Προς το περιεχόμενο

Πόσες ηλ. κιθάρες είχατε στην κατοχή σας μέχρι σήμερα; (Τέστ μνήμης)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Εσύ, εγώ, ο Γκαρτζ και ο Gregg; Που παίζουμε, πότε και κυρίως τι; Δεν θυμάμαι τίποτα... 🙄 😄

Νομίζω ότι κόπηκες από το τεστ μνήμης γέροντα 😄

• Συμφωνώ 1

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator
3 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Διασκευές Taylor Swift 

Μπααα... όπως βλέπω τις φάτσες μας πρέπει να είναι πριν από καμιά δεκαετία ή και περισσότερο. Δεν είχε τότε TS.

@Nestoras πες βρε που ήμασταν;

all this has happened before and will happen again

3 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Μπααα... όπως βλέπω τις φάτσες μας πρέπει να είναι πριν από καμιά δεκαετία ή και περισσότερο. Δεν είχε τότε TS.

@Nestoras πες βρε που ήμασταν;

Ίλιον, Noiz event, Audiocostas, Columbia, Cause we've ended as lovers ...

Θες κι άλλα;

InfluenSir!

• Moderator
Μόλις τώρα, Nestoras είπε

Ίλιον, Noiz event, Audiocostas, Columbia, Cause we've ended as lovers ...

Θες κι άλλα;

Κάτι αρχίζω να ψιλοθυμάμαι... 😄  Αμυδρά όμως, μη φανταστείς. Και γιατί φοράμε και οι δύο αυτά τα πορτοκαλί κρεμαστάρια; 🙄

Είχαμε και πάσα;

ΥΓ: Εντωμεταξύ αφτό το αγόρι @Shelter εδώ επαραδίπλα ξέθαψε άλλο... αρχαιολογικό Noiz event 😎

• Like 1

all this has happened before and will happen again

Κατά σειρά απόκτησης (με κόκκινο αυτές που έφυγαν):

1. Ibanez RG270
  2. Cort HBS (Hiram Bullock Signature)
  3. PRS Standard Satin 22 (2008)
  4. Partcaster
  5. Charvel Pro Mod SD1 2H FR SW
  6. Charvel Pro Mod DK24 HH 2PT CM QM
  7. Fender American Ultra Telecaster Ultraburst (2020)
  8. ESP LTD EC-1000VB/Duncan
  9. Charvel Guthrie Govan Signature MJ SD24 CM
  • Like 7

25 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Εσύ, εγώ, ο Γκαρτζ και ο Gregg; Που παίζουμε, πότε και κυρίως τι; Δεν θυμάμαι τίποτα... 🙄 😄

Τι λέει για αυτό το Chatgpt

Many rockstars have experienced memory issues related to excessive alcohol use, which affected their ability to recall specific gigs or events. Some notable examples include:

### 1. **Ozzy Osbourne (Black Sabbath)**
   Ozzy Osbourne is known for his heavy alcohol consumption during his career, especially in the 1970s and 1980s. He has admitted that there are entire tours and gigs he cannot remember due to the amount of alcohol he was drinking at the time. In various interviews, he’s stated that his memory of certain periods is completely blank because of his excessive drinking.

### 2. **Slash (Guns N' Roses)**
   Slash, the legendary guitarist of Guns N' Roses, has discussed his struggles with alcohol, particularly during the late 1980s and early 1990s. He has mentioned that there are specific gigs and performances he can't recall because of his drinking. Slash has also described blacking out on tour and not remembering entire shows.

### 3. **Keith Richards (The Rolling Stones)**
   Keith Richards has had a long and storied relationship with alcohol, and he's mentioned in various interviews that while he performed under the influence, he sometimes couldn’t recall specific concerts or events afterward. His drinking, particularly during The Rolling Stones' peak years, contributed to his fuzzy memory of many gigs.

### 4. **Steven Tyler (Aerosmith)**
   Aerosmith’s Steven Tyler struggled with alcohol for much of his career, especially in the 1970s and 1980s. He has admitted that his drinking affected his memory of many performances, with some shows being a complete blur. His alcohol abuse was so severe at points that he would perform while intoxicated and later have no recollection of the event.

### 5. **Terry RoscoeBeck5 (Michalis Rakintzis, Terry-Nestoras-Gartz-Gregg)**

Although Terry hasn't consumed nowhere near as much alcohol as the rest of the rockstars of the list, he is well-known for forgetting gigs of the past, maybe because he has performed in live situations so many times that his memory is full.

Σε περίπτωση που δεν είναι προφανές, το 5 το πρόσθεσα εγώ ασούμε 😅 

• Χαχα 1

Never give up! 

30 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Σε περίπτωση που δεν είναι προφανές, το 5 το πρόσθεσα εγώ ασούμε 😅 

Θα στοιχημάτιζα ότι είχες προσθέσει τα 4 πρώτα...🤔

• Χαχα 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Με τη σειρά που τις είχα και με κόκκινο αυτές που έφυγαν):

1. Squier Stratocaster (δεν θυμαμαι ακριβως μοντέλο)
  2. Gibson LP Junior
  3. Custom made MKM (αυτή στο link στην υπογραφή)
  4. Fender Power Deluxe Strat with Fishman piezo
  5. Gibson R7 Goldtop
  6. Gibson LP CS 57 Special (P90/TV yellow)
  7. Gene Baker B3 Driftwood
  8. Partcaster Strat
  • Like 7

• Guru

ως ταγμένος παιδιόθεν στον ήχο εν γένει, προς τας κιθάρας δεν υπήρξα ποτέ βιρτουόζος τσι ροκ και τσι τζαζ (καθότι μουσικά τεμπέλης και παντελώς αμελέτητος προτιμούσα να ακούω ή να μιξάρω), ώστε να επενδύσω ιδιαίτερα σε ηλεκτρικές... απλά σαν τυπικός επαγγελματίας της εντεχνο-λαικής (εδώ ήταν πιο εύκολα τα πράγματα και μάθαινα στο πάλκο), έπρεπε να έχω κατά καιρούς και κάποιες... όσες μπορώ να ανασύρω από την μνήμη μου είναι οι κάτωθι με την σειρά που τις θυμάμαι...

1. Suzuki απομίμηση SG -τέλη 70s- πολύ ωραίος ήχος και μπράτσο ή απλά έτσι θυμάμαι... πρώτη μου επαφή γαρ...

2. Cimar -αρχές 80s- (by Ibanez νομίζω) - πρωτότυπο μοντέλο αλλά δεν θυμάμαι code... ιδιαίτερη και με καλά ξύλα αλλά μέτρια ηλεκτρικά...

3. Fender Telecaster -τέλη 60s- μου την είχε δώσει ο πατέρας της Μποφίλιου... μιλάμε για τον εφιάλτη του SF... είχε  παίξει αυτή αντάρτικο στο μαγαζί του με τους συντρόφους από κάτω να σιγοντάρουν μετα χοιρινής μπριζόλας ανά χείρας...😇

4. Ibanez 2453 Single Cutaway Hollow Body -μέσα 70s- με ήχο "πιάνου" ως προς τον πλούτο των αρμονικών... χαραμιζόταν στα χέρια μου να παίζει Λεοντή και Μπακαλάκο αλλά 'ντάξει σε κάποια πανηγύρια που έπαιξα κατά καιρούς έκανε θραύση και έκανε τους gibsonάκηδες να με ρωτάνε που την βρήκα...😉

5. Kramer Pacer custom -μέσα 80ς- Η αγαπημένη!!! την είχα διαλέξει ανάμεσα από δεκάδες και πολύ ακριβότερες γιατί είχε "κάτσει" στο χέρι μου με την μία... με έκανε να θέλω να μελετήσω όσα δεν μελέτησα όλα τα χρόνια πριν μαζί... απίστευτο floyd rose του "ακουρδίστου" ένα πράμα... σχεδόν κούρδιζα κάθε φορά που άλλαζα χορδές...😀 δεν πρόλαβα να την χαρώ... μου την έκλεψαν από το μαγαζί που δούλευα τότε... βιασμός της ψυχής μου... αν το έπιανα το κωλόπαιδο στα χέρια μου θα μουνα φυλακή τώρα...🥲

6. Gibson Les Paul Studio -αρχές 90s- το καναρινάκι μου αλλά όχι στο κελάηδισμα... στο χρώμα... την πήρα αναγκαστικά βιαστικά για να παίξω στο μαγαζί το ίδιο βράδυ που μου έκλεψαν την Kramer αλλά με συντρόφεψε αρκετά ενεργά χρόνια χωρίς παράπονο...

7. Peavy T-60 -δεν θυμάμαι χρονολογία κατασκευής- ποιοτικότατη στα part, την πήρα μεταχειρισμένη για το λεπτό μπράτσο αλλά δεν μου έκατσε (άσε που αποδείχθηκε πολύ βαριά για τα γούστα μου) και την ξεφορτώθηκα γρήγορα...

8. Fender Stratocaster -2000 plus- με αυτήν (Μεξικάνα) ξέμεινα (αν και ποτέ δεν μου άρεσε) αλλά έτσι κι αλλιώς έχει πιάσει αράχνες καθώς τα τελευταία 20 χρόνια οι συνολικές ώρες μου με μια κιθάρα στα χέρια μετριούνται στα δάκτυλα...

• Like 8

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

4 ώρες πριν, npap είπε

4. Ibanez 2453 Single Cutaway Hollow Body -μέσα 70s- με ήχο "πιάνου" ως προς τον πλούτο των αρμονικών... χαραμιζόταν στα χέρια μου να παίζει Λεοντή και Μπακαλάκο αλλά 'ντάξει σε κάποια πανηγύρια που έπαιξα κατά καιρούς έκανε θραύση και έκανε τους gibsonάκηδες να με ρωτάνε που την βρήκα...😉

Μη μου πεις ότι αυτή είναι η Howard Roberts?

Που τη βρήκες ρε θηρίο??? 😂

• Συμφωνώ 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου