Προς το περιεχόμενο

Μίμης Πλέσσας 1924-2024

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Ο Μ δεν είναι εδώ να τον ρωτήσω...

Ονόμασέ το όπως θες. Καλά το έχεις ονομάσει.

'Οταν... Και τώρα... ποιόν θα ρωτήσω; Ξέρεις εσύ...

Καλό σου ταξίδι κύριε Μίμη.

😢

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru
η απλότητα και η ταπεινότητα που με αντιμετώπισες όταν είχα την μεγάλη τύχη να σε συναντήσω στα νιάτα μου, ήταν από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μου έδωσε η ζωή...

δεν ΒΡΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΨΕ λατρευτέ μου κύριε ΜΙΜΗ... ΑΠΟΨΕ ΚΛΑΙΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ... καλό ταξίδι...😢
  • Like 5

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Φτασμένος επιστήμονας, φτασμένος καλλιτέχνης, γοητευτικός ως προσωπικότητα. Πόσα παραπάνω να βρεις σε έναν άνθρωπο που η ζωή του θα μπορούσε να γίνει ταινία;

Στην μουσική, του χρωστάμε για όσα έφερε από την Αμερική στην Ελλάδα χωρίς όμως να απαρνηθεί τίποτα από όσα βρήκε έτοιμα σε αυτή. Πόσο ολοκληρωμένος πρέπει να είσαι ως μουσικός (και πόσο ισορροπημένος ως άνθρωπος) για να μπορείς να φέρεις μουσικές από την άλλη πλευρά του κόσμου και να τις ακουμπάς δίπλα σε μπουζούκια και εννιά όγδοα...

Και όλα αυτά, κάνοντας μουσική για όλους μας και για αυτό σίγουρα θα είναι "αιωνία του η μνήμη".

Εκατό κιλά "ποιοτικής έντεχνης" δεν αξίζουν όσο ένα γραμμάριο "εμπορικής" μουσικής του Πλέσσα.

Επεξεργασμένο από Jet72
  • Like 3
  • Συμφωνώ 2

Φανταστικός πιανίστας και μια κατηγορία μόνος του σαν συνθέτης, με έργα-διαμάντια σε όλα τα είδη με τα οποία ασχολήθηκε (που δεν ήταν καθόλου λίγα).

Αν βάλουμε στην εικόνα και το αξιοσέβαστο επιστημονικό του υπόβαθρο και τις σπουδές του, και τη μεγάλη προσωπικότητά του, καταλήγουμε ότι αυτή ήταν μια απώλεια από αυτές που λέμε "αναντικατάστατες". Καλό του ταξίδι...

Επεξεργασμένο από TakisB
  • Like 3
  • Συμφωνώ 1

Ήμουν ερωτευμένος με μία σπουδαία κοπέλα που δεν ήταν άλλη από τη μητέρα μου…
Όταν πήρα το πρώτο άριστα και γύρισα σπίτι, της είπα «μανούλα αρίστευσα», με αγκάλιασε, και μου είπε «ευχή και κατάρα των γονιών σου, μην γίνεις μουσικάντης» και πέθανε . Και μουσικάντης δεν έγινα, αλλά έκανα τους μουσικάντες, μουσικούς...

Την ώρα που έγραφα ένα τραγούδι, δεν υπάρχει μέθοδος.  Οταν έβλεπα έναν στίχο που μου άρεσε – επειδή είχα μία ευκολία, οπως έχουν οι τζαζίστες, να γράψω επάνω σε στίχο που με ενέπνεε- έγραφα τρία κομμάτια. Και από αυτά επέλεγα το καλύτερο! Τα άλλα έμεναν πίσω.

Μουσικά είμαι αυτοδίδακτος.
Δεν είχα έτοιμο κοινό και δισκογραφική εταιρία, και  αρνιόμουν πεισματικά, να βάλω οπουδήποτε την υπογραφή που θα δέσμευε την ελευθερία μου.. Έτσι λοιπόν, με αυτή μου την επιμονή να μην ανήκω σε εταιρία, έμεινα και πάμπτωχος γιατί χάρισα όλες μου τις επιτυχίες. Τις χάρισα. 
Ακόμα δεν έχω πάρει δεκάρα από εκεί που έπρεπε να με πληρώσουν. 

Έχω χαρίσει στη Μαρινέλα το ''Άνοιξε πέτρα''. Είχα χαρίσει στον Στράτο, το ''Βρέχει φωτιά στην στράτα μου''. Για αυτό παινεύομαι. Ποιος να έρθει και τι να μου προσφέρει για να παραβώ την αρχή μου:
 Δωρεάν έλαβα, δωρεάν θα δώσω.

Εγώ δεν έγραφα τραγούδια για τον Πουλόπουλο, για να μου το χρωστάει. Τα έγραφα γιατί πίστευα ότι η χροιά της φωνής του ήταν μοναδική και μπορούσε να τα ερμηνεύσει με τον καλύτερο τρόπο.
Αν ήμουν άδικος μαζί του, του ζητώ συγνώμη… 

Πως μπορώ όμως να είμαι άδικος σε ένα παιδί που ήταν δημιούργημά μου… Ήταν ένα παιδί που δεν ήξερε να μιλήσει ελληνικά και έφτασε κάποια στιγμή να ορίζει τη μόδα του τραγουδιού. Δεν ξεχνιέται η εποχή που πήγαινα εκεί που έβαφε στον Άγιο Ιερόθεο, στο Περιστερι,τον έβαζα πάνω στη μηχανή και τον πήγαινα στον Ορφέα  και τον καμάρωνα…

Το ίδιο με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Το ίδιο με την Μαρινέλλα, με την Κουμιώτη, με τον Στράτο Διονυσίου.
Όσο και να ψάξεις, κανένα τραγούδι μου δεν μοιάζει με το άλλο.

Εχω δημιουργήσει 3220 τραγούδια και  άλλα τόσα  με την ελπίδα, ότι κάποια στιγμή, θα ακουστούν αλλά θα αγγίξουν και τις επόμενες γενιές...

Πηγή:  Πρώτο Θέμα - Έλενα Κατρίτση.

Μίμης Πλέσσας
Καλό ταξίδι , αγαπημένε μας συνθέτη.
Θα ζεις πάντα στις καρδιές μας μέσα από τα τραγούδια σου.

• Like 7

www.sonicspace.gr

Ο Μαέστρος μας πριν τα vst εμφανίστηκε με πιάνο και Roland D-50.

Σε ένα αφιέρωμά του εμφανίζεται με ένα Dx5 της Yamaha .

Ήξερε.

IMG_20241013_174300.jpg

IMG_20241013_174304.jpg

Επεξεργασμένο από Costas Siachamis
  • Like 3

www.sonicspace.gr

2 ώρες πριν, Costas Siachamis είπε

Ο Μαέστρος μας πριν τα vst εμφανίστηκε με πιάνο και Roland D-50.

Σε ένα αφιέρωμά του εμφανίζεται με ένα Dx5 της Yamaha .

Ήξερε.

IMG_20241013_174300.jpg

IMG_20241013_174304.jpg

Τον είχε χώσει στη μουσική τεχνολογία για τα καλά ο γιος του Αντώνης Πλέσσας, που είναι expert στο είδος.

• Like 2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

30 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Αντώνης Πλέσσας

Τον είχα ξεχάσει αυτόν.

Ξέρει κανείς με τι ασχολείται στις μέρες μας;

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου