Προς το περιεχόμενο

Πολλές Φθηνές ή μια ακριβή κιθάρα;

Η απάντηση από τον gkourmoul1,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Ακολουθεί σχηματοποιημένο παράδειγμα.

Τόσο οι φθηνές κιθάρες , όσο και η ακριβή είναι τυχαίες επιλογές (ήτοι διαλέξτε την ακριβή που σας αρέσει και τις φθηνές που σας αρέσουν). .

Μην πει κάποιος "καλά εγώ δεν θα έπαιρνα ποτε τη Τζέσικα " (καλά ουτε και γω 😆) ....λέμε τώρα.

Μιλάμε για το ίδιο ποσό 3.500,00 €

ΑΥΤΕΣ:

12 ώρες πριν, LK είπε

Image1.jpg

Image2.jpg

Ή ΑΥΤΗ:

Image3.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι ότι έχω τρεις μόνο, αλλά το χέρι μου πάει αυτομάτως σε μια. Αν είχα είκοσι τρεις; Ειδικά φτηνές; Πάλι σε αυτήν την μια θα πήγαινε. 

Never give up! 

• Moderator

Εγω πάντως κοιτώντας το παράδειγμά μου.

Σϊγουρα η τζέσικα είναι κατα μόνας καλλίτερη από κάθε μια από τις φθηνές.

Μπορεί όχι 10 φορές καλλίτερη , όσο η τιμή της , αλλά σίγουρα καλλίτερη.

Σαν μεταπώληση θα χάσει λιγότερη αξία (μπορεί και να πάρει βέβαια).

Αλλά.

1ον Με περιορίζει σε συγκεκριμένα πράγματα (όχι τόσο πρακτικά όσο ψυχολογικά)

Νομίζω ότι μπορείς να παίξεις τα πάντα με μια Les paul, αλλά το θέμα είναι ΤΙ  σε εμπνέει να παίξεις με αυτή.

2ον Το μάτι δεν χoρταίνει......με μια. Βλέπεις τις άλλες 16 και πραγματικά είναι Χριστούγεννα.

Διαλέγω τις πολλές (αν δεν μπορω να έχω και την ακριβή).

Άσχετο, αλλά εγώ 99% του χρόνου μου, όρθιος παίζω. Ναι στο σπίτι. Προπονούμαι για το Wembley Arena, ξέρω ´γω. Για αυτό και η κάθε κιθάρα έχει το δικο της strap, που ταιριάζει χρωματικά. 

Μια άλλη διάσταση που δεν έβαλα, είναι αυτή του διαθέσιμου χρόνου. Του χρόνου να τις χαρείς τις κιθάρες που έχεις. Εγώ παίζω, στην καλύτερη περίπτωση, αθροιστικά κάνα 4-ωρο (άντε βαριά 5-ωρο) την εβδομάδα. Σε αυτό τον χρόνο, συνήθως δεν προλαβαίνω να κάνω rotation και των 5 κιθαρών που έχω. Συνηθέστερα παίζω με τις 3, με την Tele μπορεί να παίξω είτε unplugged είτε σε άσχετες στιγμές και με την RGA Iron Label θα παίξω 2-3 φορές τον χρόνο που θα μου έρθει να παίξω καφρο-μεταλιές.

Αυτο που θέλω να καταλήξω είναι… τί να τις κάνω τις ΠΟΛΛΕΣ κιθάρες? Τις δικές μου κιθάρες θέλω να τις παίζω, να τις χαίρομαι, όχι να τις έχω για «συλλογή» ή για να τις ποστάρω στα fora. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν με αφορά τί κάνει κάποιος άλλος και αν αυτό θέλει να κάνει, με γεια του, με χαρά του. Δεν είναι για εμένα αυτό. 

Σαν συμπέρασμα. όταν μπορώ να ελέγξω το GAS μου, είναι προτιμότερο να μαζέψω χρήματα για να πάρω ένα πιο ακριβό όργανο. 

@LK: Δεν θα έπαιρνα την Jessica αλλά την Goldtop ή την November burst του Slash, τις αγόραζα με κλειστά τα μάτια. Εκείνες είναι η αδυναμία μου.

• Like 2

• Moderator
1 λεπτό πριν, Έκτορας είπε

@LK: Δεν θα έπαιρνα την Jessica αλλά την Goldtop ή την November burst του Slash, τις αγόραζα με κλειστά τα μάτια. Εκείνες είναι η αδυναμία μου.

Εγώ signature δεν θα έπαιρνα ποτέ. 

Μου αρέσουν τα standard μοντέλα. 

Τα custom επίσης καθόλου δεν μου αρέσουν. 

1 λεπτό πριν, LK είπε

Εγώ signature δεν θα έπαιρνα ποτέ. 

Μου αρέσουν τα standard μοντέλα. 

Τα custom επίσης καθόλου δεν μου αρέσουν. 

Ναι αλλά….

η Les Paul είναι de facto ένα signature μοντέλο. Για την ακρίβεια το πρώτο στην ιστορία της βιομηχανίας. Ε…..? 😁

• Χαχα 1
  • Συμφωνώ 2

• Moderator
1 λεπτό πριν, Έκτορας είπε

Ναι αλλά….

η Les Paul είναι de facto ένα signature μοντέλο. Για την ακρίβεια το πρώτο στην ιστορία της βιομηχανίας. Ε…..? 😁

Σωστό. 

Αλλά ο Les Paul στο μυαλό μου είναι πιο πολύ κατασκευαστής και γι αυτό τον θαυμάζω περισσότερα. 

Όχι ότι δεν ήταν κιθαρισταράς .

• Συμφωνώ 1

Μεσαίες & ακριβές, όσες κρίνει ο καθένας, αν και νομίζω ότι για όσους δεν παίζουμε έξω απ' το σπίτι κάπου πρέπει να πεις enough is enough. Καλύτερα 6 καλές παρά 16 φθηνές απλά για να ΄χουμε πολλές. Οι φθηνές συνήθως με απωθούν, ειδικά όσες προσπαθούν να θυμίσουν κλασικά μοντέλα (βλ. H. Benton) αλλά αισθητικά είναι αρκετά μακρυά. Αντίθετα, την οικονομικότερη Yamaha Pacifica θα την έπαιρνα αν άρχιζα τώρα γιατί είναι Yamaha και γιατί δεν προσπαθεί να πει ότι είναι stratocaster αν και από 'κει προέρχεται.

Την σημερινή εποχή αν είσαι διαθετημένος να αγοράσεις μεταχειρισμένο όργανο εκτός Ελλάδος (και Ευρώπης μερικές φορές) και είσαι υπομονετικός, θα βρεις καλύτερες κιθάρες από τις φθηνές των μαγαζιών όπως Squier Affinity, Harley Benton κλπ. Θα πληρώσεις παραπάνω βέβαια αλλά όχι υπερβολικά ποσά, το λέω από προσωπική εμπειρία με αστερίσκο όμως γιατί την τελευταία κιθάρα την αγόρασα τον Ιανουάριο '17. Ευκαιρίες όμως πάντα θα υπάρχουν όσο και ν' ανέβουν οι τιμές στα καινούρια όργανα.

Επεξεργασμένο από KostasP
  • Like 2

25 λεπτά πριν, KostasP είπε

Αντίθετα, την οικονομικότερη Yamaha Pacifica θα την έπαιρνα αν άρχιζα τώρα γιατί είναι Yamaha και γιατί δεν προσπαθεί να πει ότι είναι stratocaster αν και από 'κει προέρχεται.

Με αυτήν ξεκίνησα και αγαπώ την εταιρία. Αλλά, αν δεν είναι S-style κιθάρα, τι είναι; Την λες superstrat στην καλύτερη. Όμως αν ξαναξεκινουσα και είχα το budget σαν αρχάριος, θα έπαιρνα Revstar. Κιθαράκλες και όντως δεν είναι κλώνος 

• Like 1

Never give up! 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου