Προς το περιεχόμενο

Ποιον ενισχυτή μπάσου προτιμάτε και γιατι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα μπασίστες! Σε αναζήτηση νέου ενισχυτή (αφου οι Markbass που είχα μας αφησαν χρόνους και δε μπορει κανεις να βρει την αιτία), εκανα μια μικρή έρευνα και δε μπορώ να καταλλήξω. Μου άρεσε ο ήχος των Markbass αλλά η αγορά εχει κι άλλο ενδιαφέρον υλικό. Έτσι σκέφτηκα να ρωτήσω συνάδελφους μπασίστες για τις δικές τους προτιμήσεις. Ποιος είναι ο ενισχυτής (κεφαλή) που σας εχει κερδίσει περισσότερο και γιατι; 

Επεξεργασμένο από juan_de_viann
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Αναλόγως τα κέφια και τι πάω να παίξω (και βέβαια τι θα έβρισκα στημένο). Σε γενικές γραμμές θα έλεγα Markbass (οτιδήποτε, κεφάλι, combo) για το υπέροχα παραμετροποιήσιμο EQ του, που σε πάει από vintage σε modern ήχο, αβίαστα και εύκολα. Στα plus τα υπέροχα μεσαία του που σε βγάζουν πάντα στον "αφρό" του μιξ.

Acoustic 360 υπέροχος- Jaco's tone, φανταστικά μεσαία, τι άλλο να ζητήσει κανείς... Αλλά άντε βρες τον.

Από εκεί και πέρα και άλλοι πολλοί είναι μια χαρά ενισχυτές, αλλά μένω σε αυτούς.  

EDIT: Στον αντίποδα θα σου έλεγα και το τι δεν γούσταρα ΠΟΤΕ και δεν είναι άλλο από Τrace Εlliot. Τουλάχιστον με τους τότε, μέχρι να βγάλω άκρη εκείνο το equalizer που κάτι να ανέβαζες ή κατέβαζες λίγο, σου άλλαζε όλον τον ήχο και φτου απ' την αρχή. Και εκείνα τα πλαδαρά χαμηλομεσαία μπρρρ... Άλλοι βέβαια έβγαλαν άκρη μαζί τους και απλά τους λάτρευαν. 

Για εμένα δεν ήταν ενισχυτής για να γνωριστείς "τσακ- μπαμ" σε ένα gig. Έπρεπε να τον έχεις δουλέψει για να μάθεις τα χούγια του.

• Συμφωνώ 1

all this has happened before and will happen again

29 λεπτά πριν, juan_de_viann είπε

Καλησπέρα μπασίστες! Σε αναζήτηση νέου ενισχυτή (αφου οι Markbass που είχα μας αφησαν χρόνους και δε μπορει κανεις να βρει την αιτία), εκανα μια μικρή έρευνα και δε μπορώ να καταλλήξω. Μου άρεσε ο ήχος των Markbass αλλά η αγορά εχει κι άλλο ενδιαφέρον υλικό. Έτσι σκέφτηκα να ρωτήσω συνάδελφους μπασίστες για τις δικές τους προτιμήσεις. Ποιος είναι ο ενισχυτής (κεφαλή) που σας εχει κερδίσει περισσότερο και γιατι; 

Ποιο μοντέλο της Mark σας χάλασε;

3 ώρες πριν, Psyberbass είπε

Ποιο μοντέλο της Mark σας χάλασε;

O little Mark II, που πικάρει μόλις πατήσω χορδή με δύναμη διακόπτοντας τον ήχο, κ ο F1 που για κάποιο λόγο έχει χάσει τη μισή του δύναμη κι ένταση. Όπως κ να έχει, κανένας δεν είναι για να βγει σε λάιβ.

• Moderator
16 λεπτά πριν, juan_de_viann είπε

O little Mark II, που πικάρει μόλις πατήσω χορδή με δύναμη διακόπτοντας τον ήχο, κ ο F1 που για κάποιο λόγο έχει χάσει τη μισή του δύναμη κι ένταση. Όπως κ να έχει, κανένας δεν είναι για να βγει σε λάιβ.

Αυτά δεν λύνονται με κάποιου είδους service / επισκευή;

5 ώρες πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Αυτά δεν λύνονται με κάποιου είδους service / επισκευή;

Τα πήγα στο service αλλα δεν καναμε δουλεια...

• Λυπάμαι 1

• Moderator
1 ώρα πριν, juan_de_viann είπε

Τα πήγα στο service αλλα δεν καναμε δουλεια...

Κατανοητό...

Άρα θες ενισχυτή. Κοίτα, οι επιλογές πολλές και η πλειοψηφία τους made in China. Αν αυτό παίζει ρόλο για εσένα και θες κάτι φτιαγμένο στην Ευρώπη, έχεις Eich και Glockenklang που είναι made in Germany. Βέβαια, οι τιμές τους είναι "τσιμπημένες" σε σχέση με τα ασιατικά.    

Έχω ένα TC BG250-112, και στο παρελθόν είχα SWR, Eden και Trace.

Από τα παραπάνω, τα βελούδινα χαμηλομεσαία του Eden, ήταν το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια, όμως, με έχει κερδίσει ένας Marshall JCM 800 Bass Series. Δεν είναι δικός μου, τον έχει το studio που παίζουμε (btw, στην άλλη αίθουσα έχει έναν Acoustic 320, ο οποίος είναι πραγματικό θηρίο...)

Ναι, ξέρω... υπάρχουν, πλέον, απίθανα μηχανήματα (π.χ., Mark Bass, Aguilar, PJ, Genzler, Glock, κ.α.) αλλά αυτό που βγάζει ο άνω Marshall, μέσα από ένα 8Χ10, μου έχει κάτσει "κουτί".

Γιατί? Μάλλον διότι μου δίνει τη δυνατότητα να έχω consistrency από finger style σε slap, sustain, σφιχτά χαμηλά, διαύγεια χωρίς ενοχλητικά artifacts και ένα διακριτικό γρέζι που αναδεικνύει πολύ ωραία το growl του Stingray. 

• Like 1

• Moderator

Νομίζω ότι ο καθένας θα σου πει το δικό του γενικό γούστο σε μια τέτοια ειδους ερώτηση.

Εμένα μου αρέσουν γενικά οι κλασικοί Ampeg SVT για rock αλλά για πιο 80s φάσεις και pop, πεθαίνω για Trace Elliot.

Για γκάζια Orange είναι ο No1 μου, για πιο modern φάσεις Gallien Krueger.

Για glassy καθαρά Eden με Hartke καμπίνες

κλπ κλπ κλπ...

O main ενισχυτής μου ήταν για πολλά χρόνια σε garage-psych μπάντα ήταν μια λαμπάτη Δυτικο-Γερμανική κεφαλή  Dynacord 100watt με 4 EL34s  Klemt Echolette BS40N, κουμπωμένη σε μια Ampeg καμπίνα (που δε θυμάμαι λεπτομέρειες). Μετά με παρακάλεσαν κάτι φίλοι πάνκηδες όταν πλέον είχα παρατήσει το μπάσο και τους τον πούλησα. Έσπερνε με το Precision.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου