέπουν αστεία και με διαβάζουν και το καταλαβαίνουν. Εγώ ξέρω ανθρώπους πού πήραν τέτοια και την άλλη μέρα έφτιαξαν τους ήχους τους και τα ακομπανιαμέντα τους και πήγαν για μεροκάματο. Μην τρελαθούμε τελείως. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου OP Share Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε Α καλά.....μέχρι τότε.....καλά σαράντα.....μπορεί να έχει βγεί το καινούργιο μοντέλο. Ρε τι τραβάμε εδώ μέσα... Το δωμάτιο θέλω να φτιάξω ρε Μανώλη, όχι να χτίσω σπίτι απ'την αρχή. Ξεκολλάτε, εδώ εγώ που τα έχω και δεν βιάζομαι, εσείς δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάτε. Μήπως με έχετε πληρώσει να γράψω κάνα OST και σας το καθυστερώ? Επεξεργασμένο 9 Νοεμβρίου από Waterfall-K Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου Guru Share Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, Waterfall-K είπε Είπαμε 800 φορές, ΟΤΑΝ στήσω το setup και ΑΝ έχω όρεξη, ΜΠΟΡΕΙ να ηχογραφήσω κάτι. Κατάλαβα. 2 ώρες πριν, Waterfall-K είπε Όποιος βιάζεται, υπάρχουν αμέτρητα βίντεο στο Youtube για όλα τα synths που έχω αγοράσει. Εννοείς δικά σου βίντεο με δικό σου παίξιμο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου Guru Share Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 2 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Ρε τι τραβάμε εδώ μέσα... Το δωμάτιο θέλω να φτιάξω ρε Μανώλη, όχι να χτλίσω σπίτι απ'την αρχή. Ξεκολλάτε, εδώ εγώ που τα έχω και δεν βιάζομαι, εσείς δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάτε. Μήπως με έχετε πληρώσει να γράψω κάνα OST και σας το καθυστερώ? Καλά, εντάξει. Κάνε αυτά που θέλεις να κάνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου OP Share Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 3 λεπτά πριν, cos_dr είπε Ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα φίλε μου, που γενιές πληκτάδων έχουν βγάλει μόνοι τους προγράμματα ολόκληρα με 2 τραγουδιστές, τα arrangerns και τα workstations τα παίζουν στα δάκτυλά τους. Αν εσύ τα βλέπεις σαν χάος, όλοι οι πληκτράδες οι πραγματικοί τα βλέπουν αστεία και με διαβάζουν και το καταλαβαίνουν. Εγώ ξέρω ανθρώπους πού πήραν τέτοια και την άλλη μέρα έφτιαξαν τους ήχους τους και τα ακομπανιαμέντα τους και πήγαν για μεροκάματο. Μην τρελαθούμε τελείως. Ναι Cos, εσείς οι πραγματικοί πληκτράδες τα βλέπετε αστεία, εμείς οι άβγαλτοι τα βλέπουμε βουνό. Σε περιμένουμε να αγοράσεις το δικό σου Montage M και να φτιάξεις κάνα tutorial, εγώ μάλλον θα αργήσω. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου Guru Share Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 2 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Ναι Cos, εσείς οι πραγματικοί πληκτράδες τα βλέπετε αστεία, εμείς οι άβγαλτοι τα βλέπουμε βουνό. Ίσως και να έχεις δίκιο. Ισχύει πάντως αυτό που σου είπε πιό πάνω ο @cos_dr. Δηλαδή, θα είχαν πάει ήδη για δουλειά και θα είχαν φέρει ήδη το πρώτο τους μεροκάματο. Όσο για το στήσιμο στο σπίτι, ακόμα και στον καναπέ ή ακόμα και στο τραπέζι της κουζίνας θα τα έβαζα, που λέει ο λόγος, προκειμένου να τα ακούσω - σκαλίσω - ετοιμάσω 5-10 πράγματα για την δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Σαμη Παραγκα Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου Share Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 50 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Και αφού γίνουν όλα αυτά, ίσως ηχογραφήσω και κάτι, αν και όποτε μου έρθει η όρεξη. και αφου... ο σκόρος πάει για μαλλί... Δώσε ρε φίλε το όργανο στον άλλο που παλεύει, για το Κοζ λέω. Άλλος τύπος ο Κοζ, διαζύγια, επιμελειτίες κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση