Προς το περιεχόμενο

Gibson Les Paul Classic 2019 honeyburst- Η Προτελευταία μου κιθάρα.

LK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Nekkon είπε

Σε Les Paul classic που έχουν αλλαχτεί οι μαγνήτες και έχουν μπει άλλοι με pickup covers και έχει φύγει το truss rod cover που μαρτυράει, υπάρχει άλλος τρόπος να καταλάβουμε ότι δεν είναι standard;

Oι διαφορές τους είναι στα καπάκια των μαγνητών, στα ηλεκτρικά (η Classic εχει pcb-mounted controls με διαφορα push-pull για coil splits κλπ ενώ η Standard είναι τυπικο Gibson 4-knob), στο weight relief, στο μανίκι (νομίζω της Classic ειναι λίγο πιο λεπτό απο το 60's taper) και αν δεν απατώμαι οι Classic συνήθως έχουν plain-ish tops ενώ η Standard έχει το κλασσικο (sic) flame. 

• Like 1
  • Συμφωνώ 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με γεια. Παντα προτιμουσα τις classic με το λεπτο τους μανικι απο κατι 58 R9, standard κ.λ.π που ειχαν μπρατσο σχεδον κλασσικης κιθαρας. Δεν ξερω αν αυτο ισχυει και με τις πιο συγχρονες classic. Added bonus το οτι δεν εχουν αυτα τα flame καπακια που για το γουστο μου δεν ταιριαζουν σε lp.

• Ευχαριστώ 1

2 things are infinite:the universe&human stupidity

• Moderator
3 λεπτά πριν, fenderiarhs είπε

Με γεια. Παντα προτιμουσα τις classic με το λεπτο τους μανικι απο κατι 58 R9, standard κ.λ.π που ειχαν μπρατσο σχεδον κλασσικης κιθαρας. Δεν ξερω αν αυτο ισχυει και με τις πιο συγχρονες classic. Added bonus το οτι δεν εχουν αυτα τα flame καπακια που για το γουστο μου δεν ταιριαζουν σε lp.

Ναι, οι classic έχουν 60's profile στο μανίκι.

Για flame top ούτε και εγώ τρελαίνομαι.

Αν της άλλαζα κάτι, απλά θα την προτιμούσα σε cherry burst, αλλά.......beggars can't be choosers😄

• Moderator
11 ώρες πριν, odis13 είπε

Oι διαφορές τους είναι στα καπάκια των μαγνητών, στα ηλεκτρικά (η Classic εχει pcb-mounted controls με διαφορα push-pull για coil splits κλπ ενώ η Standard είναι τυπικο Gibson 4-knob), στο weight relief, στο μανίκι (νομίζω της Classic ειναι λίγο πιο λεπτό απο το 60's taper) και αν δεν απατώμαι οι Classic συνήθως έχουν plain-ish tops ενώ η Standard έχει το κλασσικο (sic) flame. 

Εξαρτάται από τις χρονιές.
Πριν το 2008 οι Std είχαν το κλασικό swiss cheese hole weight relief
Mετά για κάποια χρόνια πήγαν σε σχεδόν full hollowbody
Mετά άφησαν λίγο ξύλο παραπάνω και τις ονόμασαν modern weight relief
Σήμερα είναι solid.

Για πολλά χρόνια οι Std φορούσαν Nashville Bridges & Kluson Keystone tuners, αλλά σήμερα βγαίνουν και με ABR-1 & Grovers (Std 60s).

Και οι Classics είχαν πάρα πολλές διαφοροποιήσεις ανα τα χρόνια. Το 2018 πχ είχαν P-90s και ήταν solid!

O μόνος γενικός κανόνας είναι ότι στις Classic πηγαίνουν τα πιο βαριά μαόνια για "πλάτες" και τα πιο "αδιάφορα" maple tops. Και ότι έχουν λεπτό 60s μανίκι (που το πρότιμώ σε Les Paul). 

Κάτά τ' άλλα μια Gibson πρέπει να την ακούς από κοντά. Είναι πολλά τα λεφτά και η εταιρεία έχει περάσει από πολλές κακές φάσεις.

• Συμφωνώ 1

Νομίζω ωρίμασαν οι συνθήκες στο Noiz για να φτιάξουμε ένα συμπεριληπτικό οδηγό για Les Pauls. Ξεμύτησαν όλοι οι Gibson-άκηδες (καλή ώρα), άλλοι γενναία, άλλοι δειλά. The time is now...

• Like 2

• Moderator
3 λεπτά πριν, Έκτορας είπε

Νομίζω ωρίμασαν οι συνθήκες στο Noiz για να φτιάξουμε ένα συμπεριληπτικό οδηγό για Les Pauls. Ξεμύτησαν όλοι οι Gibson-άκηδες (καλή ώρα), άλλοι γενναία, άλλοι δειλά. The time is now...

Ναι, ευκαιρία είναι. Έχω να δω και πολύ καιρό στο forum κάποιον hater από αυτούς που έκαναν τα θέματα για τις Gibson παιδική χαρά κι ίσως μπορέσουμε να το οργανώσουμε. Πάρα πολλοί εδώ μέσα έχουν δεκαετίες εμπειρίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία, που είναι επίσης σημαντικό γιατί πέραν από τις 50ς Gibson, είναι οι κιθάρες αναφοράς αλλά δεν ξέρω πόσοι έχουν πιάσει στα χέρια τους, η εταιρεία πέρασε από χίλια μύρια κύματα και η συνταγή της Les Paul άλλαξε ισάριθμες φορές. 

• Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου