Προς το περιεχόμενο

Νέα Roland JUNO-D (2024)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 minutes ago, Μανώλης Χναράκης said:

Όταν εμφανίστηκε το πρώτο JUNO-D το 2004, ήταν μία φθηνή έκδοση με κάποιους από τους ήχους του τότε Fantom-X. Ήταν από τα best seller της εποχής εκείνης καθ'ότι φθηνό.

Το πρώτο JUNO-D ήταν σε μία μόνο έκδοση 61 πλήκτρων, δίχως δυνατότητα φορτώματος νέων ήχων κλπ.

Αυτά 20 χρόνια πριν.

Σήμερα το νέο JUNO-D βγαίνει σε τρείς εκδόσεις των 61-76-88 πλήκτρων, με αρκετούς standard ήχους από το σημερινό Fantom-0, με δυνατότητα φορτώματος επεκτάσεων ήχων, με ψηφιακό εγγραφέα, με USB σύνδεση και διάφορα άλλα. Δηλαδή σε σημερινό format. Αυτό ως entry level.

Είμαι φουλ μαζί σου, όντως το σημερινό Juno-D δεν έχει σχέση με το προ-20ετίας μοντέλο, γι' αυτό και θεωρώ ότι η αύξηση τιμής δικαιολογείται λίγο-πολύ.

Όμως αυτό που γίνεται κατά συνέπεια είναι ότι αφαιρείται από την αγορά ακριβώς αυτή η οικονομική εναλλακτική που έδιναν όργανα όπως το παλιό Juno-D, το Korg X-50 ή το Yamaha MM6 - σούπερ φτηνά synths που είχαν ένα ικανοποιητικότατο σετ bread and butter ήχων καλής ποιότητας, μπορούσες να βγεις άνετα να παίξεις με μια μπάντα και ήταν προσβάσιμα στους πιο στριμωγμένους.

Μπορεί βέβαια οι εταιρίες να ξέρουν καλύτερα και να μην χρειάζονται πλέον αυτές οι επιλογές στην αγορά, να έχει μειωθεί πολύ το target audience για τέτοια όργανα και το πιο ολοκληρωμένο entry level να είναι η σωστότερη προσέγγιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, TakisB είπε

Όμως αυτό που γίνεται κατά συνέπεια είναι ότι αφαιρείται από την αγορά ακριβώς αυτή η οικονομική εναλλακτική που έδιναν όργανα όπως το παλιό Juno-D, το Korg X-50 ή το Yamaha MM6 - σούπερ φτηνά synths που είχαν ένα ικανοποιητικότατο σετ bread and butter ήχων καλής ποιότητας

Δεν ξέρω τι παίζει στις άλλες δύο εταιρείες, η Yamaha πάντως έχει αντικαταστήσει την MM σειρά με την εξαιρετική MX σειρά, με πιο φτηνό μοντέλο το MX49 στα €575. 

image.png.0600141e05321d8d42397a13ebc293b0.png

• Like 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

20 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Γιατί δεν μας λένε πόσο είναι η user memory, είναι κρατικο μυστικό της Ιαπωνίας??

Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν παρακολουθώ τελευταία λεπτομέρειες, αν και κουτσομπόλης πολύ σε αυτά, αλλά η λογική του zen core δεν είναι λογική μεγάλων δειγμάτων. Το όργανο θα έχει κάποια χιλιάδες tone τα οποία πιάνουν ένα μέγεθος RAM γενικό που είναι rewritable. Δεν χωρίζεται σε ROM και USER memory. Δεν είναι Montage?

Το zen core είναι συνδυασμός sampler και synths analog, digital και analog modelling απο τα classic της Roland, από ότι θυμάμαι πάντα, δεν ψάχνω τώρα για να ορθώσω μη παραπληροφορητικό λόγο? blyat ? αλλά νομίζω ότι έχω δίκιο. ?

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

1 λεπτό πριν, cos_dr είπε

Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν παρακολουθώ τελευταία λεπτομέρειες, αν και κουτσομπόλης πολύ σε αυτά, αλλά η λογική του zen core δεν είναι λογική μεγάλων δειγμάτων.

Μιλάμε γιa την user memory, στην οποία κατεβάζεις νέα πακέτα ήχων, όχι για τη sample rom του οργάνου. Για να μην την γράφουν πουθενά κάτι μου λέει ότι έκαναν πάλι μαλακία και την άφησαν στα...256ΜΒ,  όπως και στη σειρά Fantom 0.

Μακάρι να μην είναι έτσι.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

2 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Μιλάμε γιa την user memory, στην οποία κατεβάζεις νέα πακέτα ήχων, όχι για τη sample rom του οργάνου. Για να μην την γράφουν πουθενά κάτι μου λέει ότι έκαναν πάλι μαλακία και την άφησαν στα...256ΜΒ,  όπως και στη σειρά Fantom 0.

Μακάρι να μην είναι έτσι.

Eίναι μικρή η rom. Δεν είναι πολλά γίγα. Αφού είναι άλλη λογική. Δεν είναι   προσέγγιση η ZEN, όπως των  άλλων όσο αφορά το Sample Playback που μεγάλωσαν τα δείγματα για περισσότερα layers του ήχου και της εκφραστικότητας και στα πιάνα κλπ. και επειδή τα άλλα είναι έτσι δε σημαίνει πως είναι καλύτερα με περισσότερες δυνατότητες άρα και καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Γι αυτό, επειδή έχω και Roland μου φαίνεται πιο λογικό να μην έχει ξεχωριστή USER RAM. Δεν είναι από ότι θυμάμαι το μοντέλο αυτό sampler, δηλαδή δεν έχει τη δυνατότητα import και επεξεργασίας δειγμάτων.

Μονο τα tones παίρνει που τα δουλεύουν με ZEN EDITORS και τέτοια και όσο το επιτρέπει το όργανο εσωτερικά  και είναι και audio PLAYER ( Playa yo! ?)

Τώρα πως φτιάχνεις ZEN ήχους αν γίνεται με samples δεν το θυμάμαι τώρα, βαριέμαι να το ψάχνω να το δω να το καταλάβω. Παντως ότι αλλάζεις, θα προσθέτεις και θα αφαιρείς "ήχους" σε συγκεκριμένη έννοιά ποσότητα μνήμης την οποία θα καταλαμβάνουν ανάλογα με τα ZEN στοιχεία που περιέχουν, αν είναι από analog, digital, physical κλπ ΖΕΝ synth από τα γνωστά της ROLAND που η zen μηχανή προσομοιώνει και είναι συμβατή.

46 minutes ago, Waterfall-K said:

Δεν ξέρω τι παίζει στις άλλες δύο εταιρείες, η Yamaha πάντως έχει αντικαταστήσει την MM σειρά με την εξαιρετική MX σειρά, με πιο φτηνό μοντέλο το MX49 στα €575.

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον βιάστηκα να το γράψω το προηγούμενο γιατί βλέπω ότι και η Korg βγάζει ακόμα φτηνά μοντέλα, το i3 (αυτό πρέπει να παραείναι της πλάκας) και το Kross-2. Μακάρι να μείνουν και αυτές οι επιλογές στην αγορά λοιπόν.

• Guru
40 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Μονο τα tones παίρνει που τα δουλεύουν με ZEN EDITORS και τέτοια και όσο το επιτρέπει το όργανο εσωτερικά  και είναι και audio PLAYER ( Playa yo! ?)

Όχι μόνο.

Έχει δυνατότητα επέκτασης, εκτός από τα patches (tones) που μπορεί ούτως ή άλλως να φορτώσει.

Α) φορτώνει επεκτάσεις wave expansions οι οποίες προέρχονται από τις παλιές κάρτες SR-JV & SRX.

Αυτές εκτός από τα patch data περιέχουν και wave data.

Β) έχει την δυνατότητα ο χρήστης να εισάγει τα δικά του wav αρχεία για να παίξουν μέσω των phrase pads.

• Like 2

51 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Eίναι μικρή η rom. Δεν είναι πολλά γίγα. Αφού είναι άλλη λογική. Δεν είναι   προσέγγιση η ZEN, όπως των  άλλων όσο αφορά το Sample Playback που μεγάλωσαν τα δείγματα για περισσότερα layers του ήχου

Το μέγεθος των samples δεν έχει σχέση με τα layers του synth. 

53 λεπτά πριν, cos_dr είπε

μου φαίνεται πιο λογικό να μην έχει ξεχωριστή USER RAM.

Φυσικά και έχει user ram, που θα φορτώνει τα user samples ή samples/sound packs τρίτων για την sound engine (rompler είναι κι αυτό, μην το κουράζουμε) και τα pads? Τα 256ΜΒ που έχουν τα Fantom 0 είναι για τα πανηγύρια, σοβαρό μειονέκτημα που έχουν επισημάνει οι πάντες, από users μέχρι reviewers, και ίσως το μόνο μειονέκτημα της σειράς.

Αν αυτό δεν το άλλαξαν στη "νέα" σειρά Juno-D, τότε κακώς την κυκλοφόρησαν. 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

29 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Όχι μόνο.

Έχει δυνατότητα επέκτασης, εκτός από τα patches (tones) που μπορεί ούτως ή άλλως να φορτώσει.

Α) φορτώνει επεκτάσεις wave expansions οι οποίες προέρχονται από τις παλιές κάρτες SR-JV & SRX.

Αυτές εκτός από τα patch data περιέχουν και wave data.

Β) έχει την δυνατότητα ο χρήστης να εισάγει τα δικά του wav αρχεία για να παίξουν μέσω των phrase pads.

Ναι, τις επεκτάσεις. Στη λογική που περίεργαψα. Υ

26 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Το μέγεθος των samples δεν έχει σχέση με τα layers του synth. 

Φυσικά και έχει user ram, που θα φορτώνει τα user samples ή samples/sound packs τρίτων για την sound engine (rompler είναι κι αυτό, μην το κουράζουμε) και τα pads? Τα 256ΜΒ που έχουν τα Fantom 0 είναι για τα πανηγύρια, σοβαρό μειονέκτημα που έχουν επισημάνει οι πάντες, από users μέχρι reviewers, και ίσως το μόνο μειονέκτημα της σειράς.

Καλά, συγνώμη που σε κουράζουμε. Αφού καταλαβαίνεις πως είναι για τα πσνηγυρια ότι έχει λίγη ram, να μη σε κουράζουμε. Εδω δεν έχει user ram και όλα romper ειναι. Και λες ότι παραπληροφορω εγώ ?

Το κυκλοφόρησαν μάλλον επειδή υπάρχει κόσμος που σκέφτεται διαφορετικά από εσένα και δεν βλέπει ως πανάκεια το Montage και τη γεμάτη με δείγματα  γιαγιά AWM2?

Μια χαρά είναι το όργανο και η ZEN, θα το παραγγείλω μόλις σηκωθώ από τον καναπέ. ?

• Like 1
  • Χαχα 1

• Guru
57 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Θα φανεί. Όπως φάνηκε και στο πρώτο JUNO-D πριν 20 χρόνια.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου