Στάθης Π. Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 22 ώρες πριν, Mr. Es είπε Δεν έχω ακούσει πέρα από τη πράσινη τη μαμίσια που δίνουν και επίσης έχω διαβάσει ότι βγάζει πολλά προβλήματα το 120. Αμφιβάλλω εαν αξίζει να ασχοληθείς με το κυνίγι του "καλύτερου ήχου" ήχου στα πικάπ. Καλό είναι να στήσεις κατι αξιοπρεπές όπως αυτά που προαναφέρθηκαν για να κάνεις το χόμπι σου . Αυτή η πράσινη που λες (at-vm95e) θεωρείται αρκετά καλή σε αναπαραγωγή δίσκων. Η audiotechnica είναι καλή εταιρία , και εγώ αν θα ήθελα καινούριο πικαπ και δεν είχα να δώσω για technics , εκεί θα πήγαινα. Επίσης, το djing σημαίνει πολύ backspin, το οποίο καταστρέφει τις βελόνες hifi, όπως αυτή που προαναφέρθηκε, οπότε θα πήγαινα σε μία μέση επιλογή ortofon concorde mix. Δε θα επέλεγα το pioneer plx1000 γιατι είναι ελαφρύ και εαν το πας ποτέ να παίξεις σετ σε δυνατό ηχοσύστημα είναι πιθανό να κανει feedback, τα technics είναι πιο στιβαρά , με ένα ερωτηματικό στα mk7. Το μεταχειρισμένο technics mk2 εαν είναι σε καλή κατάσταση είναι κατα τη γνώμη μου η βέλτιστη επιλογή καθώς και είναι vintage όπως επιθυμείς, και ιστορικό και αξιοπρεπές (και με το παραπάνω). Επίσης , μεγάλη σημασία έχει να ξερεις να ρυθμίζεις το πικαπ για ακρόαση δίσκων , καθώς μία λαθος ρύθμιση πχ στο anti-skating μπορεί να σου φθείρει τους δίσκους πολύ πιο γρήγορα απο το αναμενόμενο. Δεν είναι δύσκολο , αλλά στην αρχή θα σου φανεί μπελαλίδικο. Οπότε εαν τελικά δεν παίζεις τόσο με djλικια, καλό είναι να πάρεις ένα hifi ,έτοιμο σεταρισμένο, με συγκεκριμένη βελόνα για ιδανικό βάρος κλπ. Στις 6/10/2024 στις 1:36 ΜΜ, LK είπε Εγώ θα του πρότεινα να πάει σε μεταχειρισμένο τεκνικς τη φθηνή σειρά, κάνα 80 ευρώ, να δει και να παίξει, και μετά πάει παραπάνω. Πιθανότατα αναφέρεσαι σε belt drive, εκεί ίσως είναι λίγο ριψοκίνδυνο καθώς αυτά τα μοτερ κάποια στιγμή τα φτύνουν , ενώ το direct drive μοτερ είναι σκυλί του πολέμου, πρέπει να είναι βάνδαλος ο άλλος για να το χαλάσει, διόλου απίθανο βέβαια σε μεταχειρισμένα mk2 που έπαιζαν σε μπαρ ή live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου Moderator Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου @Στάθης Π. Ναι Belt είναι τα "φθηνα" Αλλά μπορεί με 100-150 € να βρει και direct drive π.χ Technics SL -3100 Και πάντα υπάρχει και η stanton STR σειρα. 1 Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mr. Es Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα το ψάξω ακόμα το θέμα. Όταν κάνω κάτι θα ενημερώσω εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση