cos_dr Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου Εδώ και μια δυο εβδομάδες κυκλοφόρησε η 6η έκδοση του T-Racks 5 που είναι και η personal favorite mastering suite του cos_dr since 2008 https://www.ikmultimedia.com/products/tr6/index.php?p=versions# Πολλοί μου έχουν πει να φύγω από αυτό τόσα χρόνια, έχω δει προτάσεις της αγοράς, reviews και προτιμήσεις χρηστών, ξέρω ακόμα και προτιμήσεις μελών του φόρουμ σε αντίστοιχο software και πάραυτα παρέμεινα πιστός στο T-Racks και στα modules τους, τα τελευταία χρόνια έχω ξεφύγει και από την χρήση των preset του και προσπαθώ και πειραματίζομαι και πειραματίζομαι πολύ με το module master match που αναλύει και προσαρμόζει τις μίξεις μας σε σχέση με reference tracks που του κάνουμε import και έχει και ελευθερία ρυθμίσεων πάνω στις προτάσεις του. Φτάνει την έκδοση X το module αυτο σε αυτό το πακέτο Μερικά βίντεο Έχει καινούργια plug-in αρκετά, αν και υπάρχει μια γκρίνια για το αν αξίζει σε άλλα βίντεο. Τα modules δουλεύουν φυσικά και ανεξάρτητα π.χ. μέσα στο DAW σαν insert effects κλπ. αν κάποιος δεν θέλει να το δουλέψει μέσα στο interface του και θέλει να χρησιμοποιήσει τους εξαιρετικούς και ονομαστούς compressores, eq, limiters και άλλους, tape, delay, filters, pushers, διάφορους επεξεργαστές, της παναγιάς τα μάτια στη μεγάλη έκδοση και πολλά preset για άσχετους σαν εμένα για να πάρουν μια ιδέα των chains και των effects. Εγώ είμαι ευχαριστημένος τόσα χρόνια, άλλες φορές πετυχαίνω καλό αποτέλεσμα, άλλες όχι. Πιστεύω πως όσον αφορά το mastering, όπως το έχω αναφέρει ξανα, σε μια καλή μιξή με την κατάλληλη preset επιλογή και το κατάλληλο refererce track που θα κάνεις import κάνει θα έλεγα πολύ καλή δουλειά. Εγώ είμαι ευχαριστημένος, καλύπτει τουλάχιστο τις ταπεινές μου προσδοκίες και έχει αρκετούς φίλους ανά τον πλανήτη. Και η τιμή του, ιδιαίτερα των παλαιότερων εκδόσεων είναι προσιτή και η IK Multimedia είναι μια σεβαστή θα έλεγα εταιρεία που πλέον έχει 30 χρόνια στο χωρο, αλησμόνητο θα μου μείνει το sampletank που υπάρχει πλέον στην έκδοση τέσσερα ΜΑΧ σε έκπτωση μάλιστα, από 3700 ευρώ σε 49 ευρώ , Μια εταιρία που έχει και hardware γνωστό. Καληνύχτα T-Racks μου, σε αγαπώ 1 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sultan of string Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου πιστεύω ότι αν μάθεις καλά ένα μαστερινγκ πακέτο, μπορείς να μείνεις σ αυτό. Το συγκεκριμένο το έχω σε μια σουίτα, αλλά δεν το χρησιμοποιώ. Σπάνια το δοκίμασα και μετά γύρισα εκεί που ήξερα. Είμαι λίγο old school 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου OP Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, sultan of string είπε πιστεύω ότι αν μάθεις καλά ένα μαστερινγκ πακέτο, μπορείς να μείνεις σ αυτό. Το συγκεκριμένο το έχω σε μια σουίτα, αλλά δεν το χρησιμοποιώ. Σπάνια το δοκίμασα και μετά γύρισα εκεί που ήξερα. Είμαι λίγο old school τα εργαλεία αυτά καλά είναι. Αρκεί να μην πάσχει ο χειριστής και εγώ που πάσχω λίγο πάσχει και το αποτέλεσμα. Στα χέρια έμπειρων και pro, κάνουν θαύματα, π.χ.σε ένα λαπτοπάκι της πλάκας, έχεις στουντιάρα. Εγώ το πέτυχα τότε το 2008, σαν χθες μου φαίνεται και το δοκίμασα τότε που ψαχνόμουν διαβάζοντας γύρω γύρω και στο noiz μας τις αναφορές για το mastering και το αντίστοιχο software και ήταν στην έκδοση 3 αν ενθυμούμαι καλά και με γοήτευσαν τα presets. Διάβασα και το manual και διάφορα πράγματα για την προετοιμασία μιας μίξης και με κέρδισε, το συνήθισα. Έχω διαβάσει και πολλά αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο και βίντεο για το πρόγραμμα, κατηγορούν ακόμα και τα preset πως θέλουν παρεμβάσεις από το χρήστη και πως μερικά μόνο αξίζουν. Για τα modules μεμονωμένα τα πράγματα είναι πιο θετικά. Έχω διαβάσει μέχρι και ότι το κατηγορούν ότι χαλάει τις μίξεις Εγώ όμως το αγαπάω και μου αρέσει και δεν κρύβω πως είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Το οποίο επηρεάζεται σίγουρα από τις δικές μου αδυναμίες, την ανεπάρκεια ίσως Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) μια χαρα ειναι, εγω παρολο που χρησιμοποιω UA για mastering,σαν πρωτο "glue compressor" την υλοποιηση της T-Racks χρησιμοποιω (SSL bus comp.) δεν εχω ακουσει καλυτερη ακομα. Επεξεργασμένο 26 Σεπτεμβρίου από Superfunk 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sultan of string Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου με αφορμή αυτά που έγραψες, έκανα σήμερα update την εγκατάσταση του 5MAX που έχω και άρχισα να το δουλεύω. Με έχει βγάλει από την σίγουρη λύση μου που είχα μέχρι τώρα το TG Mastering της Waves που το δουλεύω πολύ καιρό, και άρχισα να τρώω ώρες παίζοντας με κουμπιά και εικόνες και μοντούλες. Το ενδιαφέρον είναι ότι σχεδόν ό,τι και να κάνεις βγάζει ένα καλό αποτέλεσμα... όρεξη νάχεις.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου OP Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 4 ώρες πριν, sultan of string είπε με αφορμή αυτά που έγραψες, έκανα σήμερα update την εγκατάσταση του 5MAX που έχω και άρχισα να το δουλεύω. Με έχει βγάλει από την σίγουρη λύση μου που είχα μέχρι τώρα το TG Mastering της Waves που το δουλεύω πολύ καιρό, και άρχισα να τρώω ώρες παίζοντας με κουμπιά και εικόνες και μοντούλες. Το ενδιαφέρον είναι ότι σχεδόν ό,τι και να κάνεις βγάζει ένα καλό αποτέλεσμα... όρεξη νάχεις.... Και εμένα μου αρέσει να πειραματίζομαι με αυτό, το έχω συνηθίσει τόσα χρόνια και τα preset του μου ήταν διδακτικά θα έλεγα για το θέμα της δομής και της λογικής του mastering. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση