Προς το περιεχόμενο

κάρτα ήχου - καραόκε


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας. Υπάρχει καθυστέρηση στην φωνή αν είναι ακούω με direct monitoring (καμία επεξεργασία μέσω pc) και πετάλι εφέ βάθους, αναλογικό, σε μια κάρτα ήχου όπως η audient id24?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά συμβαίνει ένα από τα παρακάτω:

- Δεν έχεις εγκαταστήσει driver

- Έχεις εγκαταστήσει λάθος driver

- Έχεις εγκαταστήσει το σωστό driver δεν το έχεις σετάρει σωστά - δεν το έχεις επιλέξει.

- Είναι όλα σωστά αλλά έχεις επιλέξει τεράστιο buffer (512-1024).

 

Πες μας τι κάρτα ήχου έχεις και σε τι λειτουργικό σύστημα είσαι για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση!

Το έγραψα λίγο μπερδεμένα: ρωτάω αν οι κάρτες ήχου, όπως η audient id, είναι κατάλληλες για καραόκε. Αλλαγή εάν υπάρχει καθυστέρηση στη φωνή. (Εννοείται, χωρίς εφέ μέσω daw, μόνο με χρήση ριβερμπ πετάλι, αναλογικό.)

Δεν έχω κάρτα ήχου ακόμη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α οκ, σόρι, καλά τα έγραψες αλλά μάλλον ήταν πολύ πρωί για μένα και δεν το πιασα 100%.

 

Η απάντηση είναι ότι, όχι δεν υπάρχει καθυστέρηση, ακόμα και μια σχετικά φθηνή κάρτα ήχου, δεν θα έχει καμία απολύτως καθυστέρηση. Ειδάλλως, θα έπαιρνε κανείς τέτοια κάρτα αν δεν μπορούσε να ηχογραφήσει φωνητικά ενώ τα να ακούει real-time?

 

Ειδικά αν μιλάμε για Direct Monitoring (ως λειτουργία της ίδιας της κάρτας) το οποίο σου δείνει κατευθείαν το σήμα που περνάει στην κάρτα μέσω του XLR, τότε το σήμα είναι άμεσο. Δεν ξέρω βέβαια αν η iD24 έχει λειτουργία Direct Monitoring σε μορφή Hardware - απ'ότι βλέπω στα κουμπάκια της δεν φαίνεται να έχει - αλλά το έχει σαν Software (που το έχουν και όλα τα προγράμματα DAW).

 

Μπορείς όμως να κάνεις και "karaoke" ακόμα και με εφέ, πολλά εφέ. Το μόνο που συνήθως βάζει πολλή καθυστέρηση είναι οι κομπρέσορες, κυρίως οι multiband, ή οι limiters, και τα noise-reduction εφέ. Ειδικά αν τα έχεις στο master bus, δημιουργούν πρόβλημα όταν θες να ακούς real-time.

 

Γενικά, όσο έχεις χαμηλό buffer, δεν καταλαβαίνεις καθόλου delay.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάλαβα. Εκτός από το σημείο που λες για την hardware δυνατότητα. Δηλαδή, όταν ενεργοποιηθεί το direct monitor με το κουμπί που έχει (μοιάζει με ηχείο νομίζω) επάνω δεν περνάει απευθείας το σήμα; άσχετα με τη χρήση λογισμικού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 λεπτά πριν, giannis1dim είπε

...το κουμπί που έχει (μοιάζει με ηχείο νομίζω)...


Μπορείς να μου στείλεις ένα screenshot ή μία εικόνα που να φαίνεται αυτό το κουμπί? Γιατί όσο το έψαξα δεν είδα κάποιο τέτοιο κουμπί, και απ' ότι διάβασα, έχει μόνο software monitoring (που και πάλι, όλα τα DAW το υποστηρίζουν οπότε δεν μου λέει κάτι). Η iD4 Mkii (όχι η 24) έχει monitor mix knob, αλλά στην 24 δεν βλέπω κάτι.

 

Αρκετές κάρτες ήχου - ή καλύτερα Audio Interfaces - έχουν direct monitoring σε hardware επίπεδο - δεν μπαίνει καν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή στη μέση. Υπάρχει είτε ένα κουμπί, είτε switch, είτε knob, που ενεργοποιεί ή blendάρει το καθαρό σήμα που μπαίνει στο βύσμα, με το συνολικό output.

 

Μερικά παραδείγματα:

 

image.png.70e9dc0ec98f41f033b7a86b81bfc0f5.pngimage.png.07834f96bb5d26e72bf8199362b4debf.pngimage.png.1a27b3e25ae55592d001be9751aa9b11.pngimage.png.105e3f8ab3a5253fab334db893b0eddc.pngimage.png.169a19d120992620c8aba53483d46745.png

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου