Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με παλιό mac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@Γιώργος Παυλίδης κ. Παυλίδη, το μηχάνημα που βρήκατε είναι απόλυτα χρήσιμο, σε κάποιον/α που έχει σημαντική εμπειρία με την Apple και τα προϊόντα της, αλλά μάλλον όχι σε εσάς. Η Apple έχει μία λογική απαξίωσης των παλαιότερων μοντέλων της, μη-επιτρέποντας την εγκατάσταση νέων εκδόσεων του λειτουργικού από ένα χρονικό σημείο και μετά, καθιστώντας το μηχάνημα μη-υποστηριζόμενο, με σοβαρότατες επιπτώσεις.

Ακόμη και αν είναι σε άριστη κατάσταση (συνήθως, μετά από τόσο καιρό, θέλουν μία επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο τεχνικό συνεργείο για αναβάθμιση του δίσκου σε SSD, αναβάθμιση της μνήμης στα 16GB, καθάρισμα εσωτερικό κλπ), θα ταλαιπωρηθείτε να βρείτε τρόπο να κάνετε ένα clean install του λειτουργικού, να βρείτε κάρτα ήχου που κάποιος να πιστοποιεί στην εποχή μας ότι λειτουργεί με το Catalina, να βρείτε drivers γι' αυτή την κάρτα και να βρείτε τις εφαρμογές που αναφέρθηκαν για να τις εγκαταστήσετε εκ' νέου (τώρα ή όποτε χρειαστεί).

Στο γραφείο απέναντί μου έχω δύο iMac (ένα σαν αυτό που συζητάμε και ένα παλαιότερο) που κάνουν σήμερα ακριβώς αυτό που έκαναν σωστά την ημέρα που αγοράστηκαν, αλλά στη σκέψη ότι θα χρειαζόταν να τα ξαναστήσω, λιποψυχω΄. Αν απ'την άλλη έχετε κάποιο συνεργάτη ή φίλο που να έχει όρεξη να συν-ταλαιπωρηθείτε, τότε κάντε το. Οικονομικοτεχνικώς, δεν στέκει όμως.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, trolley είπε

@Γιώργος Παυλίδης κ. Παυλίδη, το μηχάνημα που βρήκατε είναι απόλυτα χρήσιμο, σε κάποιον/α που έχει σημαντική εμπειρία με την Apple και τα προϊόντα της....

Υπογράφω όλα είπε ο φίλος μου ο Τρόλλευς, αλλά θα προσθέσω μερικά ακόμα...

1 ώρα πριν, trolley είπε

@Γιώργος Παυλίδης Η Apple έχει μία λογική απαξίωσης των παλαιότερων μοντέλων της, μη-επιτρέποντας την εγκατάσταση νέων εκδόσεων του λειτουργικού...

Επειδή αυτό ακούγεται κάπως...να εξηγήσω. Από τη δικιά μου εμπειρία, η "απαξίωση" γίνεται στα 10-12 χρόνια (και βάλε...ανάλογα τη χρήση και τις ανάγκες). Όλα τα λειτουργικά, κάποια στιγμή τερματίζουν και αυτό λέγεται πρόοδος. Ατυχώς -ή ευτυχώς- αυτή η πρόοδος έρχεται και στα software και αυτά αναγκάζουν την αλλαγή μηχανήματος. Εξηγώ...ένα Mac 25ετίας, μια χαρά τρέχει τα προγράμματα που ήδη έχει μέσα. Όταν όμως ο πελάτης σου στέλνει αρχεία από το InDesing 24 και εσύ έχεις το 12....εκεί υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Τώρα, για τα καθαρίσματα κλπ, προφανώς και καλό είναι να γίνουν, ο SSD καλώς να αλλαχθεί (εγώ στο δικό μου που σήμερα φτιάχνω μουσική δεν έχω) και εάν αποφασιστεί να γίνουν όλα αυτά, το clean install του (τελευταίου) λειτουργικού που τρέχει στο συγκεκριμένο μηχάνημα, θα το κάνει η ISystem (ή κάποια αντίστοιχη). Ξέρετε...επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, πολλοί από εμάς δεν σκεφτόμαστε το προφανές...τον επαγγελματία που θα το κάνει καλύτερα και πιο γρήγορα από ότι θα το κάνουμε εμείς....Αντί να διαβάζουμε λοιπόν προδιαγραφές, τεχνικές λεπτομέρειες, συγκριτικούς πίνακες, ενώ το πραγματικό μας επάγγελμα είναι ψιλικατζής, πάμε στην ISystems, δίνουμε κανένα 70-100ρι (επειδή είνα Αpple!!!) και μας βάζει και το δωρεάν GarageBand.

1 ώρα πριν, trolley είπε

@Γιώργος Παυλίδης αλλά στη σκέψη ότι θα χρειαζόταν να τα ξαναστήσω, λιποψυχω΄.

εγώ να δεις!!! Ευτυχώς, όπως είπα παραπάνω, αυτό γίνεται κάθε 10-12 χρόνια. Επίσης να προσθέσω (πάντα από τη δικιά μου εμπειρία) ότι ένα Mac το αγοράζεις για να κάνεις κάτι συγκεκριμένο (άρα ξέρεις από πριν τί δίσκο χρειάζεσαι, πόση μνήμη κλπ) οπότε δεν το αναβαθμίζεις ΠΟΤΕ (άντε να βάλεις κανένα δεύτερο SSD). Άμα δε αγοράσεις και τύπο ΙMac, έχεις μια από τις καλύτερες οθόνες που είδες ποτέ.

1 ώρα πριν, trolley είπε

@Γιώργος Παυλίδης Αν απ'την άλλη έχετε κάποιο συνεργάτη ή φίλο που να έχει όρεξη να συν-ταλαιπωρηθείτε, τότε κάντε το.

Τώρα, επειδή πια εργάζομαι 3ήμερο (ναι, μετά από πολλά χρόνια εργασίας, κατέκτησα αυτό το δικαίωμα!!!), οι Παρασκευές μου είναι ελεύθερες οπότε μπορώ να βοηθήσω εγώ το Γιώργο Παυλίδη και δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθούμε γιατί έχω όλα όσα χρειάζονται!!!

Για τη κάρτα ήχου τώρα, σιγουράκι!!!!! Αυτήν έχω στο δικό μου παλιό, την αγόρασα πριν 2 χρόνια νομίζω, drivers λειτουργούν μια χαρά, μου πήρε 3 λεπτά για εγκατάσταση. Και να μην ξεχνάμε, χρειάζονται (εάν δεν υπάρχουν) και monitors

https://www.thomann.de/gr/motu_m4.htm

Και κάρτα ήχου να μην πάρεις, η εσωτερική κάρτα ήχου των MAc είναι υψηλού επιπέδου για ένα begginer οπότε (εάν είσαι κιθαρίστας) χρειάζεσαι ένα jack σε καρφί κιθάρας των 10 ευρώ. Όταν ξεκίνησα, έτσι έπαιζα και μια χαρά έγραφα. Προφανώς και θα αγοράσεις κάρτα ήχου...αλλά λέμε τώρα...

Επεξεργασμένο από marathon
  • Συμφωνώ 1

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

6 λεπτά πριν, marathon είπε

μετά από πολλά χρόνια εργασίας, κατέκτησα αυτό το δικαίωμα

Α, να ελπίζω δηλαδή, διότι είμαι ακόμη στο 6ήμερο προς 7ήμερο μεριά...

Τώρα για το ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος να δώσει 70ευρώ για Clean Install και εγκατάσταση του GarageBand, δεν διαφωνώ βέβαια, αλλά σε αφήνω στα έμπειρα χέρια του Καταρράκτη... 😀

Mea Culpa

2 λεπτά πριν, trolley είπε

...πρέπει να τα πούμε από κοντά, να σου δώσω συμβουλές🤪

@Γιώργος Παυλίδης Πάντως, αν προτίθεται ο marathon να σας βοηθήσει, μην προσπεράσετε την ευκαιρία. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, τηλεφώνησα στον δικό μου τεχνικό συνεργάτη για τα Apple, ζητώντας ακριβώς να μου τα ξαναστήσει, και μου είπε ότι έχει μειωμένη διαθεσιμότητα, δεν μπήκε καν στον κόπο να μου πει τιμή. Ο marathon είμαι βέβαιος ότι ξέρει περισσότερα από τον δικό μου και εγώ που επίσης ξέρω πολλά, δεν έχω χρόνο να το κάνω αυτό, όπως επεσήμανα άλλωστε.

Mea Culpa

4 ώρες πριν, trolley είπε

Τώρα για το ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος να δώσει 70ευρώ για Clean Install και εγκατάσταση του GarageBand, δεν διαφωνώ βέβαια, αλλά σε αφήνω στα έμπειρα χέρια του Καταρράκτη... 😀

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του βίντεο που παρέθεσα, δεν χρειάζεται να δώσετε ούτε 1 ευρώ...

19 ώρες πριν, kosthrash είπε

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του βίντεο που παρέθεσα, δεν χρειάζεται να δώσετε ούτε 1 ευρώ...

Το video που παρέθεσες, απαιτεί να κατεβάσεις ένα κάποιο Οpen Core Legacy Patcher που δεν το γνωρίζει η Apple, ούτε η μαμά του...Εαν ο ΟΡ θέλει να πάρει κάποια ρίσκα (δεν αμφισβητώ ότι εσύ το χρησιμοποίησες σωστά)....μαζί σου. Εγώ θα προτιμούσα να δώσω κάποια ευρώ και στη στραβή να έχω κάποιον άλλο να βρίζω😚

Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί πρέπει να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία... Το Catalina είναι μια χαρά, φτάνει και περισσεύει αφού ο ΟΡ δηλώνει αρχάριος.

https://www.noiz.gr/forums/topic/63780-παλιά-macs-garagebandκαι-λοιπά/#comment-1021253

Επεξεργασμένο από marathon

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου