Προς το περιεχόμενο

Πόσες ηλ. κιθάρες είχατε στην κατοχή σας μέχρι σήμερα; (Τέστ μνήμης)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 minutes ago, MGs said:

Για πές,που είμαι λάτρης του σπόρ?

εχουν αλλαχτεί, όλα τα ηλεκτρικά, μαγνήτες, ποτενσιόμετρα, επιλογέας, φίλτρα, εχει μπει treble bleed...αυτά νομίζω

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ, πλην επαγγελματιών 

1. 1978 μια ακουστική που πήρα με το ζόρι από ένα φίλο που ούτε καν γνώριζε πως βρέθηκε στα χέρια του. Αγνώστου πατρός, βρίσκεται ενθύμιο σε κάποια ντουλάπα, σπασμένη, θα τη δείτε στην επερχόμενη ταινία που θα βγάλω.

2. 1983  Fender Bullet, αγορασμένη απ τους γονείς μου ένεκα εισαγωγής εις του Πανεπλυστήμιο. 25.000 ΔΡΧ, μάλλον απ το Καγμάκη. Απ όσο θυμάμαι σε καινουργή όργανα τότε στην Ελλάδα η Fender έπαιζε Bullet (αυριανός σταρ) Τελε 150.000 ΔΡΧ ( Keith ή κάποιος άλλος) και Στραβοκάστερ (Κλάπτον) 300.000 ΔΡΧ. Επωλήθη, όσο αγοράστηκε σε ένα γνωστό, τότε φίλο. Μετα παρέλευση ετών, απεδείχθη πως ΚΑΛΑ του έκανα, ήτω μπάμιας

3. 1985 καλοκαίρι στην Αγιά για μήλα σε μια βιτρίνα στη Λάρισα  πόζαρε μια μεταχειρισμένη Τέλε (76-77) προς 75.000 ΔΡΧ. Πούλησα το ''βλήμα '' και με δανεικά και αγύριστα από γονείς και αδελφό πήρα τη μοναδική κιθάρα που είχα μέχρι το 2011.  Με αυτήν έγινα σπουδαίος παγκοσμίως και αυτή είναι ακόμα η βασική και αγαπημένη. Απ το 91, ως το 2011 παρέμεινε στη σκληρή της θήκη κάτω από ένα κρεβάτι υπομονετικά, μέχρι που ξύπνησε ξανά ο μεγάλος συνθέτης μέσα μου.

4. 2011 LAG ακουστική 120 γιούργια, τίμια κιθαρούλα, παίζει το ρόλο πεντάχορδης σε ανοιχτό Λα πλέον. Σημαντική στιγμή της, έχει γράψει το ΄΄Ησουν καλή"" σπάνια πλέον τη χρησιμοποιώ.

5. 2011 Σκουίαρ Αφινιτι Τελε, συμπαθής για τα 180 γιούργια + 25 γιούργια για αγορά μαύρου πικγκαρντ Φεντερ Ουζα......και περνώντας τα χρόνια γύρω στα 700 γιούργια, κλειδιά+ ηλεκτρικά και μαγνήτες από Ασημένιο. Πάντα 5χορδη σε ανοιχτό Λα. Τη πρώτη μου αγάπη, δεν τη πιάνει, αλλά κάμνει δουλίτσα 

6. 2012 Τελε 1966 δωρεά από έναν φίλο στη Κάλυμνο που δεν ήξερε ούτε αυτός, ούτε εγώ τι είχε. Η κιθάρα δεν μου κάθισε στα χέρια, ήταν και ασπρουλιάρα. Επειδή ο άνθρωπας γούστερνε τις ακουστικές του πήρα δώρο μια Οβασιόν με 600 γιούργια καινουργή, άλλη άθλια μπουθάρα. Κανά χρόνο μετά, ενεφανήσθει ένα ΣΦ τύπου απ τα παλιά χρόνια στο Αμέρικα και όταν την είδε, με λέει σε δίνω 8χηνόγιουργια, την έδωκα κατόπιν συμβουλής και του Παρτέρη-στα τιμής. Όπως απεδειχθει ένα χρόνο μετά η κιθάρα επωλήθη στας Αμερικάς προς 12 χηνοδόλαρα, μέχρι που έφτασε το 2015 τα 20χηνοδόλαρα ένεκα μιας κατασκευαστικής μαλακίας που είχε εκ της μητρός της και ο τύπος τη γνώριζε.

7. 2013 LAG ακουστική τύπου Gibson Jumbo S300? Φυσικά δεν ήθελα να δώκω 4χηνόγιουργια και έψαχνα για μια Έπιφον αντίστοιχη, γύρω στα 600 αν θυμάμαι καυλά. Δεν βρήκα την Έπιφον και έφυγα με τη Λαγκ για 350 γιούργια. Συμπαθής με δυνατό ήχο ειδικά αφού ωρίμασαν και τα ξύλα ζέστανε λίγο και ο ήχος της, πριν 3 χρόνια τη χάρισα σε ΝΟΙΖ εκ Σαλονίκης,  αφού έσιαξα μια άλλη ακουστική κατά παραγγελία.

8. Ξέχασα 2011 πριν πάρω τη πρώτη Λαγκ μέσω ΝΟΙΖ, πούλαγε κάποιος μια ακουστική Τζόνσον ( πρώην ΗΠιΑ) κινέζα στα 150 γιούργια, ΤΑΜΑΜ ούτε 2 μήνες δεν έμεινε ζμπιτ, ήρθε μια μέρα ένας φίλος που είχα να δω χρόνια και του τη χάρισα.....έκτοτε τραβώ τα ανύπαρκτα βυζά μου δι αυτή τη μπουθάρα.

9. 2020 Ιβανεζ ακουστική σορτ σκέιλ 150 γιούργια να την έχω στα ταξείδια λόγο μεγέθους. Ούτε το μέγεθος βόλευε, ούτε το ότι στα δωμάτια των χοτελίων κανείς δεν θέλει να ακούει νυχτιάτικα ΠΑΝΚΞ, στέκεται στο τοίχο

10. 2020 Γιουκαλί Λαγκ 70 γιούργια, απειροελάχιστη χρήση, στο περσινό καύσωνα ξεκόλλησε το μπράτσο, έχει απομείνει για σέρβις και ακόμα δεν το έχω πάρει.....

11. 2022 ΠΝΟΗ & ΝΥΞΗ ακουστική καστομιά, τιμή φιλική, ακόμα σε φάση ωρίμανσης των ξύλωνε, θα με συντροφεύει για όσο ζω

12. Το μπάσσο του κουμπάρου μου HONDO ανάμνηση απ τα νειάτα μας, καρφωμένο εις το ντουβάρι δια παν ενδεχόμενο κατασχεμένο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου