Προς το περιεχόμενο

Κιθάρες στο στούντιο και OCD.

LK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, nklshp είπε

Δεν ακουτε τον Σαμη, οι κιθαρες κινδυνευουν περισσοτερο απο την ξηρασια. 

Το πρόβλημα είναι πως αυτή τη παπάτζα περί υγρασίας μας τη πέρασαν και όλοι οι ''ΛΟΥΘΊΕΡ''

Η υγρασία κλπ.

Κάποτε δούλευα σε εταιρίες με εργαλεία, πουλάγαμε και στυλιάρια για σκούπες, κασμάδες-σα το Κατάρ-Κ- κλαροξύλια τα λέγαν για τσαπάκια.

Στην Ελλάδα υπάρχει ένας και μοναδικός που κάνει ακόμα αυτή τη δουλειά κάπου στην Εύβοια, όλα από Οξιά.

Με τα κασμαδόξυλα που είναι 3-4 εκ δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα, ήταν και 90 εκατοστά μήκος, αλλά όταν έχεις 1,30 σκουπόξυλο στα 2 εκ πάχος, ή κλαροξύλι στα 1,60 και 1,5 εκ πάχος, ήταν θέμα. ΣΤΡΑΒΩΝΑΝ

Υπήρχε λοιπόν στην εγχώρια αγορά μια Ισπανική εταιρεία που πούλαγε σε ΔΙΠΛΑΣΙΑ τιμή τα ξύλα κάνοντας το εξής απλό, τα ''έψηνε''  να φύγει η υγρασία του ξύλου. Κανένας ΠΟΤΕ δεν μίλησε για την Ελληνική Οξιά, όλοι είπαν πως στο δέμα θα έβγαιναν και 5-6 στραβομούτσουνα, σα τους Λουθίερ μας.

Είναι απλό το ξύλο ΘΕΛΕΙ ψήσιμο ωσότου βγάλει ότι ζουμί έχει. Τα υπόλοιπα είναι για ξυλάδες.

Η Ακακία κάμνει τη καυλητέρα ζεστασιά, αυτά τα περί η Ελιά κρατάει, ο μεσές - Δρυς- ζεσταίνει και η Οξυά καίει το σύμπαν είναι μπούρδαι.

Δεν γνωρίζω τις ιδιότητες των ξύλων στην οργανοποιία, μα αν δεις Φλαμουριά, θα πάθεις πλάκα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι αυτο οταν κατασκευαζουμε οργανα, τα ξυλα πρεπει να εχουν χαμηλη υγρασια.

Επισης πρεπει να κολλαμε τα ξυλα σε ελεγχομενες συνθηκες υγρασιας.

Με την ξηρασια το μαθα καλα το μαθημα μου και γω με μια ακριβη αμερικανικη ακουστικη….

• Moderator

Με βάση την υπ' αριθμ 25/2024 απόφαση που έλαβα χθες,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ:

"Τελικά ΟΛΕΣΣΣ οι κιθάρες θα μπουν στις θήκες τους" .&-

Υ.Γ. 1 Λείπει μια από το video μιας και είναι για service (είμαι πολύ όμοφρος για να ασχολούμαι με floyd rose και floating bridges).

Y.Γ. Για κάποιον λόγο μου περίσεψαμν 2 gig bags, που σήμαίνει ότι πρέπει να πάρω δύο ακόμα κιθάρες ?

Ένα μίνι Video tour για πώς έχει η κατάσταση σήμερα.

• Χαχα 3

• Moderator
4 λεπτά πριν, LK είπε

Για κάποιον λόγο μου περίσεψαμν 2 gig bags, που σήμαίνει ότι πρέπει να πάρω δύο ακόμα κιθάρες

?

Χμμμ... Να υπενθυμίσω ότι το Noiz.gr διαθέτει εξαιρετικό section αγγελιών όπου πωλούνται και θήκες αν κάποιος επιθυμεί να τις θέσει προς πώληση ? ?

• Χαχα 1

all this has happened before and will happen again

• Moderator
Μόλις τώρα, Terry RoscoeBeck5 είπε

?

Χμμμ... Να υπενθυμίσω ότι το Noiz.gr διαθέτει εξαιρετικό section αγγελιών όπου πωλούνται και θήκες αν κάποιος επιθυμεί να τις θέσει προς πώληση ? ?

Πάντως είναι λίγο τρομακτικό.

Μπήκα μέσα χθες, και νόμισα ότι μπήκα κάπου σαν εδώ :

iera-synodos-arthro-1024x575.jpg

• Χαχα 6

• Moderator
18 λεπτά πριν, LK είπε

Πάντως είναι λίγο τρομακτικό.

Θα μπορούσα να σκεφτώ και άλλα "τρομακτικά" στο studio σου- πχ την έλλειψη χώρου λόγω υπερσυγκέντρωσης οργάνων, αλλά ας το προσπεράσω ?

Πάμε στα επί του πρακτέου: Στη μία "ορφανή" θήκη -λογικά- θα πάει η όποια fiesta red. Στην άλλη όμως τι; 

Τι σκέφτηκε πάλι το σαρδόνιο μυαλό σου και δεν μας το έχεις ακόμα ξεφουρνίσει; ?

Για πες...    

• Moderator
2 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Θα μπορούσα να σκεφτώ και άλλα "τρομακτικά" στο studio σου- πχ την έλλειψη χώρου λόγω υπερσυγκέντρωσης οργάνων, αλλά ας το προσπεράσω ?

Πάμε στα επί του πρακτέου: Στη μία "ορφανή" θήκη -λογικά- θα πάει η όποια fiesta red. Στην άλλη όμως τι; 

Τι σκέφτηκε πάλι το σαρδόνιο μυαλό σου και δεν μας το έχεις ακόμα ξεφουρνίσει; ?

Για πες...    

Είναι 2 θήκες. 

Η μία λογικά fiesta red.

Η άλλη δεν ξέρω. 

Δηλαδή ξέρω,  αλλά θα έχει δική της βαλίτσα. 

Μια SG CHERRY  gibson, standard ?

• Χαχα 1

• Moderator
3 λεπτά πριν, LK είπε

Είναι 2 θήκες. 

Η μία λογικά fiesta red.

Η άλλη δεν ξέρω. 

Δηλαδή ξέρω,  αλλά θα έχει δική της βαλίτσα. 

Μια SG CHERRY  gibson, standard ?

Πες το βρε πουλάκι μου εξαρχής ότι θα πάρεις δηλαδή άλλες... τρεις κιθάρες ?

• Χαχα 1

• Moderator
9 λεπτά πριν, sultan of string είπε

Εκείνα τα παντζούρια, από μέσα να τα κάνεις άσπρα

Αυτά τα πατνζουρια, για να βρώ αυτό το "πράσινο" έκανα περισσότερο από ό,τι ο Van Gogh για να βρει το κίτρινο

• Χαχα 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου