Προς το περιεχόμενο

Ήγγικεν η ώρα...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

Aν θυμάμαι καλά, 14 κανάλια μέσω USB, και stereo πάνω στην SD card. Αυτά στα 24bit με ως και 96kHz.

Ναι, είδα πως μέσω daw γράφει τα 12 ανεξάρτητα με τα eq τους και το stereo output (13-14) μαζί με τα post effects

τα 12 τα γράφει με send/return effects τους ή μάλλον καθαρά απο effects, σαν individual inputs?

όλα τα καλά πήρες, τα πάντα, δεκαδες χιλιάδες ευρώ. ? και οθόνες.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, cos_dr είπε

τα 12 τα γράφει με send/return effects τους ή μάλλον καθαρά απο effects, σαν individual inputs?

Δεν ξέρω Cos, ακόμα δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου ωρέ. Προσωπικά με ενδιαφέρει η κονσόλα να έχει καλό ήχο (✔️) και να δουλεύει και σαν sound card (✔️), κι ας γράφει μόνο stereo. Τα onboard effects δεν με ενδιαφέρουν και πολύ (έως καθόλου θα έλεγα), δόξα τον Τουτάτη όλα μου τα synths -και ιδιαίτερα το M6- διαθέτουν πάμπολλα και εξαιρετικής πχιότητας εφέ. Οι πληκτραδες (με σύγχρονα synths) είμαστε υπερκαλυμμένοι στον τομέα των εφέ σε σχέση με τους υπόλοιπους μουσικούς.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε

Δεν ξέρω Cos, ακόμα δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου ωρέ. Προσωπικά με ενδιαφέρει η κονσόλα να έχει καλό ήχο (✔️) και να δουλεύει και σαν sound card (✔️), κι ας γράφει μόνο stereo. Τα onboard effects δεν με ενδιαφέρουν και πολύ (έως καθόλου θα έλεγα), δόξα τον Τουτάτη όλα μου τα synths -και ιδιαίτερα το M6- διαθέτουν πάμπολλα και εξαιρετικής πχιότητας εφέ. Οι πληκτραδες (με σύγχρονα synths) είμαστε υπερκαλυμμένοι στον τομέα των εφέ σε σχέση με τους υπόλοιπους μουσικούς.

individually θα τα γράφει. Και από ότι βλέπω δεν περνάει ούτε το EQ. Εντάξει, δεν είναι θέμα αυτό.

Μπορείς όμως να γράψεις αν θές τα κανάλια για να μην τα μιξάρεις μέσω της κονσόλας αλλά να τα μιξάρεις μέσω του DAW και αλλων effects. Πολύ καλή λειτουργία, έχεις μια κάρτα ήχου και βλέπω πως έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αντίστροφα routing από το PC/DAW προς την κονσόλα via USB.

Μπράβο, μπράβο!!!?‍♂️?

1 λεπτό πριν, cos_dr είπε

από ότι βλέπω δεν περνάει ούτε το EQ

Ούτε αυτό με ενδιαφέρει, και εκεί τα synths (μου) είναι καλυμμένα. Θα τσεκάρω να δω αρχικά πως και τι γράφει στην SD card.

3 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Μπορείς όμως να γράψεις αν θές τα κανάλια για να μην τα μιξάρεις μέσω της κονσόλας αλλά να τα μιξάρεις μέσω του DAW και αλλων effects.

Yes.

4 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Πολύ καλή λειτουργία, έχεις μια κάρτα ήχου και βλέπω πως έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αντίστροφα routing από το PC/DAW προς την κονσόλα via USB.

Αυτό το κανει και η μικρή Mackie που έχω τώρα, όλα τα μοντέλα με sound card το κάνουν. Η παλιά σύνδεση για να καταλάβεις ήταν: synths -> Behringer mixer rack -> Mackie mixer και το mixer συνδεδεμένο μέσω USB στο pc. Πάνω στο mixer έχω τα monitors, και μέσω της USB σύνδεσης ακούω τα πάντα, και τα synths και τον ήχο του pc. 

Mε το νέο mixer θα γίνει το ίδιο, βγάζοντας από το setup το Behringer rack. Αυτό απλοποιεί ακόμα περισσότερο τα πράγματα και κερδίζω και κάποιον επιπλέον χώρο. Γουστάρω να ηχογραφήσω κάτι στη στιγμή? Το κάνω άμεσα χωρίς να είναι καν το pc σε λειτουργία, απλά ηχογραφώντας στην SD card του mixer. 

Πιο απλά, αξιόπιστα και άμεσα δεν υπάρχει.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

54 σελίδες ήγγικεν η ώρα, σε λίγο η Γιαχάμα θα βγάλει νέο μονδέλο Μοντάζζζζζζζζζζζζ Μ, η Κανηθιώτισα κάμπια το έχει παραλάβει εδώ και μέρες, θα αλλάξει ο χρόνος, θα λήξει η εγγύηση, θα του το τσιμπήσουμε μαζί με το Κοζ νύχτα. 32 μέλη του πόρδουμε, έχουν αποδημήσει εις Κύριον έκτοτε και πενιά δεν ακούσαμε. 

Υπομονή, υπομονή, γίνηκε ο πωπός μας νινί 

ΥΓ ο μέγας ΟΥΚ, δεν ημπορεί να σηκώσει ένα 15κιλο πορδοβόλο, να το πάει απ το ένα χαράκωμα στο άλλο. Επείδη τότενες που υπηρέτησες, δεν υπήρχαν νδρόνοι, μήπως ήσανε χειριστής χαρταετού ΣΤΑ ΟΥΚ?

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

ο μέγας ΟΥΚ, δεν ημπορεί να σηκώσει ένα 15κιλο πορδοβόλο, να το πάει απ το ένα χαράκωμα στο άλλο. Επείδη τότενες που υπηρέτησες, δεν υπήρχαν νδρόνοι, μήπως ήσανε χειριστής χαρταετού ΣΤΑ ΟΥΚ?

Όταν ήμουν φαντάρος φίλος, έκανα -μεταξύ άλλων- σετ 10 επαναλήψεων στο μηχάνημα άρσεις γαμπών με 380 κιλά.? Κατάλαβες ορεσίβια μπάμια του Καϊμακτσαλάν??

Επεξεργασμένο από Waterfall-K

Specs talks, M🐮🐮gs walks

23 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

όλα τα μοντέλα με sound card το κάνουν.

Καλά και η δική μου το κάνει. Είναι ουσιαστικά και μίκτης 4x2x2  ?Γενικά μιλάω για δυνατότητες. Αφου δουλεύει και με bluetooth μπορείς να γράφεις εκτός από την SD για να μην ανοίξεις το PC και σε κινητό. ?

• Like 1

30 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

54 σελίδες ήγγικεν η ώρα, σε λίγο η Γιαχάμα θα βγάλει νέο μονδέλο Μοντάζζζζζζζζζζζζ Μ, η Κανηθιώτισα κάμπια το έχει παραλάβει εδώ και μέρες, θα αλλάξει ο χρόνος, θα λήξει η εγγύηση, θα του το τσιμπήσουμε μαζί με το Κοζ νύχτα. 32 μέλη του πόρδουμε, έχουν αποδημήσει εις Κύριον έκτοτε και πενιά δεν ακούσαμε. 

Υπομονή, υπομονή, γίνηκε ο πωπός μας νινί 

ΥΓ ο μέγας ΟΥΚ, δεν ημπορεί να σηκώσει ένα 15κιλο πορδοβόλο, να το πάει απ το ένα χαράκωμα στο άλλο. Επείδη τότενες που υπηρέτησες, δεν υπήρχαν νδρόνοι, μήπως ήσανε χειριστής χαρταετού ΣΤΑ ΟΥΚ?

Μας έσκισε. Πήρε εκλεκτό εξοπλισμό, αναβαθμίστηκε ακόμα και σε οθόνη, είναι ο PAN τώρα μην το ψάχνεις.

Έσκασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ και εγώ ο ΥΠΕΡΣΥΝΘΕΤΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ RUDESS ZIMMER τσιγκουνεύομαι να πάρω ένα ψωρο ΚΟΜΠΛΕΤΕ?‍?

Μόνο τέτοιο ΚΟΜΠΛΕΤΕ παίρνω

image.thumb.jpeg.1850b455bc12003a377e2c2cf7835363.jpeg

Έχω τόσο εκλεκτό SOFTWARE της ΝΙ και δε δίνω 800 ευρώ να πάρω το κοντρόλλερ τους και αυτός τα πήρε όλα και έφυγε. Κλαίνε από τη χαρά τους τα μαγαζιά. Ακόμα και οι κουριερ. Τους κάναμε και τόση διαφήμιση.

Τα σάρωσε, τα τσάκισε, είναι ο απόλυτος άρχων, ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ.

Τι να λέμε τώρα.

• Χαχα 1

5 λεπτά πριν, cos_dr είπε

image.thumb.jpeg.1850b455bc12003a377e2c2cf7835363.jpeg

Το παραπάνω παίζει να είναι πιο ακριβό πλέον απ'το Komplete που θες να πάρεις...

• Χαχα 2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Κατέβασα χτες βράδυ το Montage ESP (Expanded Softsynth Plugin), την soft έκδοση δηλαδή του Montage M. Αφού έφαγα καμιά ώρα να βρω πως κατεβαίνει, κατέβηκε τελικά και έκανα install. Μαλακία πρώτη, δεν μπορείς να διαλέξεις σε ποιο drive θα κάνεις install, γίνεται εγκατάσταση πάντα στον C: χωρίς να σου δίνει τη δυνατότητα να το αλλάξεις. Στον C: έχω μείνει με καμιά 20ρια GB, τόσα φαίνονται τέλος πάντων σαν free space στον C:, που σαν C: θεωρείται το ένα από τα δύο τμήματα που είναι χωρισμένο το φυσικό C: drive.

Tέσπα, το κάνω εγκατάσταση και μου αφαιρεί περίπου 10GB από τον C:. Πως το τρέχουμε τώρα οέο? Μέσω του Cubase, αν και νομίζω είχαν πει ότι τρέχει και σαν standalone. Τρέχω το Cubase AI 12 που είχα εγκαταστήσει πριν δύο χρόνια και δεν χρησιμοποίησα ποτέ, και αρχίζει το ψάξιμο να δω πως θα ανοίξω το ESP. Το βρίσκω τέλος πάντων, ανοίγει το παράθυρο για μισό λεπτό και μετά μου βγάζει παράθυρο που μου ζητάει να το κάνω activate στην Steinberg. Κλείνω το παράθυρο με την ειδοποίηση, και το ESP άφαντο. Κλείνω το Cubase, το ξανατρέχω και ξανατρέχω και το ESP. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα τα ίδια, μαύρο παράθυρο που ζητάει license. Μπαίνω με τα πολλά στην Steinberg και το ενεργοποιώ. Ξανανοίγω το Cubase και αυτή τη φορά μου βγάζει τα δύο παρακάτω παράθυρα, και δεν με αφήνει να ανοίξω το Cubase. 

image.png.f3702760221cf97d8d9c8351f4aebfed.png

image.png.9bc53589f9e14d1a900fdb094b18f525.png

Δεν ξέρω γιατί κόλλησε ξαφνικά με το license, το Cubase AΙ είναι free. Αργότερα θα φάει απεγκατάσταση και θα εγκατασταθεί η νέα AI έκδοση, αν και όταν αποφασίσω να ασχοληθώ με το Cubase (και τα προβλήματα του). Κι όλα αυτά γιατί? Για να τραβήξω κάνα screenshot του ESP, μια και μόνο αυτό μάλλον μπορώ να κάνω αφού το Montage M δεν είναι συνδεδεμένο στο pc. Νταξ, ένα screenshot πρόλαβα και πήρα πάντως.?✌️

(τι τραβάτε ρε VSTάκιδεεεεες, τι τραβάτε....?)

image.thumb.png.732ed1b760a79d05e33b154aa92f6bab.png

Επεξεργασμένο από Waterfall-K

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου